Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дойранската епопея

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Дойранската епопея

Целта на темата ми не е разговор на тема ''Дойран'', а предложение.
    Става на въпрос за информацията в Wikipedia. Според мен е прекалено оскъдна. Аз бих редактирал страницата обаче нямам много доверие на английския си. .
    Пък и писането на текст не нещо което ми се отдава много.

В интерес на истината бях започнал работа, просто е страшно трудоемко и не ми стига време (ако някой е готов да работим в екип, с удоволствие ще помогна).

Монолитен текст - лесно, но за да е добра, полезна и достоверна статията трябва да има препратки към използваните източници и към сродни статии в Wiki-то.
    Пък и поне аз съм малко объркан за "формата" на статията - дали да е голяма стрница с три дяла за всяко сражение или три отделни, взаимносвързани за трите битки при Дойран?

Още един проблем е, че никъде не намерих подробна карта дори на сраженията през септември 1918г (с изключение на чудесните стари книги, качвани тук, в "Библиотека", но не знам имам ли право да ползвам сканирани от там). А и въпреки, че не обичам прекалено натруфени статиите, едва ли има нещо лошо да се вкарат няколко добри фотографии - на ген.Милв и ген.Вазов, например, сборна снимка на ротите, участвали в най-тежките участъци на боя, снимки на окопите и бункерите на Дойран и т.н.

Освен ако не се разделим на работни групи и всеки поема отделна част - от сраженията през 1916 до септември 1918 и всеки отделен участък със съответния полк. После някой редактира...

Във всеки случай всички англоезични страници за Първата Световна Война, свързани с българското участие изглеждат меко казано скромни в сравнение с останалите....

Comment

Burdokva написа Виж мнение
      Още един проблем е, че никъде не намерих подробна карта дори на сраженията през септември 1918г (с изключение на чудесните стари книги, качвани тук, в "Библиотека", но не знам имам ли право да ползвам сканирани от там).
      Може
      С Уикипедията отдавна съм постигнал споразумение да ползват материали, стига да пускат линк към форума. Като цяло го правят.
      We don't see things as they are, we see them as we are
      ---Anais Nin----

Comment

Наистина не е лесно да се напише материал на тази тема. Ама то ако беше лесно нямаше да пиша тука, а щях да го направя аз. Само дето не мога. Но според мен не е нужно да се пише съвсем подробно. Но поне да е малко по изчерпателно от това, което е сега. В форума има и достатъчно хора знаещи и други езици освен английски. В уики има само на български, английски и холандски. И на трите езика пише едно и също нещо, което дори не ми се струва много достоверно.

Comment

Working...
        X