Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво се чете най-много във форума

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Какво се чете най-много във форума

    Понеже форумът се чете и от неизвестен брой нерегистрирани потребители (било редовни, било заради отпратки от търсачки) съм се зачудил напоследък кои са най-четените теми във форума и дали и в каква степен той служи на онези, които не са членове за набавяне на военно-историческа информация. За целта извадих темите, които са били посетени/прочетени повече от 30 хил. пъти. За онези, на които също ще е интересно ето какво се получи:

    Майтапи ¹ 4 - 165,060
    Кино - филми на историческа тематика - 123,155
    Какво четеш в момента - 96,067
    Майтапи (версия бис) - 77,466
    Българските Генерали - 76,765
    Българските средновековни църкви - 76,547

    Новини - 69,620
    Българските въоръжени сили 2004-2015 - 54,304
    Библиотека - 52,005
    Добри филми (не на военна или историческа тематика) - 49,627
    Medieval 2: Total War - 49,130
    Майтапи - 48,629
    Технически въпроси що се отнася до портала - 40,485
    Любопитно - 40,077
    Езикът на прабългарите - 39,968
    Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие - 35,845

    ROME:TOTALWAR - 35,789
    Каква е била конницата на ПБЦ? - 36,638
    България в Първата световна война 1915-1918 - 34,720
    Национализъм и нихилизъм в новата история на България - 33,282
    Нови исторически книги - 32,828
    Имало ли е демографски и етнографски колапс на българското население през 15 и 16 век - 32,474

    Hearts of Iron 2 - 32,317
    Снайпери - 32,059
    Османски паметници на територията на България - 31,741
    Крепостите в България от Античността до 20 век - 31,123
    Българска народна армия - 31,012
    Съвременна бронирана техника - 30,446
    Униформите - 30,112


    За по-голяма пригледност съм болднал "сериозните" теми.

    #2
    Хм, от чисто клюкарски интерес би ми било любопитно да науча кои са думите и изразите за търсене, с които външни потребители намират форума най-често. Тази информация би трябвало да се предоставя от решението за анализ на трафика, което се ползва, т.е. вероятно само собственикът може да я види. Стига въобще да има такава функционалност, че в изходния код на текущата страница например не забелязвам.

    Comment


      #3
      Съдейки по подборката, повечето са посетени от търсачки - заради игрите и филмите. Или - поне така ми изглежда по тоя списък. Примерно - през Гугъла. Защото в нашия "search tag cloud", поне когато съм го поглеждал покрай мои ровения, се търсят доста по-различни неща.
      При темите за майтапите ... не знам, но дали част от посещенията не са по-старички? Не може да се провери май?
      Във всеки случай, при пускане на думата "майтапи" в Гугъл, ние не сме на първата страница. При търсене на "кино" - същата работа. Но при "кино филми на историческа тематика" сме на първо място, сигурно заради името на темата. "Българските генерали" - също на първо място. Май при търсения за нашата история излизаме някъде в началото, или поне на първата страница на Гугъл и оттам е и посещаемостта, че и гостите.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

      Comment


        #4
        Специално за майтапите мисля, че най-вече регистрираните потребители сме генерирали трафика . То ясно, че не може да се каже каква част от тези посещения са на хора отвън (през търсачки), но като гледам примерно темите за църквите и генералите си мисля, че някакъв процент (не пренебрежим) трябва да са външни. В този смисъл е добре да се обмислят внимателно заглавията на темите, когато се отварят нови.

        Comment


          #5
          E, не прибързвайте със заключенията, че форума затъпява/става мейнстрийм. Темите по–горе са до голяма степен събирателни малко или много. В разделите за истинска история/война също се пише, но там всичко е по–раздробено в отделни теми, които, съответно, са по–дребни и имат по–малък шанс за влязят в такива класации.

          Comment


            #6
            E, не прибързвайте със заключенията, че форума затъпява/става мейнстрийм.
            Мисля че никой не прибързва с подобни заключения. още повече, че точно тази дискусия се води откак съществува форума, т.е. вече - колко станаха? осем години. Имало е и питания дали е по-важно да е масов или елитен, всякакви залитания помни историята. В случая по-скоро става въпрос за това, че има определени теми, които са сред малкото места в Интернет, където може да се намери такава информация и може би затова излизат напред.

            Comment


              #7
              Мисля, че има спад на интереса към форума поради прекалената му специализираност и акцента му най-вече върху военната и оръжейната проблематика. Аз например влизам доста рядко именно по тази причина.

              Comment


                #8
                Е, аз не съм видял тема да бъде изтрита, само защото не е на военна/оръжейна тематика
                Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

                Comment


                  #9
                  Темите с много мнения би трябвало да генерират повече трафик, защото при всяко ново мнение или на няколко нови темата се отваря. Генерират го основно редовните потребители, които влизат първо във форума, а после отварят някоя тема. Това се отнася както за теми като Майтапи, така и вероятно за Българските средновекивни църкви или Българските генерали. Май първите по-малки теми са за езика на прабългарите, за лекото пехотно оръжие и за конницата на ПБЦ.
                  Би било любопитно да се види какъв е трафикът отвън.

                  Comment


                    #10
                    Технически е възможно да се разбере дали някой идва от търсачка, но зависи дали са го направили във vBulletin. Макар че дали това има значение.

                    Comment

                    Working...
                    X