Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай сражението по фрагмент от описание

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не.Те си ги споменават явно без проблем гърците.Изучават античните трудове на известни автори.Във Византия не е било като на запад католицизма,някаква пълна тъмница.Учили са древни автори.Нямало е такова затъмнение като на запад.Вероятно са нямали проблем и да споменават древните богове.
    Според мен обаче Георги Пахимер е писал Арес (гръцкия вариант на Марс).
    Historia vitae magistra

Comment

Комита давай загадка
      Historia vitae magistra

Comment

Отстъпвам си реда, момчета че в момента съм зает с готвене и да не "изгоря"
        Нямам готово, и не ми се претупва! Дерзайте, а аз ще се обаждам като черна станция!
        И най дългия път има своята първа стъпка...

Comment

Когато кралят на франките[?]бе на хълма с тази група,те предприеха страхотна атака срещу мюсюлманите пред тях,така че ги изтласкаха чак до баща ми[?].Аз погледнах към него-беше огорчен и пребледнял.Хвана се за брадата и напредна,викайки:"Изобличете Дявола!"Мюсюлманите се събраха,върнаха се в битката и изкачиха хълма.Когато видях франките да отстъпват изкрещях:"Победихме ги!".Но франките се събраха и удариха отново като първия път,и отблъснаха мюсюлманите чак до баща ми.Той действа както при първата атака и мюсюлманите се обърнаха срещу франките,и ги избутаха обратно до хълма.Аз отново изкрещях"Бихме ги!",но баща ми се обърна и каза:"Бъди тих!Не сме ги били докато не падне онази палатка[на[?]]Докато ми говореше,палатката падна.Султана слезе от коня и се поклони в благодарение на Всемогъщия Бог и заплака от радост.
          Historia vitae magistra

Comment

Някаква част от кръстоносните походи,може би падането на Едеса?
            Last edited by nikd2; 13-02-2011, 13:35.

Comment

Да от кръстоносните походи е.Но е друга битка.
              Historia vitae magistra

Comment

Хрумна ми една идея.Комита1966 пусна вчера загадка за Барбароса.Интересно ще е да се направи нова игра "Познай историческата личност по част от описание или изображение".Кой отговаря за тези работи?
                Historia vitae magistra

Comment

Иван Асен II написа Виж мнение
                  Когато кралят на франките[?]бе на хълма с тази група,те предприеха страхотна атака срещу мюсюлманите пред тях,така че ги изтласкаха чак до баща ми[?].Аз погледнах към него-беше огорчен и пребледнял.Хвана се за брадата и напредна,викайки:"Изобличете Дявола!"Мюсюлманите се събраха,върнаха се в битката и изкачиха хълма.Когато видях франките да отстъпват изкрещях:"Победихме ги!".Но франките се събраха и удариха отново като първия път,и отблъснаха мюсюлманите чак до баща ми.Той действа както при първата атака и мюсюлманите се обърнаха срещу франките,и ги избутаха обратно до хълма.Аз отново изкрещях"Бихме ги!",но баща ми се обърна и каза:"Бъди тих!Не сме ги били докато не падне онази палатка[на[?]]Докато ми говореше,палатката падна.Султана слезе от коня и се поклони в благодарение на Всемогъщия Бог и заплака от радост.
                  Битката при Хатин?

Comment

Да.Верен отговор 4 юли 1187.Саладин побеждава кръстоносците.Споменатия крал е Ги дьо Лузинян.
                    Historia vitae magistra

Comment

"На основанието, предприето от лявото крило, представяха неспецифични предимства. Някои могили с лек наклон, и може би 6 метра височина, заедно с наченки на храсти, образувала толкова объркан цяло, че е трудно да се произнесе коя партия щеше да има предимството на земята. Така най-добрата страна на позицията, на дясното крило, не може да бъде от полза да се изправят дефектите на лявото. Цялата позиция твърде силно посочи левия фланг на френската като обект на операцията, да признае своите сили, която привлича в дясно".

Comment

Аустерлиц ?
                        Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

AggressiveRefrain написа Виж мнение
                          Аустерлиц ?
                          Позна с Наполеон и един от участниците,ама не.По на изток.

Comment

Бородино?
                            Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

AggressiveRefrain написа Виж мнение
                              Бородино?
                              Точно.Давай, Уинстъне.

Comment

Това са думи на един император след битката, която трябва да познаете

"Сбогом, едно дълго сбогом на X, моя хубава провинцио.Ти си сега притежание на неверниците.Нека те спохожда мир, о X, каква хубава земя ще си ти за противника"*

*свободен превод от английски, може да има неточности

Comment

Working...
                                X