Точно така и за двете - много си бърз
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
То е от много четене на сериозна литература.
Загадката обаче беше приятна и изпълнена със спомени. След малко ще пусна нещо и аз.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Last edited by Sula; 22-04-2009, 13:33.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Sula написа Виж мнениеНе, джентълмени, героите са същите, за които пишете, но действието не се развива в Средиземно море или около европейските брегове. Ето и още един жокер от същото сражение:
Битката в залива Киберон
Comment
-
Хана,
Права си за битката и със забележката. Извинявам на всички, но не знам за какво съм мислил докато съм пускал поста с разясненията. Стана малко като онзи с персийците и руснаците, но не беше нарочно.
Давай с твоята загадка!Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Някоя от войните, в които участва херцог Марлборо (Джон Чърчил, предтеча на често обсъждания в този форум Унистън Чърчил ). Така като гледам - от войните за испанското наследство. Мисля че е тази при Бленхайм, 02.08.1704 г.. Това трябва да е детайл от стенописите в двореца Бленхайм, по повод на сражението. Бият се англичани и съюзници срещу французи и баварци. Побеждава, разбира се, херцог Марлборо .
Comment
-
Точно така. Ам-гъл,ти си на ход.
Ето линк за повече информация: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Blenheim
Comment
Comment