Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещастни поколения?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Нещастни поколения?

    Всички, родени през 1991 г., може и да не осъзнават през какви беди са преминали, като се започне от раждането им, през детството, до влизането им в света на възрастните.


    Изчетете представения материал и да поразсъждаваме за "какво използваме компютрите"!

    #2
    Моето мнение е, че поколението от началото на 90-те години на миналия век не е единственото нещастно такова в тази страна. То може да е живяло най-угрижено и притиснено в материално отношение, но от психологична гледна точка е много по-пригодено към реалностите на живота от предшестващите го поколения.

    Нека поясня. Югославия бе една изкуствена креатура създадена с:
    1. малко комунистическа идеология, насилствено заменяща национализма на различните нации;
    2. малко капиталистически приьоми в икономиката; много кредити, за да се кредитира социалния мир;
    3. малко повече лична свобода, за да има сладък привкус;
    4. огромна доза късмет, че останалия соц. враждуваше с капиталистическия свят, та тия живуркаха на прибежки между едните и други.

    Промени се ситуацията и единя от полюсите изчезна - замина си и Югославията им. Иначе за човек, който я е обиколил от край до край тогава и сега ми беше абсолютно ясно, че няма начин в един по-свободен свят средния стегнат и възпитан словенец от Сежана, който за един ден работи на две работи държавна и частна, да живее в една държава със средното разпасано македонче от Дебар, което след 14:00 не можеш да го извадиш от кафаните. Едните с гигантската си производителност и с големите си плащания по данъците да финансират до безкрай живота на другите.

    Та именно тези поколения, които израстнаха в Сърбия, Босна-Херцеговина и Македония през "щастливите" титови години са не по-малко нещастни от тези от 90-те, защото те така и не се научиха да работят, а прекараха живота си в илюзията, че той е безкраен празник подарен им от държавата. Те сега страдат и ще страдат повече от тези от 90-те, които поне знаят, че живота е груб и грозен и за да се оправи в него човек трябва да се бори непрекъснато.
    Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

    Гюстав Льо Бон

    Comment


      #3
      "Токът е добър слуга , но лош стопанин."
      Та и компютъра така ... Ако са ти слаби ангелите и не си получил качествени Първи 7 Години - на компютъра няма да си по-стока.
      Иначе , Компютър & Интернет мога да ги оприлича на Кристално Кълбо!

      А сега по същината на онази статия:
      Горките сърби ... А горките българи в Западните покрайнини и Македония?
      Вардарска Македония е все едно рожба изтръгната от Майка България и по-еничарена да мрази своите!!! "Благодарим" ти Сърбия , че я опропасти и че държиш в плен българите от Босилеград и др.!

      Comment


        #4
        Странно защо, всеки път, когато в едно изречение са намесени Сърбия, българи и Македония ме удря на съдизъм от вътре
        Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

        Comment


          #5
          Аз моите компютри ги използвам за работа.За другите не знам.В интерес на истината колкото пъти погледна Сърбия (а и СФРЮ въобще)и се сещам че т.нар. "преход" можеше да протече и по един доста по-лош сценарии.И като цяло през определени периоди в началото на прехода държавата не беше кой знае колко далеч от възможността да хване по този път.Един президент като Велко Вълканов беше напълно достатъчен...А дали в такъв случай не би станало и по-добре?Кой знае,като се замисли човек....Въпреки че и най-лошия мир бил по-хубав от най-добрата война...
          А и все пак тука имаше предпоставки за това-единствената страна със доста сериозно присъствие на мюсюлмански етнос.При това населена с население,което е традиционно с доста добро отношение към Русия.Може би изкарахме късмет с това че Русия през 90те не беше на йота по-силна икономически и геополитически,че сигурно щеше да ни се стъжни...

          Comment

          Working...
          X