Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шантави двубои

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Шантави двубои

    От няколко дни съм се зачел в този сайт http://forums.spacebattles.com/forumdisplay.php?f=4
    и се замислих нещо.Защо вместо раси, цивилизации и герой от научната фантастика както се дскутира във този форум, да не дискутираме двубои с фракции, пълководци, генерали и цивилизации от реалния свят историята.
    Например как би се справила римската армия с враг като самурайте или китайската императорска армия от периода на династията Тан.
    Какви биха били тактиките им при защитни или нападателни действия.Какви са доктрините им и всякакви други интересни за дискусия неща.

    Примерна тема: Римската армия срещу Викингите.

    #2
    Защото:

    а) това вече е правено за част от случаите (както пълководец срещу пълководец, така и армия срещу армия, така и отделен двубой). Т.е. не е нужно тепърва да се прави, може просто да се поднови или дори да се заровиш из архивите на форума.

    б) защото в някои случаи (кат приведеният от теб викинги (сякаш това е армия!) срещу римски легиони (кои, от кой период?)) ще е безсмислено; в други - невъзможно да се отсъди (в крайна сметка, всяка армия се създава с оглед на конкретни условия и противник, т.е. тя се адаптира: първите стълкновения са изненадващи, но впоследствие се адаптират (или губят)); в трети - разликата в организационното или технологичното ниво обезсмисля дискусията.

    естествено, ако само се търси забавлението - става. Но все си мисля, че ако ще се хаби време и енергия, защо да не е за нещо по-смислено?

    Comment

    Working...
    X