Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Историческа Възстановка Шипченска епопея 2009

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На 22 август на връх Шипка ще се проведе Възстановка-Спектакъл. Тържеството започва в 11,00часа с поздравления от домакина ,кмета на Габрово,приветствия от държавните мъже и дипломатическя корпус ,панахида и в 12,00часа започва възстановката.
    Всеки, който иска е добре дошъл.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Взе че се получи нещо.Това изобщо не го очаквах-честно
    Та оцеляхме де.
    И откъде да започна?
    Ами то се знае- от Мишкинуту кафене.
    Петък ,сутринта 10 часа.Бай Върбан започна да зачервява вратове, но явно не бяхме си взели поука, защото след като тръгнахме, малко след Габрово
    777 разбра, че си е забравил ботушите.Спряхме стоманените коне и докато чакахме Митака да поръча на Маузера да му ги взема, щракнах първата снимка.

Уредихме му чепичките и с мръсна газ поехма към върха, движейки се с фантастичните 60км в час по завоите на върха.

В 11:15 бяхме на паркинга пред хотел Шипка.
    Че бяхме гладни, бяхме.
    Старият хъш веднага влезе в действие и поръча биволско кисело млекце, а пък аз бях донесал прясно омесена и опечена питка от моята булка, която ме изпрати на "война" с домашен хляб.

Похапнахме му и отидохме да видим събратятя по кръв, барут, пот и прочие такива хубавинки.Естествено снимки няма, защото всички си говореха помежду си за пушки и кой, какво е "уж" изтървал.Тук с ръка на сърцето си признавам, че от 350 души, тези два дена, никой не говореше за жени и прочие-абе шантава работа. Демек жените могат да бъдат спокойни.
    Към 14 и кусур всички се опънахме на върха.Тренировки щяхме да правим.Ръководството реши да се тренира с униформи, което ако питате мен, после създаде големи грижи късно вечерта в хотала по почистването им за да не се срамим на Святият ден пред публиката омърляни.
    Двете пишман кокони и ординарецът ми

Тренировка му е майката

Аскерът беше многоброен.
    Преди тренировката бе направен строеви преглед, на който бяха отчетени допуските на участниците.Беше им препоръчано да оправят допуските, което само 50% направиха на следващият ден, което си е направо постижение в тази област.Браво на тези колеги, които проумяха това.
    Вечерта премина в дружеска атмосфера, почетохме гостите от Австрия, малкото Щурми превежда около него бяха Хуси и Танкиста от Харков, а пък Търновци от вътре в ресторанта им правеха смешки
    Трябва да е весело.
    хуси беше Черна нинджа-съжарлявам, че не го снимах- и както сами се досещате само друга черна нинджа можеше да го убие.
    На сутринта тръбата свирна в 6 часа, но всеки започна да се "излюпва" в 6.30.
    Под строй заминахаме да папаме пилешка супичка, която ни дойде много добре-все пак температурата на върха беше само 17С.
    Докато лапах супичката, снимах как 777 лъска ботушите на Бай Върбан

След кафенцето и войнишката цигарка, автобусът ни стовари на върха-много добра идея.Вярно, някои предпочетоха да вървят пеша нагоре.
    На върха кипеше и вреше.Полиция, ленти, заграждения, публиката започна да се събира.В публиката приятели дошли да ни видят.Абе кеф.
    Все пак успях да хвана най-красивия и да си направя снимка с него.

Старият хъш, докато даваше интервю пред камерата стискаше здраво Самарското знаме.

Аз се позавъртях и видя Петреско ага :vb_xyxthu най-добрият турчин сред зъболекарите и най-добрият зъболекар на Шипка.Сега се сетих, че ми носеше Крънков щик и той си остана в него-друже ще го пращаш с Еконта

Докато се въртях около доктора, 777 колеше Wesko

И неусетно времето дойде за започване на спектакъла.
    Думите са безсилни, пред моята скромна камера.Няколкото клипчета говорят повече отколкото аз.

Защитата на Орлово гнездо
    Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Защитата на Самарското знаме
    Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Изведнъж Радецкий пристигна със гръм

Смея да заявя, че се получи.За първи път.
    Тук искам да вметна, че чествахме юбилей 5 години откакто се прави Възстановка на Шипка, но никой не се сети за това, май само аз
    След края на спектакъла-медали, грамоти и членски карти на новоприетите.Последното най-ми хареса.Нека тези хора да помнят деня, в който са станали пълноправни членове в НД"Традиция".
    Ето цялото ми албумче.Снимките не са много, защото пазех картата за кратките клипчета.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Още един албум по темата http://v12345s.snimka.bg/hobby/v-zst...-08-09g.413405

Comment

Браво!

Съжалявам, че не можах да присъствам, поздравления за това, което правите!

Comment

Working...
        X