Съобщение

Collapse
No announcement yet.

kakvo mislite za posochenite materiali v temata

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    kakvo mislite za posochenite materiali v temata

    vsichki materiali sa kopirani , za niakoi se posochva ot kade sa za drugite neznam .


    АВИТОХОЛ:

    "През средата на II век от н.е. (според някои автори 153 г., а според други 165 г.) в Европа е създадена държавата, известна като Стара Велика България. За неин родоначалник се смята легендарният Авитохол. Тя е втората европейска държава по това време, след Римската империя."

    /Иво Андровски - историк/

    "...разликата между българите от времето на Авитохол, Курт/ Кубрат/ и Аспарух и съвременните дунавски българи е дори по-малка и несъществена, отколкото различието между елините от времето на Омир и днешните гърци.
    ...
    Историческите и езиковите податки недвусмислено сочат, че българите са един от най-старите народи, които са съумели да оцелеят до днес."

    ХАН ТЕРВЕЛ е наследник на Хан Аспарух. През 718 г. арабите претърпяват нечувано дотогава поражение от българите
    През лятото на 718 г. арабите провеждат решително сражение с българите, но претърпяват поражение. Според летописеца Теофан в конфликта загиват 22 000 араби, а Зигеберт говори за 30 000 жертви. Константинопол е спасен, а името на България се разнася по всички краища на тогавашния свят. }
    Победата на кан Тервел, както по-късно и победата на франкския майордом Карл Мартел над арабите при Поатие (дн. Франция) са двете събития, които не позволили на арабите да проникнат дълбоко във вътрешността на Европа.
    Победата на коалицията, ръководена от Лъв III (освен Византия и България тя включвала хазари, арменци и другите кавказки народи) над армиите на Халифата спряла исляма на източната граница на Мала Азия за около 6 века.

    ХАН КАРДАМ - Управлението му е забележително преди всичко с ликвидиране на междуособиците, умиротворяването на страната и извеждането на България от политическата ѝ немощ

    ЦАР ТЕОДОР СВЕТОСЛАВ: Управлението му се характеризира с умела и разумна политика, довела до временна стабилизация на разкъсваното от феодални размирици и външни заплахи Българско царство.

    ХАН ТЕЛЕРИГ -
    управлението му съвпада с края на вътрешната криза в България от VIII век.
    С хитрост се справил с шпионите в двора му

    КРАЛ СИГИЗМУНД ЛЮКСЕМБУРГСКИ е Крал на Унгария. През 1408 г. основава рицарския орден на Дракона, който имал за цел да защитава Светия Кръст срещу неверниците, най-вече османците. Един от малкото западни крале, опитал се да окаже помощ на България срещу османците.

    ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ започва военната си кариера като подпоручик в Трети конен полк през 1887. От 14ти февруарии 1904 година поема длъжността подполковник, а до 1915 година вече е и Полковник.
    През Първата световна война той е командир на 1-ва Кавалерийска дивизия. Под негово ръководство, дивизията взема участие в много битки, пленявайки хиляди руски, румънски и сръбски войници и офицери.
    Разбивайки на прах твърденията, че в началото на 20-ти век конницата няма място в армията. МЕДАЛИ:

    Орден „За храброст“ II и III степен, 1-ви и 2-ри клас
    Орден „Св. Александър“ III степен с мечове по средата
    Орден „За военна заслуга“ IV степен и 5-ти клас на военна лента
    Орден „За заслуга“ на обикновена лента
    Германски орден „Железен кръст“ II степен

    #2
    Това някакъв вид шега ли е?Аз мисля, че форумната Управа трябва да изтрие тази тема.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

    Comment


      #3
      Parabellum написа Виж мнение
      Това някакъв вид шега ли е?Аз мисля, че форумната Управа трябва да изтрие тази тема.

      Прав си.



      thorn

      Средновековните църкви в България

      Comment

      Working...
      X