Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телевизионните състезания, телевизията и масовата култура

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Телевизионните състезания, телевизията и масовата култура

Днес станахме свидетели на едно престъпление. Фалшифициран бе вот, за да изгонят Иван Ангелов. Продуцентите не се спряха даже пред закона, след като отдавна бяха погазили етичните норми с манипулативно поведение и лъжи! Предвид факта, че негативен вот трудно се мотивира, те специално се постараха да настроят публиката с изцяло негативни коментари и тъй като това не е достатъчно, добавиха към смс-ите - дали програмно или "законно" (т.е. генерирали са платени СМС-и към Глобул), факт е, че те погазиха всякакви норми и правила на Р. България. За съжаление, Преходът не е завършил. Щом се изпозлват методи от ДС дори по такива незначително поводи, Преходът дори не е започнал

За да не се стига до раздаване на временни членски карти за БАН, разделям една група мнения от "Майтапи 4" в тази тема, която с това наследство (но и без него), едва ли би се развила като смислена или с други думи, това явно ще е тема за празни приказки относно телевизионни предавания (трудно се досещам за нещо по-безсмислено за обсъждане, но пък когато човек има време за губене, няма чак такова значение как го прахосва), но нека поне са тук, а не разпилени другаде.

gollum
    Last edited by gollum; 10-04-2008, 14:28.
    Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Darkas написа
    Днес станахме свидетели на едно престъпление. Фалшифициран бе вот, за да изгонят Иван Ангелов. Продуцентите не се спряха даже пред закона, след като отдавна бяха погазили етичните норми с манипулативно поведение и лъжи! Предвид факта, че негативен вот трудно се мотивира, те специално се постараха да настроят публиката с изцяло негативни коментари и тъй като това не е достатъчно, добавиха към смс-ите - дали програмно или "законно" (т.е. генерирали са платени СМС-и към Глобул), факт е, че те погазиха всякакви норми и правила на Р. България. За съжаление, Преходът не е завършил. Щом се изпозлват методи от ДС дори по такива незначително поводи, Преходът дори не е започнал
    Това (извини ме Даркас) е мнооооо голям майтап. Всъщност и аз предполагах, че ще има фалшификация, но в обратната посока. е тя не се случи. И слава богу.

Comment

Нали си на ти с точните науки? Според теб как е възможно да се генерират 100 000 смс-а за един час в НЕГАТИВЕН ВОТ срещу човека, при положение, че за него досега отиваха повече от половината СМС-и? над 50 % рейтинг и за останалите по 3 %? Интересно ми е да науча

Между другото негативният вот в такива случаи е по - труден за генериране, както знаем от социологията
      Last edited by Darkas; 09-04-2008, 22:30. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      Не 7, а 77 пъти по 7...

Comment

Даркас само едно мога да ти напиша - уцелил си темата. Отдавна не се бях смял така, както докато метях поста ти :tup:. Можеш да направиш кариера на комик с този сериозен тон при нещата, които пишеш.

Comment

Хубавото на иронията е, че можеш да се смееш на сериозни неща в нея и да си сериозен на смешните моменти и никога да е бъдеш сигурен кое е смешното и кое не

Голъм, да оставим настрана "фалшификацията", смяташ ли, че предаването и клиповете днес бяха обективно направени и в тях не личеше лично отношение?
          Last edited by Darkas; 09-04-2008, 22:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          Не 7, а 77 пъти по 7...

Comment

Ами аз не съм ги гледал, защото не си падам по подобен род забавления (не че не обичам да слушам музика, а може би точно поради тази причина ). Като ми потрябва да се посмея - имаме си тема за майтапи. Но успееш да откриеш методите на ДС в едно най-банално телевизионно състезание - това вече е класа.

Comment

Кхм-кхм... кой е Иван Ангелов и защо това внимание към персоната му?
              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Не питай... нездраво вживяване в българската версия на American Idol.
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Едно психически болно момче, подлъгано ,че може да прави шоу в ТВ предаването "Мюзик айдъл" ...... след два дена никои няма да се сеща за него.
                  Вдигат рейтинга на предаването с простотиите му. Не заслужава вниманието , което му се отделя.

Comment

Кхм-кхм... кой е Иван Ангелов и защо това внимание към персоната му?
                    Един талантлив певец, на който простотията му идва в повече (в пъти повече ). Както и да е, от днес вече е история (и слава богу! ).

Comment

"Методите на ДС" са всъщност познати от античната история - особено по -запознати с тази на Рим могат да разкажат. Състои се най - вече в манипулация, необективно предоставяне на информация, подвеждащи въпроси, директни лъжи понякога и т.н. Тези неща са стари като света, разбира се Наричат се най - общо политика Дадох пример с ДС, защото те са пресен пример и защото в шоуто имаше случаи на подслушване и доноси, които са характерно точно за такива служби. Така или иначе "методи на ДС" си е преносен израз на непозволени, неетични и неморални методи, в такъв смисъл го използвах. Наблюдавах шоуто много внимателно дълго време и едиснтвената причина да защитя въпросния човек бе, защото усетих непозволена методика срещу него. Не съм особен привърженик на лигавщините, но когато по националния ефир директно се каже, че той няма никакъв глас, при положения че е завършил с 6.00 оперно пеене, възникват някои въпроси. Отделно е, че самият член на журито си противоречи директно с предишни изказвания.

Както и да е, станалото станало Иван Ангелов участва на майтап и дори не очакваше да го одобрят на първите кастинги, така че нищо не е загубил
                      Не 7, а 77 пъти по 7...

Comment

kocetu написа
                        Извинете, някой може ли да прочете какво съм написал в темата за самоопределението? Нищо не ми излиза :vsad:
                        Пробвай с редактиране. Отрежи някой цитат, например. Ако не стане, изрежи нещо друго и в крайна сметка, трябва да се получи.
                        Много бъгове се явиха напоследък.:vsad:

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
                        It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Darkas написа
                          Нали си на ти с точните науки? Според теб как е възможно да се генерират 100 000 смс-а за един час в НЕГАТИВЕН ВОТ срещу човека, при положение, че за него досега отиваха повече от половината СМС-и? над 50 % рейтинг и за останалите по 3 %? Интересно ми е да науча

Между другото негативният вот в такива случаи е по - труден за генериране, както знаем от социологията
                          Даркас това е тема майтапи, но въпреки, че може да наложат санкции (и с право, дано е само триене) ще се опитам да ти отговоря! Предварително се извинявам, че ще теоретизирам (не съм от "кухнята" на такива предавания и се надявам никога да не бъда). СМС-ите даже трябва да са повече, а не 100к. "Явлението Иван" е достигнало своя апотеоз в предишното издание (признавам си не съм го гледал, научих от медийте на сутринта), когато той даже не се е явил да пее. А даже и сега той не пя. А финалното видео на БТВ дето той обещава много неща и говори за мъжка дума за малко не ме накараха да хвана мобилния (не го направих де) и да... Не знам, че е имал рейтинг повече от всички участници (а ти от къде знаеш?) взети заедно? Но даже да е така, лесно се постига. За него (Иван) гласуват стабилно определен брой хора с определен лимит (на картите). Това са най-вече подрастващи с ограничени (импулси ) възможности. След последните му изцепки (всъщност даже и такива няма, защото го е нямало доколкото разбрах) те няма да станат повече напротив ще намаляват. От друга страна тези които подкрепят останалите момчета и момичета (които се ще се обединят и ще привлекат и още съмишленици (все пак формата е музикален идол, а не палячо и по-точно простак идол). А и негативния вот не е прецедент, ти гледал ли си първото издание на Биг Брадър 1 и гласуването на Гроши и Найден и там бе така.. Пак повтарям теоретизирам!

kocetu написа
                          Извинете, някой може ли да прочете какво съм написал в темата за самоопределението? Нищо не ми излиза :vsad:
                          ОТ. И на мен, а държа на мнениети ти.
                          Last edited by mitaca; 09-04-2008, 23:37. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Митака, и аз ли съм един от тези, "Това са най-вече подрастващи с ограничени (импулси ) възможности". Струва ми се малко обидно. Все пак и аз се водя все още научен работник (освен истинската ми работа). А относно това какви са привържениците на човека съм крайно изненадан, че говориш без да провериш източниците Ето ти справката - http://forum.musicidol.btv.bg/index.php?showtopic=2601

Относно гласовете - Против Иван бяха около 100 000 души, при приблизително 63 % от гласовете. Това, означава, че той е имал 35 000 гласа подкрепа. Толкова събираше и на предишните гласувания. Поп - фолк гласуването беше общо 70 000 гласа, а за него бяха 55 % Неговата подкрепа не спада, но гласувалите за шоуто общо се увеличават 2 пъти. Гласувалите против него са 3 пъти повече от гласувалите за всички други айдъли освен него. Интересна статистика. Разбира се, ако продуцентите и Глобул представят официална разпечатка на всички СМС-и по минута на пристигане, минута на обработване и номер, от които са дошли, ще ни докажат, че не е имало фалшификация, а смао манипулация на вота (чрез предаването)
                            Не 7, а 77 пъти по 7...

Comment

Darkas написа
                              Митака, и аз ли съм един от тези, "Това са най-вече подрастващи с ограничени (импулси ) възможности". Струва ми се малко обидно. Все пак и аз се водя все още научен работник (освен истинската ми работа).
                              Писах - теоретично! Не го избивай лично . Опитах се да обясня без да знам почти нищо. Вярно гледал съм предавания няколко (по лични причини сън зает в понеделник и сряда между 19.00 и 22.00), но понякога имам прозорци . Хитовете съм гледал в мрежата, както и тъпанарщините или са ми разказвали (вярно това не е от първа ръка - признавам си). Но тъй като темата е майтапи дали имаш извадка, колко научни работници (освен теб) са гласували? Неее, не за Иван, а общо?

Darkas написа
                              А относно това какви са привържениците на човека съм крайно изненадан, че говориш без да провериш източниците Ето ти справката - http://forum.musicidol.btv.bg/index.php?showtopic=2601
                              Веднага казвам, че не съм ги проверил. Признавам си! Нещо повече няма и да ги проверя. Освен, ако не докажеш, че този сайт който прилагаш съдържа телефонните номера, адресите, имената, ЕГН-тата, времето и честотата на гласувани. И пак си запазвам правото да се обаждам и да ги питам наистина така ли са гласували или лъжат, като си запазя правото, лично аз да направя представителна извадка минимум от 100 (ееее повече не мога де), по статистически критерии (за РБ, де (май поне 1 000 трябва да бъдат за представителна ).

Darkas написа
                              Относно гласовете - Против Иван бяха около 100 000 души, при приблизително 63 % от гласовете. Това, означава, че той е имал 35 000 гласа подкрепа. Толкова събираше и на предишните гласувания. Поп - фолк гласуването беше общо 70 000 гласа, а за него бяха 55 % Неговата подкрепа не спада, но гласувалите за шоуто общо се увеличават 2 пъти. Гласувалите против него са 3 пъти повече от гласувалите за всички други айдъли освен него. Интересна статистика. Разбира се, ако продуцентите и Глобул представят официална разпечатка на всички СМС-и по минута на пристигане, минута на обработване и номер, от които са дошли, ще ни докажат, че не е имало фалшификация, а смао манипулация на вота (чрез предаването)
                              Не знам от къде са тези сведения? Всъщност даже не ме интересува. А, че е имаше манипулация чрез предаването си прав, ДААА, така беше. Както преди няколко педавания имаше такава ЗА него.
                              Но Даркас съгласи се, че ако той бе продължил, а другите бяха се отказали (както заявиха хехе това предавне го гледах), на какво щеше да се кефи целокупния български народ (според Иван и Андрей и БТВ 3 000 000 зрители)? Ааа на дърленето между Иван и другите имам пред вид журито, водещите и екипа (щот имат договои и не могат да се откажат ли ). Не, и българския зрител щеше да изгуби интерес и то бързо. Ако желаеш да продължим на лична (ако не ме мързи де), щото ще бъда горд да съм член на БАН, но не и заради Иван (брей то и рима се получи ).

Comment

Working...
                              X