Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изключително точна карта на Средновековна Европа

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Изключително точна карта на Средновековна Европа

Хмм... нещо смисъл в тази карта не виждам. По всичко, което съм чел от Толкин Гондор е вдъхновен от римляните/ромеите (Византия), а поне според мен Битката при Пеленор в известна степен наподобява обсадата на Константинопол от 717-718г. Роханците, освен лингвистично, не наподобяват скандинавците (обикновенно по форуми ги сравняват "че са викинги, ама ако викингите имаха коне, и ако хивееха в степите, и ако..." и т.н.).
    А и Арнор е северното кралство, т.е. доста по-добре се вписва там, където сега са Гобдор и Графството.

Съжалявам, че мърморя, а и картата е интересна. Просто не се вписва в личните ми "виждания" за вселената на Толкин!

ПП. Уф, чак сега виждам "during the Cold War" надписа... срам!

Comment

Абе ти не знам какво точно си чел от Толкин запетайка но ще ти кажа че Толкин изцяло заимства германски запетайка келтски и всякакви северни легенди запетайка писменност и фрагменти за езиците си и.... да не забравяме и религията. Доказан факт и много далеч от Рим и Константинопол... само не знам защо СССР е Мордор запетайка аз бих сложил Мордор в САЩ точка

Темата е заключена поради липса на смисъл и отвратителен правопис.
      Last edited by Dinain; 10-08-2009, 02:14.

Comment

Working...
      X