If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хмм... нещо смисъл в тази карта не виждам. По всичко, което съм чел от Толкин Гондор е вдъхновен от римляните/ромеите (Византия), а поне според мен Битката при Пеленор в известна степен наподобява обсадата на Константинопол от 717-718г. Роханците, освен лингвистично, не наподобяват скандинавците (обикновенно по форуми ги сравняват "че са викинги, ама ако викингите имаха коне, и ако хивееха в степите, и ако..." и т.н.).
А и Арнор е северното кралство, т.е. доста по-добре се вписва там, където сега са Гобдор и Графството.
Съжалявам, че мърморя, а и картата е интересна. Просто не се вписва в личните ми "виждания" за вселената на Толкин!
ПП. Уф, чак сега виждам "during the Cold War" надписа... срам!
Абе ти не знам какво точно си чел от Толкин запетайка но ще ти кажа че Толкин изцяло заимства германски запетайка келтски и всякакви северни легенди запетайка писменност и фрагменти за езиците си и.... да не забравяме и религията. Доказан факт и много далеч от Рим и Константинопол... само не знам защо СССР е Мордор запетайка аз бих сложил Мордор в САЩ точка
Темата е заключена поради липса на смисъл и отвратителен правопис.
Comment