Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новите чудеса

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Новите чудеса

    Провежда се класация за новите природни чудеса на света и България е номинирана със Белоградчишките скали.За сега те са на второ място изпреварени от някакви Дяволски скали в Сърбия .Моля който има време да даде гласа си за Белоградчишките скали за да може да се върнат на първо място .Аз вече го направих .Скалите са в група Д но гласът ви трябва да излъчи седем номинаций за да е валиден ,затова изберете обекти от другите групи.

    Линк http://www.new7wonders.com/nature/en/liveranking/

    Малко Инфо:

    Белоградчишките скали са скални фигури, високи до 200 m, разположени в Западния Предбалкан, близо до град Белоградчик. Те образуват ивица с дължина 30 km и ширина до 3 km. Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта. Белоградчишките скали се състоят от три скални групи

    Края на перма, преди около 230 млн.г., в резултат на херцинския тектоничен цикъл, земите в района на Белоградчик са високо издигната суша. Релефът е силно разчленен. При тези условия вследствие на интензивното изветряне и всеобща тенденция към потъване на земната кора започва заравняване, като във вътрешноконтиненталните басейни се отлагат среднокъсови конгломерати. В такъв именно вътрешноконтинентален басейн се образуват и конгломератите край Белоградчик. Червеникавият цвят се дължи на железните окиси и хидроокиси. През юрския период върху пясъчниците се наслояват по-светли и по-дребни сиви и кремавобели варовици. Те изграждат челата на сегашните Белоградчишки Венец и Ведерник. Като резултат на младоалпийския тектонски цикъл комплексът се нагъва и остава на суша, като районът на Белоградчик попада в центъра на една голяма антиклинала. При това нагъване варовиците като по-пластични претърпяват деформация, а среднокъсовите конгломерати в ядката на антиклиналата силно се напукват. Впоследствие започва интензивна ерозия на най-високо издигнатите части. Под влияние на водата, ветровете и колебанията на температурата варовиците от тези части се разрушават и разкриват силно напуканите конгломерати. Така в продължение на милиони години се създават причудливите форми на Белоградчишките скали. В пясъчника и варовика са се образували и над 100 пещери.

    Белоградчишките скали са обявени за природна забележителност през 1949 г.

    #2
    Принципно не участвам в такива гласувания, но ако трябваше, бих дал гласа си за Големия каньон.


    thorn

    Средновековните църкви в България

    Comment


      #3
      Thorn написа Виж мнение
      ако трябваше, бих дал гласа си за Големия каньон.
      Аба кой та пита за кой си щял да гласуваш.Вече е издадена директива от Централния Комитет да гласуваш за Белоградчишките скали,"за да може да се върнат на първо място" и "защото са изпреварени от някакви Дяволски скали в Сърбия".
      k1ller1988 написа
      някакви Дяволски скали в Сърбия
      А накрая ще излезе че тези "Дяволски скали" всъщност не били никакви "дяволски скали" ами били "Дяволския град" в Радан планина и показва че пишущия даже не си е направил труда да провери какво аджеба е това за което пише и че не биле компютри,ами биле компоти.Камо ли да погледне техни снимки поне да ги съпостави с нашите скали.
      Не че и гарджето на комшиите според мен заслужава първото място.
      А иначе конкретно белоградчишките са абцълютно глупав избор.В БГ си има достатъчно природни забележителности,скални феномени и т.н.Само че са слабо познати за масовата аудитория.Щото огромната част от народонаселението е изкачвала най-много 10тия етаж на блока,когато не е работел асансьора.
      Да не говорим че масовото затлъстяло гудю гласуващо пред телевизора с IQ под нулата ако му кажеш някоя по-неизвестна местност ще гледа като магаре учебник по квантова механика.Просто ще бъде прекалено трудно смилаемо за него...
      И току виж пак се объркало името.
      Затова така-масово споменавани и познати неща опре ли се за гласуване-Белоградчишките скали,Рилския манастир,Лефски и Ботяв и тук таме Рамбо Силек...
      Уф то на реалните избори е лесно че се дяла клечка със строго определена дължина мисля 7 санта беше,ами тук как ще стане като нямаме интегрална бюлетина ами имаме монитор.Пък те монитори всякакви-малки,големи и още по-големи...
      Що не го направиха и тва гласуване за чудесата и то с интегрални бюлетини-мамка им!
      Абе поне ше има един добър повод за позакърпване на прокъсаните аби на националното ни самочувствие.Ама как,ама може ли-Белоградчишките скали са най-убавите скали,а съветският слон е най-големият слон!
      Last edited by ; 07-03-2009, 07:30.

      Comment


        #4
        k1ller1988 написа Виж мнение
        Провежда се класация за новите природни чудеса на света ......
        То не бяха личности, то не бяха лица, то не бяха забележителности и книги. Какъв е смисълът от тези безумни идеи? И защо да връщаме Белоградчишките скали на първо място. Ако са на второ ще загубят ли красотата си? Или ще станат по-красиви ако са първи. По-добре е децата да се водят подобни места, отколкото да се правят такива класации.

        П. С. Торн, родоотстъпнико, поради что залюби Каньона, а не родния чакъл?
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

        Comment


          #5
          Ако ще са скали нека да са Пеещите скали.Ходил съм много пъти там,чувал съм ги и наистина да "пеят"-то това доколкото съм слушал зависело от 1001 каприза на природата-определена посока на вятъра,сила,влажност на въздуха и т.н.
          Невероятно място с невероятен чар.
          Който има мерак-да ходи на това място-няма да съжалява-по подбалканското шосе от СФ за Бургас,дали има 160-170 км от София.Но после вече в балкана е много ходене и катерене...
          Хубаво е обаче човек да се позапаси с няколко дена време в резерва щото може да се завърти наляво-надясно-по района около х.Рай,оттам по карловските хижи и съществува сериозна и хич не малка вероятност да не му се слиза.Поне докато не превършат провизиите в раницата.То сега кофтито е че тия хижи станаха кат ресторанти-готвено,ала-бала-ако натъпче човек джоба стъбилно със "сухо" може и да си не слиза човек няколко месеца.
          Преди беше лесно-на 7-8 ден като свършат цигарите или лябът щеш не щеш подвиваш опашката и надолу към града....

          Comment


            #6
            Ако авторът на най-горният пост си беше направил труда да прочете за какво става дума, вероятно би разбрал, че т.нар. "класация" не е за чудеса на света, а за чудеса на природата. И че се гласува по нета, само за да може комисията от експерти да избере сред по-малко кандидати. Изборът НЕ Е на интернет потребителите.
            Разбира се, абсурдът да се свързват с нациите разни природни образувания, е покъртителен

            Comment


              #7



              Тези двете заслужават челни места според мен. Някой ходил ли е там?

              Comment


                #8
                Не ме разбирайте погрешно - Белоградчишките скали са страхотни и много ги харесвам, не само онези, на които е крепостта, но и по-малко сниманите такива около нея.

                Но самата идея да си мерим пиш../опс, "патриотизма"/ с други нации, чрез гласуване за природни феномени е достойна за интелекта на стадо идиоти.


                thorn

                Средновековните църкви в България

                Comment


                  #9
                  100 % повечето от хората гласуват именно водени от "патриотичния си плам". Но може да има и реална полза: току-виж, ако в крайна сметка Скалите бъдат избрани, из Белоградчишко се завъдят някакви платежоспособни туристи. Колкото и да е, за Северозападнала България все ще е от полза.
                  He must have been an admiral, a sultan or a king,
                  And to his praises we shall always sing

                  Comment


                    #10
                    Точно за това ви приказавам.Всичко малко или много се върти около рекламата на дадено нещо .Защо тогава да не рекламираме България и Белоградчишките скали ?
                    " Това е под моето ниво " или "А бе аз тея класаций не ги призанавам кво ма занимаваш с глупости " .Според мен не трябва нищо да се подценява и трябва да се застъпваме за България независимо къде я срещаме дали в класация или нещо друго .Така се прави гражданско общество .Почва се от малките неща за да се получат големите успехи. "Съединението прави силата"

                    Comment


                      #11
                      градско чедо написа Виж мнение
                      100 % повечето от хората гласуват именно водени от "патриотичния си плам". Но може да има и реална полза: току-виж, ако в крайна сметка Скалите бъдат избрани, из Белоградчишко се завъдят някакви платежоспособни туристи. Колкото и да е, за Северозападнала България все ще е от полза.
                      Ами да направят класация на жриците на свободната любов. Тогава 100% ще завъртят платежоспособни "туристи". И цЕла България ще има полза.
                      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                      Неизвестен руски адмирал

                      Comment


                        #12
                        Odzava написа Виж мнение
                        Ами да направят класация на жриците на свободната любов. Тогава 100% ще завъртят платежоспособни "туристи". И цЕла България ще има полза.
                        Подкрепям с две ръце, два крака и още нещо!


                        thorn

                        Средновековните църкви в България

                        Comment


                          #13
                          приканвате народа към противообществени прояви!
                          по добре да се направи класация на най- добрите рок кръчми...
                          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

                          Comment


                            #14
                            Добре де, трябва ли да има някакво чудо за да отидеш в дадена страна?
                            В този форум откакто съществува-януари 2003-та, винаги е имало 1000000000000000000000000000000000001 мнения по всеки въпрос.Ако на някой нещо му хареса-другите на 99% го оплюват и т.н.Друга слабост, която отчитам са и тъпите теми, които се отварят.Колегата Тонев е сложил правилната картинка в пост 13.
                            Моля Управата да се заеме.
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                            Comment


                              #15


                              thorn

                              Средновековните църкви в България

                              Comment

                              Working...
                              X