Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересна книга

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Интересна книга

Колеги, вижте на какво се натъкнах вчера в книжарница Пингвините http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=27668 Книгата се казва "Луфтвафе: Самолети в сянка" и определено привлече погледа ми "с този странен летателен апарат" на корицата След като я разгледах, видях, че става въпрос за тайните авиационни проекти на Третия райх и честно казано се натъкнах на конструкции, невиждани от мен до сега! Мисля, че четивото е изключително рядко и ценно за нашия и без това оскъден откъм родни произведения книжен пазар. Чета книгата с голям интерес и я препоръчвам на всички, които се интересуват от авиация. Сега вече разбирам откъде на американците им е хрумнало да правят B-2 Spirit и други подобни машини Поразрових се малко и открих по-подробно описание на книгата на сайта на издателя, ето линк: http://www.airgroup2000.com/forum/vi...c.php?t=226049

Определено не съжалявам, че си я купих. Дай боже по-често да излизат подобни заглавия!

Ето и въпросната реклама в YouTube:
    http://www.youtube.com/watch?v=5YBh1...e=channel_page
    Last edited by ; 21-01-2009, 20:06. Причина: Ново инфо

Да прекопираш сайта http://luft46.com/, плюс серията Luftwaffe Secret Projects на издателство Midland Publishing, да сложиш една сюрия илюстрации с ужасно качество (копи/пейст от нета) и за всичко това да искаш 15 лв. е всичко друго, но не и добър атестат...

А на американците B-2 им е хрумнал от ето това:

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Natter написа Виж мнение
      Колеги, вижте на какво се натъкнах вчера в книжарница Пингвините http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=27668 Книгата се казва "Луфтвафе: Самолети в сянка" и определено привлече погледа ми "с този странен летателен апарат" на корицата След като я разгледах, видях, че става въпрос за тайните авиационни проекти на Третия райх и честно казано се натъкнах на конструкции, невиждани от мен до сега! Мисля, че четивото е изключително рядко и ценно за нашия и без това оскъден откъм родни произведения книжен пазар. Чета книгата с голям интерес и я препоръчвам на всички, които се интересуват от авиация. Сега вече разбирам откъде на американците им е хрумнало да правят B-2 Spirit и други подобни машини Поразрових се малко и открих по-подробно описание на книгата на сайта на издателя, ето линк: http://www.airgroup2000.com/forum/vi...c.php?t=226049

Определено не съжалявам, че си я купих. Дай боже по-често да излизат подобни заглавия!

Ето и въпросната реклама в YouTube:
      http://www.youtube.com/watch?v=5YBh1...e=channel_page
      Нека да позная - това е първата книжка на тема ВСВ авиация, която ти попада в ръцете?

И от една картинка на Ho/Go 229 реши, че знаеш всичко необходимо за американските разработки на "летящи крила"? Сигурен ли си, че си чел изобщо нещо на този форум?
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да информацията за книгата е взета от тези места, но те ясно са упоменати в края на книгата. Все пак автора няма да седне да си измисля нови самолети нали?
        Някой си е играл доста за да преведе тази информация, да я систематизира и да я представи на българския читател. Все пак не всички знаят перфектно английски, още повече авиационен английски, за да асимилират информацията сами Това, че ВИЕ знаете не значи, че и другите са като вас Да вземем например McDonald's, веригата не е нищо ново, но е представена на бг пазара за да се радват и тъпчат тукашните "човеци"
        Като гледам книгата, цялата е цветна и качеството на хартията е добро, следователно може би е дошла скъпа за печат и затова цената и е по-висока Аз съм попадал на черно-бели книги с по-малък обем които струват повече
        А относно немските учени "евакуирани" след войната в САЩ (операция "Paperclip"), Великобритания, Франция и Русия, няма нужда да се говори, защото е ясно с каква цел са били "евакуирани" И ако не беше Вернер фон Браун да им направи ракетка до Луната още щяха да си събират камъчета от пустинята Мохаве Руснаците пък присвояват един DFS 346 за да се опитат да преминат звуковата бариера с него, в последствие не успяват, защото са руснаци Те ако не крадат и шпионират нямаше да са руснаци
        Така че поздрави и ако нещо не ви допада не е нужно да го хулите, защото за други то може да носи съвсем други емоции и да е източник на знания и информация

Comment

Явно имам деформация предвид времетраенето на престоя ми, но вече мога да определя с точност до часове колко нов е един потребител.
          ще издам малко (тайната е в количеството емотикони, употребени на ред и половина)

Comment

Natter написа Виж мнение
            Да информацията за книгата е взета от тези места, но те ясно са упоменати в края на книгата. Все пак автора няма да седне да си измисля нови самолети нали?
            Някой си е играл доста за да преведе тази информация, да я систематизира и да я представи на българския читател. Все пак не всички знаят перфектно английски, още повече авиационен английски, за да асимилират информацията сами
            В такъв случай се пише "превод Еди Кой Си", а не "автор Еди Кой Си".

Natter написа Виж мнение
            А относно немските учени "евакуирани" след войната в САЩ (операция "Paperclip"), Великобритания, Франция и Русия, няма нужда да се говори, защото е ясно с каква цел са били "евакуирани"
            Уф

Natter написа Виж мнение
            И ако не беше Вернер фон Браун да им направи ракетка до Луната още щяха да си събират камъчета от пустинята Мохаве
            Уф х 2

Natter написа Виж мнение
            Руснаците пък присвояват един DFS 346 за да се опитат да преминат звуковата бариера с него, в последствие не успяват, защото са руснаци
            Уф х 3

Natter написа Виж мнение
            Те ако не крадат и шпионират нямаше да са руснаци
            Уф х 4
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Книгата може и да е интересна аз някого - всяко нещо все на някого е интересно. Но в този форум едва ли ще се намерят много хора, които се интересуват от авиацията от първата половина на миналия век и да не са попрехвърляли споменатите сайтове. Още повече, че има поне една-две теми, занимаващи се директно с тези проблеми и една специализирана за немските технологии от ВСВ.
              Отделен въпрос е ако книгата наистина не представлява нищо повече от компилация на споменатите източници, защото тогава съм напълно съгласен със забележката на 1951 за "автор"/"преводач".
              И накрая, вместо да пускате две отделни теми, в които рекламирате тази книга (рекламата в рамките на сайта е забранена), достатъчно беше да пуснете съобщение за нея в темата за нови книги в раздела за литература.

Comment

Признавам, че стана малко объркване в темите. Първоначално сметнах, че темата е за общи приказки, а после попаднах на въпросното клипче и сметнах, че е за темата с книгите. Моля ако съм объркал нещата съответния модератор да направи корекции или да махне излишната тема. В никакъв случай не съм се опитвал да правя реклама, ами просто споделям ентусиазма си. Харесва ми, че изданието е като сборна енциклопедия на български, която мога да си прибера в шкафа.

Comment

Добре. Темата е изтрита. За в бъдеще, когато искате да споделите информация за някаква книга, която според Вас е интересна, ползвайте тази тема.

Comment

Working...
                  X