Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военно обучение

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Военно обучение

    Здравейте! Любопитен съм да разбера, съществува ли в нашата страна такова животно като военно обучение? Искам да имам някаква начална военна подготовка, поне малко да изпитам военните закони, дето се вика, но нямам времето, което да губя, за да се записвам в армията.
    Затова и питам, има ли начално военно обучение. Нещо като военен лагер или камп, академия или както щете го наречете.
    И другия ми въпрос. В някоя друга държава освен САЩ, мога ли да се запиша в такъв лагер? Примерно в Русия..?

    #2
    До колкото ми е известно такива мероприятия няма, вече. Това, за което питаш ти е свързано с много средства, които, уви, армията едва ли ще има в излишък, а дори и да ги имаше, едвали би намерила за целесъобразно да ги изразходва точно по това направление. Навремето имаше ОСО (Организация за Съдействие на Отбраната), която даваше предказармена подготовка на младежта в най различни области: стрелба, безмоторно летене, парашутизъм, радио-електроника и т.н. И младежите преминали курсовете на обучение там директно получаваха разпределение в армията.
    Като цяло идеята всеки БГ гражданин да може да работи с оръжие, да познава устава и да има елементарни военни познания и култура е отживелица и твърде безсмислено за нашето съвремие. Военни конфликти, в които да бъде мобилизирано цивилно население са практически изключени. Още повече, че БГ е член на НАТО и при определени ситуации може да се разчита не само на родната ни професионална армия.
    GOTT MIT UNS!

    Comment


      #3
      Отживелица са докато изведнъж необходимостта от по-масова военна подготовка не се изправи пред нас рязко и внезапно, като пътищата на Маляка и баща му от "Войната на таралежите". Тогава да видим за колко време ще се подготвим..

      Това, че такива конфликти са изключени е опасна заблуда според мен.

      Comment


        #4
        Имаше военно обучение на всички учащи в 10 клас. Бил съм взводен и ротен командир при провеждането на военно-полево обучение. Идеята беше да се постигне елементарно познание по боравенето с оръжие и общовойскова подготовка. Провеждаха се тренировъчни стрелби с въздушна пушка, бойна пушка Манлихер и официални стрелби с АК. Имаше добра материална база с учебни АК и ПК. Считам, че е добре да има някакво обучение, поне да се знае от коя страна се държи оръжието. И Гърция е член на НАТО, но кой и помогна срещу Турция?

        Comment


          #5
          Мисля че темата е напълно изчерпана. Човекът зададе конкретен въпрос, отговорът е еднозначен (няма такова в момента). Останалото са политически прехвърляния от пусто в празно, на които мястото им не е в този под-форум (според мен, въобще в този форум).

          Comment

          Working...
          X