Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телевизионните състезания, телевизията и масовата култура

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Darkas написа
    Относно гласовете - Против Иван бяха около 100 000 души, при приблизително 63 % от гласовете. Това, означава, че той е имал 35 000 гласа подкрепа.
    Сега малко сметки (наистина съм вътре в точните науки :1087: ). Ако срещу Иван са гласували 100 000 и това е 63% значи за Иван са гласували малко по-малко от 59 000. Това си е доста над 35 000 (всъщност по една дуга методика, даже може да са 74к (много зависи от методиката)). Което ме изумява! Аз си мислех наистина, че е стигнал лимита като гласове, а се оказва, че може и повече. Обаче това, което не ме изумява е 100-те хилки срещу него. Всъщност очаквах разгром поне 3 към 1 (но като помисля трезво, аз не съм гласувал, и други като мен (дет повече уважават музиката отколкото......хммм хайде да го наречем (всъщност не знам как да го нарека - мислех за сценично присъствие ма той няма такова, така, че ще го нарека с истинското (ИМХО) име - простотията (и Айтос нема никакво значение)).

Comment

Абе вие сериозно ли сте седнали да мъдрите тези глупости? Какви изисквания за честни гласувания, манипулации и доказателства ви гонят? Целта на предаването е само една - рейтинг. Ако продуцентите сметнат че някой палячо им е полезен, ще го оставят, ако не - ще му бият шута.
      А между другото, огромната част от "гласовете" в такива предавания се получават от хлапетии, които пускат по 20-30 СМС-а за любимеца си. Няма какво да го мислите.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Аз смятам, че няма да получите членство в БАН, понеже единственото място където е логично да се обсъжда Иван Ангелов от Айтос, е точно в тема "Майтапи. Както обича да казва баба ми - "Всяка жаба да си знае гьола!".
        Last edited by Agobot; 10-04-2008, 02:59.
        Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?

Comment

Dinain написа
          Ако продуцентите сметнат че някой палячо им е полезен, ще го оставят, ако не - ще му бият шута.
          А между другото, огромната част от "гласовете" в такива предавания се получават от хлапетии, които пускат по 20-30 СМС-а за любимеца си. Няма какво да го мислите.
          :tup: :tup: :tup:
          Agobot написа
          Аз смятам, че няма да получите членство в БАН, понеже единственото място където е логично да се обсъжда Иван Ангелов от Айтос, е точно в тема "Майтапи. Както обича да казва баба ми - "Всяка жаба да си знае гьола!".
          :tup: :tup: :tup:
          Смятам отклонението от темата за приключено! Ако Даркас не смята да минем на лични и да не цапаме майтапи-те, щот по тоя начин и маитапи N+1 нема да ни стигнат, колкото и да ги закрива Импириъл.

Comment

Щеше да е голям майтап, ако в музикално шоу повече от 50% гласуват за човек, който не иска да пее.
            Но участието на Иван Ангелов в Мюзик Айдъл беше един изключително любопитен социален експеримент, който за съжаление, приключи.
            Еми сега пък ще гледаме нещо друго.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
            It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
              Но участието на Иван Ангелов в Мюзик Айдъл беше един изключително любопитен социален експеримент, който за съжаление, приключи.
              Това - за социалния експеримент си е сериозно ИМХО не за майтапи. Нека модовете да решат къде да бъде темата (или аз ще се опитам ма не сега де, да я формулирам, или Цезаря или Даркас). Най-добре е в Общи приказки и няма да е свързана с Иван от Айтос, а с риалити експериментите или каквито се навъдиха доста риалитита (без експеименти). На прима виста ми идва заглавие: Риалити шоуто, начин да избягаш от реалния живот (като , го гледаш и коментираш ( в редки случаи и участваш)). Майтаб бе :p .

Comment

Риалити шоуто, начин да избягаш от реалния живот
                Ако го погледнеш от гледната точка на хората, които финансират и създават подобни начинания - това си е не друго, а средство за печелене на рейтинг и финансови средства. Всичко друго е страничен ефект. Какъв експеримент, какви пет лева. И става въпрос за нещо старо горе-долу колкото телевизията, което се развива заедно с нея и взима нови форми, но целта не се променя. Обаче едва ли в този форум има място за подобни теми. Може би в "Общи дискусии", ако се намери какво да се обсъжда по-сериозно.

Comment

gollum написа
                  Какъв експеримент, какви пет лева.
                  Не мислех да занимавам повече БС с Иван Ангелов, но тъй като изпод моята клавиатура излязоха думите "социален експеримент", мисля, че трябва да поясня.
                  Явлението "Иван Ангелов" може да се разглежда под различни ъгли. Лично аз понякога гледах на него именно като на "социален експеримент", чрез който се установява има ли граница и къде е тя. Установява се докъде се простира търпимостта на зрителите и какво искат те всъщност да гледат в Мюзик айдъл - пеене, клоунади, простотии, комбинация между трите, или непеене. Установява се колко далеч може да стигне човек, който не пее, а само се лигави. Докато Иван пееше или комбинираше пеене с клоунски изяви и простотии, неговият "филм" (както той сам нарича поведението си) вървеше успешно. Но с тоталния си отказ да пее той вече прекали. В крайна сметка хората искат да го видят и как пее, а не как той дори не се появява на сцената. А човек, който не иска да пее, а само претендира, че е "Най-големия", като дори не се опитва да докаже таланта си, не може да не остави сянка на съмнение, че всъщност може и да не е чак толкова талантлив.
                  Въпреки това, аз смятам, че в него има талант и почти всичко, което той изпя, беше перфектно, с изключение на Ерос Рамацоти и поп фолк парчето на Милко Калайджиев. Глупостите, които наговори Фънки за фалшивото пеене при изпълнението на песента "Жиголо" си бяха чиста проба заяждане.
                  Колкото до изчезването на Иван в понеделник, допускам, че той е преценил, че няма да се справи добре с МТV парчето и не се яви на сцената, за да не се излага. За това допускане ми дават основания някои думи на Дони и на самия Иван.
                  Не се опитвам да оправдавам неявяването на Иван. Просто се опитвам да си го обясня. Не го и обвинявам. Нямаше да е справедливо обаче да изгонят някой от другите айдъли, които са положили труд и са пяли, а Иван, който в това време си е бъркал в пъпа на някакъв купон, да продължи.
                  Колкото до приказките, че е психично болен и пр.: Много си е наред човекът. Всичко това беше една негова стратегия. Аз уважавам хората с добра стратегия. Може обаче да се поспори доколко стратегията му е била успешна. Това е в зависимост от целите които той си е поставял. За съжаление, така и не разбрахме докъде се простира талантът му. В мен обаче остават съмненията, че той разбра, че няма голям шанс да спечели Мюзик айдъл и умишлено реши да си тръгне именно по този начин.

It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

По повод на някое от предаванията на Мюзик Айдъл обявиха, че е било гледано от над 3 милиона зрители, което е принципно невъзможно според мен: в 10 часа вечерта няма толкова трезви българи* по никой начин. Телевизията си прави реклама, надувайки числата, същото е и с броя на СМС-ите.

* Исках да кажа "будни българи".

Comment

Предаването е от 20:00 ч.

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
                        Предаването е от 20:00 ч.
                        Прозвуча по новините в 10 по повод току-що свършилото предаване. Може времето да е било изключение, не споря. Но и за 8-9 ми се струва нереално много.

Comment

ICA, по твоята логика можеш да наречеш "социален експеримент" абсолютно всяка реклама и предаване - създателите пробват дали ще се хареса или не на публиката, измерено в рейтинг, т.е. проценти гледаемост. Както и другите вживявци, придавате прекалено много важност и умисъл на едно просто явление. Подобно на дивак, виждащ сложна система от междубожествени отношения в някоя гръмотевична буря или красив залез
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Хъмн защо ли ми се струва че Иван още ще се завърне в това издание на Мюзик Олигофрен
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                            きさまはしんでくださいませんか
                            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Dinain написа
                              ICA, по твоята логика можеш да наречеш "социален експеримент" абсолютно всяка реклама и предаване - създателите пробват дали ще се хареса или не на публиката, измерено в рейтинг, т.е. проценти гледаемост.
                              В другите предавания, както впрочем и в Мюзик айдъл, има определени правила, които по принцип се спазват. Иван обаче наруши всички правила. В това е разликата.
                              И не твърдя, че Иван или някой друг умишлено е провеждал подобен експеримент. Поведението на Иван беше просто стратегия. Случването на експеримента е страничен ефект, който не е целенасочено търсен от някого. Освен това, разглеждането на въпроса като експеримент е само една от моите гледни точки.

Comment

Целта на масовата култура от затъпяващи филми, предавания и реклами е да станем като кучето на Павлов - гледаш рекламката и тичаш до магазина за поредния боклук или просто следваш внушавания модел на поведение. Общо взето медиите днес служат за упражняване на т.н."условна" власт

Comment

Working...
                                X