Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Операция "Слава"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Операция "Слава"

Какво ще кажете за новото предаване на Росен Петров (бившия сценарист на Слави) в БНТ-то. Това момче ми се издигна в очите, вижда се че е сериозен човек, след като се измъкна от просташката атмосфера на кафе-шантана на Трифонов.
    Нека има повече такива предавания, малко от малко да да набива стойности неща в тъпата кратуна на съвр.средностатистически българин. При това се излъчва по едно и също време с просташкото жълто предаване на Минета (пардон Венета) от НТ, което е добре че ще отклонява зрители. Примерно скърцам на мойта със зъби и превключвам програмата!

Мога само да кажа, че предаването е много хубаво.

Comment

Сега го прегледах във vbox. Не е лошо предаването, но истинското попадение беше участието на проф. Пантев. Голяма работа е този човек.

Comment

И на мен ми хареса предаването. Приятна изненада беше госта-"неисторик" - нека се покажат и такива хора, които от любов към историята ни правят нещо, за да запазят спомените.
        "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Ако изключим участието на проф. Пантев, останалото спокойно може да се изхвърли. Жълта преса в телевизионен вариант.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

провинциализъм на кристали
            По моя преценка съм обективен.

Comment

Много зле. Професор Пантев също....

И това са ни историците

Хайде на Пантев работата му е да създава и преподава митове. Ами онзи в униформата от Центъра по Военна история?! Той поне има библиотека с килограми книги в оригинал по въпроса. Да беше прочел нещо - но не застинали са там на равнището на Венедиков, но последният поне си правеше труда да прочете и сравни и сръбските източници.
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

Последните два поста преди моя са го казали най-точно...
                А реално погледнато някаква особена разлика в сравнение с "кафе-шантана" няма-само тематиката е друга...
                Както и да е-още е рано да се съди-нека минат още няколко броя на предаването пък тогава.

Comment

От коя династия е Батенберг?
                  Племенникът му го взривиха ирландците...
                  - Мега , архи, тъпо!

А,... и Пантев заяви на всеуслошание, че княз Александър е стоял на позициите при Сливница. А не се ли беше върнал в София, заради радомирското изтегляне? Аз не казвам за подробностите да се вглеждаме, но все пак, история е това.

Пак се сещам един умен човек какво ми казваше: "От нищо произтича нищо!". Ще си вдигнем националното самочувствие до немай къде. Ама друг път.

Comment

На мен пък ми хареса предаването, разбира се като изключим Пантев, който ми падна в очите с един проект за учебник по История.
                    Колкото до останалата част, наистина беше добра, това е комерсиално предаване и серизоните историци винаги ще имат забележки към него, и ме радва примерно, че се популяризира делото на Тодор Александров. Много малко хора бяха чували песента "Ранен ми лежи Тодор Александров", фолкора на народа, най-вярно е показал чуствата им към дееца на ВМРО!
                    Иван Михайлов (26. VIII.1896 - 5. IX. 1990)
                    "Нека утрешните поколения знаят, защото времето отминава, а нашата преходност е налице, че ние направихме ВМРО не за да правим две Българии, а защото нямаме една целокупна!"

Comment

На мен ми беше интересно но много ми се щеше да видим и сръбската страна на въпроса.Малко се превърна в старата песен за непобедимата млада българска армия и няма лошо ама все пак за война са нужни поне две страни и можеше да се отдели малко повече време за тях вместо да ги споменат така междудругото.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Аз гледах предаването в сайта на BTV и много ми хареса. Божо е правил няколко предавания за Сливница, където подробно бяха разгледани историческите събития и мисля, че Росен Петров нарочно не задълба в темата. Целта му е да събуди интереса на българите към темата, а който желае, ще намери нужната му информация.
                        Предаването е много въздеистващо, особено песента "Болен ми лежи Тодор Александров" ! Такива предавания са нужни не само на българите в БГ, но най - вече на българите извън България и на югозападните ни съседи.
                        Хубаво е, че в предаването има и неисторици, които понякога по - обективно и по - трезво от някои историци показват историята. Пантев малко попрекали с патоса, но предполагам, че по същия начин преподава и пред студентите си !
                        Не бях чувал песента и много ми хареса. Ето и текста и' !

Ранен ми лежи Тодор Александров
                        и казва сетна воля заветна. /2
                        Нека да слушат сите комити
                        и помнят тези думи во веки. /2

Кой ке ти носи тенката пушка,
                        де гиди ранен Тодор войвода? /2
                        Нека я носи Bанчо Михайлов
                        да стреля сите врази български. /2

Кой ке ти носи острата сабя,
                        Нека я носи Ванчо Михайлов
                        да сече сите врази български. /2

Кой ке го води ВМРО-то наше,
                        нека го води Ванчо Mихайлов
                        на бой за правдините български.
                        Last edited by batbayan; 10-02-2009, 23:09.
                        ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
                        И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
                        ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
                        НА ИЛИНДЕН

Паметна плоча, Крушево,
                        ИЛИНДЕН 1953

Comment

Добре де, хубаво си е предаването, даже много добро.
                          Какво искате повече на фона на Чалгата и простотията у наше село?
                          По какъв начин обикновенният Чалгар ще го заинтересоваш, ако тръгнеш като тежка картечница да пускаш сухи факти-истини?
                          Предаването е раздвижено, появявате се и обикновенни хора-любители на историята, които привличат широката публика.Пускат се архивни кадри, които много рядко БНТ ще излъчи.Който иска академична справка ей го Военният Архив или библиотеката на БАН и прочие.
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

dibo написа Виж мнение
                            Много зле. Професор Пантев също....

И това са ни историците
                            Свържете се критиците на предаването с екипа, да ви поканят, да гостувате... и да чуеме умни работи.

Comment

AYB написа Виж мнение
                              Свържете се критиците на предаването с екипа, да ви поканят, да гостувате... и да чуеме умни работи.
                              Не става - не съм интересен. Аз се интересувам от факти, а не от хиперболи със звънци.

Пара, действително от предаването щеше да има полза, ако показваха архивни кадри. Само, че през по-голямата част от времето, предаването имаше предимно вид на talkshow, въпреки опитите да наподоби със заставки Discovery Battlefield.
                              We don't see things as they are, we see them as we are
                              ---Anais Nin----

Comment

Working...
                              X