Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай сражението по фрагмент от описание

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ираклий за Сирия след Ярмук?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Да
      Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Няма ли да има нова загадка Уинстъне?
        Historia vitae magistra

Comment

Не съм аз на ред, Торн позна
          Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Торн ви отстъпва реда си. И без това ако ви дам някоя загадка от битките, които в мемента на мен са ми интересни, темата ще запецне поради липса на познали.

thorn

Comment

Малко е лесно,ама да върви темата:
              [?] на кон се отправя към бойната линия и насреща му тичат с крясъци куп[?].Генералът вади сабята и почва да сече.Свитата му също сече,стреля,тъпче с конете и някои от бягащите се спират и почват да стрелят,ама си изпукват патроните на халос.Генералът се носи в кариер из полето,дава заповеди,тика напред....

Comment

Лозенград
                Historia vitae magistra

Comment

Да и другото име на града е Киркларели.

Comment

Знам го,но предпочетох да го напиша с българското му име,защото така е по-познат в България.Пише се така както си го написал,но се чете Къркларели .Отстъпвам си реда на някой
                    Historia vitae magistra

Comment

И така [?] събра въоръжените сили и нахлу в Палестина.Той изпрати емира на Едеса,[?],напред със 7000 турци за да грабят Светите земи.Сега когато този [?](емира на Едеса) напредна в региона на Тибериас,се срещна с майстора на Храма [?] и майстора на Болницата [?].В неочакваната битка,която последва,той позволи на първия да избяга и уби последния.
                      Historia vitae magistra

Comment

Прилича на Битката при Форбия 1244г?

Comment

Абе бях срещал списък на магистрите на тамплиерите, с кой как е загинал, но не се сещам такъв за хоспиталиерите.

thorn

Comment

Иван Асен II написа Виж мнение
                            И така [?] събра въоръжените сили и нахлу в Палестина.Той изпрати емира на Едеса,[?],напред със 7000 турци за да грабят Светите земи.Сега когато този [?](емира на Едеса) напредна в региона на Тибериас,се срещна с майстора на Храма [?] и майстора на Болницата [?].В неочакваната битка,която последва,той позволи на първия да избяга и уби последния.
                            Е, това трябва да е известната битка при извора на Кресон, даже съм писал за нея в блога
                            A strong toun Rodez hit is,
                            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Oui,mon ami.Tres bien.
                              Historia vitae magistra

Comment

(...) избяга, бързо като сърна, той, който толкова често "убиваше" франките със свирепи думи и заплахи. Но защо избяга, той, който имаше толкова голяма армия с толкова много конници? Защото дръзна да се опълчи срещу Бог, Господ, виждайки великолепието и надмеността на (...) от небето съвършено унищожи неговата сила.
                                A strong toun Rodez hit is,
                                The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Working...
                                X