Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската следа в атентата срещу папата

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Българската следа в атентата срещу папата

    Искам да разгледам темата без политизация, само като любител на оръжието. В този форум има достатъчно разбиращи от практическа стрелба потребители, които могат да ми опонират.
    Отговорете моля, възможно ли е ДС/КГБ да е организирала/подбудила толкова некъдърен атентат? Аз не го вярвам!!!
    Да прати не особено снажния Агджа да се блъска и протяга,с пистолет, на пръсти над главите на тълпата? Да го въоръжи само с Браунинг35? Дори Владо Черноземски или Гаврило Принцип няма да успеят да изпълнят задачата! Те и двамата са стреляли удобно качени, от каприте на автомобилите на жертвите си.
    А и този подход не пасва на 1981г. Един терорист, с един пистолет в ръка, по рицарси сам срещу жертвата си...
    Абсолютна самодейност.Дело на не професионалист?! Резултатът е бил напълно предвидим...
    Само при попадение в около 25% от повърхноста на човешкото тяло, се предизвиква (по-бърза или по-бавна) смърт. Нужно е да се уцели проекцията на мозъка (в главата или гръбнака), сърцето и големите съдове. Или поне да се причини рана в областа на корема. Всеки, който някогя е ходил на стрелбището знае, колко трудно е това. Много по-вероятно е било Папата да бъде само наранен.
    Некомпетентност на всяко равнище в ДС/КГБ е възможно, но малко вероятно обяснение.

    #2
    КГБ е имало,вероятно, лаборатория за производство на атипично оръжие... Показващ се внезапно от челото на обувка нож, пръстен пълен с отрова...Да пратят така Турчето, без нищо!?! Тръгнал на свадба,а без...А и не е ли отровата традиционото оръжие за убиване на неудобен Папа?

    Comment

    Working...
    X