Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МУЗИКА

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Класиката си е класика. Пък и не е лошо да се демонстрира на младите кое наистина е музика.

Тази балада беше първият ми досег с Nazareth. По онова време имаше желязна завеса, а аз бях малоумен тинейджър от загубено провинциално градче. Вероятно заради всичко това взето заедно, излишната, както ми се стори, мелодичност на парчето ("ква е тая естрадна песен, бе") автоматично отпрати групата нейде в края на личната ми класация, на светлинни години от Deep Purple (най вече), Uriah Heep, Led Zeppelin, Rolling Stones... Просветлението за мен настъпи, макар и по-късно, с композицията, която следва. Всъщност бяха ми подарили едноименния албум и докато го слушах с разкаяние си мислех колко неправ съм бил.

Но беше късно, уви. Дървото, дет се вика, се превива докато е младо и за мен тази велика група завинаги останаха изпълнители на леко сладникави балади.

Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

Като подрастващ лапишняк и до ден днешен силно харесвана от мен група, макар че тогава, естествено, името Горан Брегович не ми говореше нищо. Още повече, че имаше възможност записите и да се слушат на оригинални плочи (да, господа, винилови плочи, помните ли какво е това?), а не на на сто пъти презаписвани магнитофонни ленти на полуиздъхнал GRUNDIG, на който копчето въртях с клещи. Защо харесвах Bijelo Dugme, а Nazareth и, срам ме е да спомена, Queen - не, един Господ знае. Загадките на тинейджърската душа

"Ща би дао" беше нещо като манифест на групата, и в резултат след няколко месеца записът върху оригиналната плоча напълно се погуби и не ставаше за нищо.

Comment

За човеконенавистна пропаганда песента си е доста добра

Comment

Rolling Stones беше първата група, която истински ме потресе до дъното на 11-12 годишната ми душа. Трудно е да се предаде впечатлението, което тази музика предизвикваше около средата на 70-те на миналия век на фона на безнадеждната скука, която се лееше от държавното радио и телевизия.

Обаче колекционирането на такава музика не беше лесна работа по онова време. За сметка на това всяко ново парче, което успявах да намеря, беше истински празник.

Comment

Kiss по едно време имаха доста почитатели в България (не знам дали още е така), но за мен никога не са били особено стойностна група. Все пак от време на време изкарваха и по някое не лошо парче.

Comment

Легендарна група, която не се нуждае от представяне. Страхотната и класа имаше огромно въздействие върху мен от първият миг, в който я чух - преди 37-38 години (кога пък се минаха, мамка му). Много популярна в България и до днес, вероятно заради Джулая. На мен лично, обаче, ето това парче, например, ми е по-симпатично

:

Какво нещо е изкуството, а! Никакви берлински стени и железни завеси, а също тоновете въглища, които пренесох в мазето на милицията, не можеха да ме накарат да харесам шансоните на Емил Димитров - без никак да омаловажавам постиженията му като музикант - нито ме разколебаваха в предпочитанията ми. За мен музика беше само това:

Comment

Много готин cover на песента на Джони Кеш.

Мотая се тук от известно време и не разбирам кой е -фил и кой е -фоб ... и мисля, че вече е твърде късно да питам!

Comment

Comment

Comment

Space - Running In The City 1977
                      Слушал съм това някога си, след това съм ги забравил, само мелодията съм запомнил, мда ... сега разбира се не са кой знае какво и все пак ...
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

На 16 януари, оказва се, е бил световния ден на The Beatles. Аз нещо нямам спомен в моето тинейджърско обкръжение (сиреч преди 35+ години) някой да е харесвал Beatles; боговете, на които се кланяхме, се казваха Deep Purple и звучаха примерно така:

Comment

Published on Jan 22, 2015..

Comment

Last edited by messire Woland; 07-02-2015, 17:25.

Comment

for larger amounts :

A strong toun Rodez hit is,
                                The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Working...
                                X