Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане около новата форумна политика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

gollum написа Виж мнение
    Що се отнася лингвистичните и прочее дискусии - това, че не се водят вече на този форум, не означава, че няма къде да се водят, нали?
    Да.
    gollum написа Виж мнение
    В БГ-наука си имат цял лингвитичен раздел, не виждам проблем да се обсъдат нещата там, при това едва ли някой ще се оплаква там от произвола на властите и липсата на свобода, нали?
    Да.

Трудно се рита срещу формалната логика

Comment

mitaca написа Виж мнение
      Съжелявам но губите членове (не мен има и други де ).
      Това е проблем според?
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Питане?

Колко дълъг бан се налага за:

- обида на потребител;
        - груба обида на потребител;
        - много груба обида на потребител;
        - обида на група потребители;
        - груба обида на група потребители;
        - много груба обида на група потребители.

Предварително благодаря за информацията.
        Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

gollum написа Виж мнение
          Що се отнася до лингвистичните и прочее дискусии - това, че не се водят вече в този форум, не означава, че няма къде да се водят, нали?

В БГ-наука си имат цял лингвитичен раздел, не виждам проблем да се обсъдат нещата там, при това едва ли някой ще се оплаква там от произвола на властите и липсата на свобода, нали?
          Администраторите и модераторите във форума на Бг наука са (по-точно - сме!) безкрайно толерантни, но дори и безкрайността има някакви разумни граници.

Има наложени банове, забрани за писане, изтриване на всички теми и мнения (това - на спамъри)... Провиненията и там не са безнаказани.

Работата на екипа, обгрижващ сайта и форума, никак не е малка.
          Да не говорим, че поради многото науки, които са застъпени там, разделите във форума вече са твърде много (около 150) и постоянно растат (да не говорим за темите и за мненията!), а екипът не нараства. Напротив, някои модератори на отделни раздели станаха глобални модератори и могат да обгрижват целия форум.

Всеки, който иска да дискутира по стари и нови теми, е добре дошъл. Само трябва да формулира ясно заглавията на темите си и текстовете на постовете си.
          Last edited by ISTORIK; 23-04-2009, 14:48.
          Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Mitaka написа
            Съжелявам но губите членове (не мен има и други де ).
            Да, това сигурно е така. Но губенето на хора е част от съществуването на форума и се случва и без връзка с промените във форумната политика (т.е. мятането насам-натам, което се повтаря периодично без особено да спомага за подобряването на нещата). За себе си ще отбележа, че повечето от хората, които пишеха интересни неща и с които ми бе интересно да водя разговор, отдавна вече не пишат във форума, но при нито един от тях причината не е в промените във форумната политика или пък бануването. Какво да се прави - нормална част от живота на един форум.
            Що се отнася до хората, които евентуално ще престанат да пишат след последната промяна, то по отношение на тях бих казал само едно нещо: явно не са имали каквито и да е интереси в областта на военната история и присъствието им във военно-исторически форум е било по-скоро случайност, отколкото нещо друго.

Историк, сигурно е така, далеч съм от мисълта, че във форума на БГ-Наука цари слободия или нещо подобно, напротив, яно е че се модерира и форумите се поддържат както трябва. Но едва ли се получават оплакванията от липса на свобода, които се случват тук, с това бе свързана и мисълта ми. И след като има толкова добри форуми за история и други науки, не виждам защо този форум да не се върне към първоначалната си идея - да бъде специализиран в областта на военната история. А ако се окаже, че няма достатъчно хора, котии да се интересуват от нея - какво пък, такава му била съдбата.

Comment

Загубата на потребители върви ръка за ръка с наплива на нови. Едни идват и си тръгват веднага, други се задържат за по-кратко или за по-дълго време.

В течение на времето, хората се променят.

Според медицинската психология, "Всяка промяна на съзнанието води до промяна на личността. А всяка промяна на личността води до нови промени на съзнанието."

Така че, очевидно е, че вчерашният ISTORIK вече не е днешния, а няма да бъде и утрешния. От една страна, в някои отношения е точно така - вече не съм такъв, какъвто съм бил вчера по същото време. Но в други отношения не съм мръднал и на милиметър от онова, което съм бил като ученик (например все още съм прелюбопитен и не спирам да чета!).

Като казвам, че хората се променят, имам пред вид това, че те сменят интересите си. Ако до вчера са си падали по форум, посветен на някоя наука, днес може да си падат по форум, посветен на някой спорт, а утре - ще решат да се кротнат в някой бабешки форум, в който да си обменят готварски рецепти и идеи за плетки. Примерно... А вдруги ден... Не смея да предричам...

Форумът "Бойна слава" вероятно е загубил свои "читатели и писатели", които са мигрирали в:
              - свой собствен форум/блог
              - друг(и) чужди форум(и) и блог(ове)
              - някоя интернет базирана или компютърна игра
              - извън интернет (трябва да водят и офлайн живот, семейства да гледат, работа, образование...)

Това е неизбежно за всеки форум. Същото може да се каже и за форума "БГ наука". Ние също загубихме приятни събеседници, "читатели и писатели".

Както е казал поетът, "един напуска, друг ще го смени и... толкоз!". Животът продължава. Всеки сам избира къде и как да живее - онлайн и офлайн.
              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Ханс написа

- обида на потребител;

Това зависи от плащането - има си тарифа, ще ти я пратя на ЛС.
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Да не забравиш после процента за администрацията.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Dinain написа Виж мнение
                    Това зависи от плащането - има си тарифа, ще ти я пратя на ЛС.
                    Колко ще ми платите да обидя някого грубо?
                    Мога да обидя двама на цената за един и половина също така - промоция до края на април

Comment

ISTORIK написа Виж мнение
                      Загубата на потребители върви ръка за ръка с наплива на нови. .....
                      Така е , но може би за друг вид форуми (визирам БС не БГНаука). Ноооо и ШЕФА е прав - що ни трябват !

Comment

Ханс написа Виж мнение

- обида на потребител;

Според мен след 2-ра точка доживотен . Но я да видим колко баннати са по тези параграфи ? А и въпроса не е за баннатите, а за тези дето спират да пишат (неее не заради бана, а поради липса на интерес).

Comment

а за тези дето спират да пишат (неее не заради бана, а поради липса на интерес)
                          Вече отбелязах - ако Х спира да пише в резултат на НФП, то това означава, че въпросният )Х няма интереси в областта на военната история. В такъв случай най-вероятно пребиваването му тук е било случайно и нещата са си дошли на мястото.
                          А ако става въпрос за У (най-често се случва това, според мен), който спира да пише, защото вече не му е интересно да разговаря със същите хфора по същите теми, то това няма нищо общо с НФП, а става въпрос за нормално явление от съществуването на всяка подобна общност. Нищо не може да се направи.

Comment

gollum написа Виж мнение
                            Вече отбелязах - ако Х спира да пише в резултат на НФП, то това означава, че въпросният )Х няма интереси в областта на военната история. В такъв случай най-вероятно пребиваването му тук е било случайно и нещата са си дошли на мястото.
                            А ако става въпрос за У (най-често се случва това, според мен), който спира да пише, защото вече не му е интересно да разговаря със същите хфора по същите теми, то това няма нищо общо с НФП, а става въпрос за нормално явление от съществуването на всяка подобна общност. Нищо не може да се направи.
                            Така си е! Но пък защо мислиш/смяташ, че не му е интересно? На Y-ка. А НФП са си глупост! Как да пусна (тук) нова тема примерно, нищо екстравагантно, нищо (пра)българско и никакъв произход , ааа забравих и нищо лингвистично . От прима виста: Защо Киров е неудобен за Сталин ииии има ли това връзка с марксизма?
                            По НФП съм за доживотен бан.
                            Хмм май аз съм събирателния Y-k (не се изживявам като такъв де, нито си придавам важности). Пиша от повече от 2 години, направих даже 1 000 поста . И загубих интерес. После интереса се пробуди . Резултат:
                            маготин беше баннат и други покрай него . Май си е по-добре да се откажа от БС.
                            Въпроса не е за мен, за маготин или за когото и да било. Форума стагнира и това ми е болката. Да прав е Историк на мястото на един ще дойдат хиляди ( хахахаха). Нооо добре ли е това?И как можеш да замениш един Ресавски с няколко.... няма да цитирам никове, че уважавам всички потребители
                            Last edited by mitaca; 24-04-2009, 15:47.

Comment

Така си е! Но пък защо мислиш/смяташ, че не му е интересно? На Y-ка.
                              Защото когато е пристигнал е имал определени неща, които би искал да сподели (ако щеш, информационен багаж) и определени интереси. По време на пребиваването си е споделил нещата, които е искал да сподели и е обсъдил темите, които са му интересни. В един момент се е изчерпил (с нова информация се "зареждаме" доста по-бавно, отколкото я "изразходваме"), научил е и кътните зъби на хора и дискусии. И постепенно е започнал все по-рядко да влиза и още по-рядко - да пише. Или (което е дори по-често) постепенно приоритетите и интересите му са се променили и тези неща вече не го вълнуват толкова. В резултат на това насочва времето и енергията си другаде. И това е. Нито е свързано с нови политики, нито с това колко хора влизат във форума - съвсем нормално житейско нещо, случва се навсякъде.

А НФП са си глупост! Как да пусна (тук) нова тема примерно, нищо екстравагантно, нищо (пра)българско и никакъв произход , ааа забравих и нищо лингвистично . От прима виста: Защо Киров е неудобен за Сталин ииии има ли това връзка с марксизма?
                              Ето, привел си много добра илюстрация на това, за което пиша: потребител, който няма никакви интереси в областта на военната история, не му се обсъждат никакви теми, свързани с нея, а му се обсъждат съвсем различни неща и то - по друг начин (ако може нещо по-сензационно, да се разгорят страстите, да се обиждаме един друг, защото е кеф и да се упражняваме в благородното изкуство на мачкането на опонента). И питаш - какво ще задържи такъв потребител в този форум? Нищо и се радвам, че е така - такъв потребител в този форум не си е на мястото.
                              НФП се свежда до това: определя се каква е тематиката на форума (хора, които не се вълнуват от нея какъв смисъл има да участват в този форум?). Етикецията за водене на разговор е ясна отдавна.

Comment

gollum написа Виж мнение
                                Защото когато е пристигнал е имал определени неща, които би искал да сподели (ако щеш, информационен багаж) и определени интереси. По време на пребиваването си е споделил нещата, които е искал да сподели и е обсъдил темите, които са му интересни. В един момент се е изчерпил (с нова информация се "зареждаме" доста по-бавно, отколкото я "изразходваме"), научил е и кътните зъби на хора и дискусии. И постепенно е започнал все по-рядко да влиза и още по-рядко - да пише. Или (което е дори по-често) постепенно приоритетите и интересите му са се променили и тези неща вече не го вълнуват толкова. В резултат на това насочва времето и енергията си другаде. И това е. Нито е свързано с нови политики, нито с това колко хора влизат във форума - съвсем нормално житейско нещо, случва се навсякъде.

Ето, привел си много добра илюстрация на това, за което пиша: потребител, който няма никакви интереси в областта на военната история, не му се обсъждат никакви теми, свързани с нея, а му се обсъждат съвсем различни неща и то - по друг начин (ако може нещо по-сензационно, да се разгорят страстите, да се обиждаме един друг, защото е кеф и да се упражняваме в благородното изкуство на мачкането на опонента). И питаш - какво ще задържи такъв потребител в този форум? Нищо и се радвам, че е така - такъв потребител в този форум не си е на мястото.
                                НФП се свежда до това: определя се каква е тематиката на форума (хора, които не се вълнуват от нея какъв смисъл има да участват в този форум?). Етикецията за водене на разговор е ясна отдавна.
                                Аха , разбрах!
                                Военната История ВИЕ я определяте :. И няма касация, даже апелация. Мииии кво да кажа (пиша де)?

Comment

Working...
                                X