Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ с хронология на Българската история.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ПОМОЩ с хронология на Българската история.

Здравейте, нов съм във форума , но тия дни наваксвам с доста четене. Та към проблема , много харесвам историята , и смятам да държа матура по нея. Но пък ми куца помненето на всичките тези години.

Та ще може ли някой да даде линк или да постне подробна хронология на Българската история от 681г. насам.

Благодаря предварително !
    Загива само онзи който се е примирил с поражението !
    Ханс Улрих Рудел

Учебни материали - български, литература, математика, география, история, химия, физика, биология, медицина и др.

В този сайт има една хубава хронология.

Comment

Благодаря , наистина е добра , сега ми остава да намеря от 1918 до около 1942.
      Ханс Улрих Рудел

Comment

nikd2 написа Виж мнение
        http://www.kaminata.net/post133655.html
        В този сайт има една хубава хронология.
        Първото изречение от тази хронология звучи крайно съмнително

Comment

512-513г Българите издигат защитна стена – срещу славянските нападения по нареждане на византийският император Анастасий.
          850г??????? Политическата криза – бива преодалена при хановете Телериг и Кардам.
          Осмият веселински ??????? събор
          893г Езическия период – приключва през есента от княз Борис.
          964-965г Договора м/у цар Петър и маджарите – цели защита от маджарските нападения и намеса на Византия във вътрешните работи на България.
          1000+ ??????Шестоднев – е преведен и допълнен от епископ Константин Преслваски.
          Този сайт не става даже и за майтапите. Освен наистина потресаващата му неграмотност, елегантно са пропуснати "незначителни" за автора му събития като падането под византийска или турска власт.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Ето затова не трябва да квалифицирам каквато и да било информация като "наистина добра" или обратното , преди да съм я прочел задълбочено
            Ханс Улрих Рудел

Comment

Thorn написа Виж мнение
              512-513г Българите издигат защитна стена – срещу славянските нападения по нареждане на византийският император Анастасий.
              Ауу!!!
              A strong toun Rodez hit is,
              The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Thorn написа Виж мнение
                Този сайт не става даже и за майтапите. Освен наистина потресаващата му неграмотност, елегантно са пропуснати "незначителни" за автора му събития като падането под византийска или турска власт.
                Е, то е пропуснато и създаването на отвъддунавска България - следователно няма как да падне под чуждо владичество държава, която никога не е била създадена - прав си е автора да не споменава тези дати. А иначе интернет е пълен с такива "експерти" по история, така че всичко трябва много критично да се чете.
                По-лесно е да спечелиш битка, отколкото да убедиш глупав човек.

Comment

mironikon написа Виж мнение
                  А иначе интернет е пълен с такива "експерти" по история, така че всичко трябва много критично да се чете.
                  Точно по тази причина искам помощ от вас.
                  Ханс Улрих Рудел

Comment

Тази изглежда горе-долу добре. По диагонал се забелязват разни неточности, но за матура трябва да ти свърши работа.

ПП Още една сравнително читава - http://archives.elido.co.uk/cgi-bin/...=001&p=0096&g=

Comment

Малии, извинявам се.Аз потърсих в Гугъл и без да чета пуснах вторият линк,който видях.

Comment

Кухулин написа Виж мнение
                        http://istoriabg.com/?p=3915

Тази изглежда горе-долу добре. По диагонал се забелязват разни неточности, но за матура трябва да ти свърши работа.

ПП Още една сравнително читава - http://archives.elido.co.uk/cgi-bin/...=001&p=0096&g=

Тази втората ми допадна повече , защото е по-подредена

П.С. ( малко извън темата ) : А има ли такива хронологии и за ВСВ ?
                        Last edited by Twolf; 13-05-2011, 09:11. Причина: За да не пиша 2 последователни поста :)
                        Ханс Улрих Рудел

Comment

(ако съкращението "ВСВ" е това, което си мисля, де)
                          sigpic

Sword song and horn sound

Comment

sewast написа Виж мнение
                            http://www.boinaslava.net/thirdreich/kalendar/ka32.htm

(ако съкращението "ВСВ" е това, което си мисля, де)

Точно това значи имах предвид Страхотно !!!
                            Ханс Улрих Рудел

Comment

Изкарах двете хронологии ( тази за България до 1918г. и тази за ВСВ ) Българската излезе 4 листа , а тази за ВСВ излезе 66 :O Сега ги подредих в папка и заприлича на енциклопедия
                              Ханс Улрих Рудел

Comment

Working...
                              X