Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Независимостта на България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Независимостта на България

Съжалявам за смисленото заглавие,което плеснах,но по-смислено не можа да ми пръкне главата.
    Целта на занятието е следната-трябва да намислим 2 интересни въпроса свързани със Независимостта на България.Тези въпроси ще се задават в едно състезание.А и честно да си кажа точно тези събития през 1908г. не са ми били особен интерес.
    Позачетах се около тези събития,но нищо интересно (или любопитно) като въпрос не можах да формулирам.
    Номера е въпросите да не са съвсем елементарни (кога,къде и от кой е провъзгласено и прочие-все пак няма да се задават в "Бързи пари" и на тях няма да отговарят ония русите-тризначки ли беха,дето от "Стани космат" ) и да са интересни и увлекателни.
    Въобще всякакви интересни и любопитни факти около провъзгласяването на независимостта ще са ми добре дошли.
    Па ако можем и до довечера да ги намислим въпросите ще е супер-щото съм ограничен и с времето...
    Ще черпя и ще имате възможността въпросите ви да си ги чуете по К1 на БНТ

Хех, и аз го имам същия проблем
    A strong toun Rodez hit is,
    The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Въпросът ми не е съвсем по темата, но все пак да ви питам. Смятам да ходя на честванията в Търново на 22. и ми трябва програмата по часове и кое събитие къде ще се проведе. Търсих в нета, но успях да открия само, че ще има служба в "Св. 40 мъченици".
      Така, че ако някой има инфо по въпроса ще ви помоля да ми пише.

Относно предаването по Канал 1, предполагам, че го води Петър Вучков. Те са посветили цялата година на честванията на Независимостта и до сега са задали доста въпроси и наистина ще е трудно да се измислят нови и интересни .
      ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
      И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
      ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
      НА ИЛИНДЕН

Паметна плоча, Крушево,
      ИЛИНДЕН 1953

Comment

batbayan написа Виж мнение
        Петър Вучков
        Баш същият.
        Трябва да прасна 2 въпроса и така и не мога да формулирам нищо свястно и смислено,като питане...

Comment

Aз предлагам следния въпрос:
          Кой подписва(от българска страна) цариградския българо-турски протокол, с който Турция признава независимостта на България ?

Ето и отговора:
          ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
          И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
          ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
          НА ИЛИНДЕН

Паметна плоча, Крушево,
          ИЛИНДЕН 1953

Comment

Working...
          X