Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Програма за план на битки

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Програма за план на битки

    Кажете ми моля някои софтуер с които да се правят планове на битки .. като по филмите. Квадратчета #1,#2,#3 нападат правоъгълниче #4 , разни стелки символи терен щрихи и т.н.н
    Podlo Teror

    #2
    Това можеш да го правиш лесно с която и да е прилична програма за работа с векторна графика (Corel DRAW, Adobe Illustrator и т.н.), а същото можеш да постигнеш и с такава за обработка на растерни изображения (като Adobe Photoshop). Ако искаш да анимираш движенията, можеш да го постигнеш и с коя да е от изброените по-горе, но ми се струва, че все пак с Flash ще ти е най-лесно. Но принципно можеш и с Paint да се оправиш, макар че няма да е никак удобно.
    Ако не си наясно с никоя подобна програма, то не си притеснявай особено, за това ниво няма да ти трябва много. Бих казал, че с 2-3 седмици разучаване ще можеш без проблем да се оправиш с коя да е от тях. За тази задача, разбира се.

    Възможно е да има и някакъв специализиран софтуер за това, но аз не знам за такъв. Така или иначе, тази задача много лесно се решава с коя да е нормална програма за редактиране на изображения (но бих казал, че във векторните е по-лесно движението и оразмеряването на обектите, включително и меренето на разстоянията; повечето така или иначе поддържат и различни растерни ефекти, които подобряват визуално изображението, което ще получиш).

    Comment


      #3
      Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
      Podlo Teror

      Comment


        #4
        Ако питаш за символите, най-вероятно имаш предвид символите на НАТО - http://en.wikipedia.org/wiki/NATO_Mi..._Based_Systems

        Веднъж си играх с тях - http://1.bp.blogspot.com/_l5Qx8BioZm...00-h/c1601.jpg

        Comment

        Working...
        X