Леле, на кой е този цитат?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 4
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
messire Woland написа Виж мнениеИнтересно ми е колко ли струва въпросният километър у нас. Публикувани данни засега не съм виждал (вероятно има някъде). Засега съм намерил само данни за строеж (в бъдеще време - разбира се) на високоскоростната пътна връзка между околовръстното шосе на София и автомагистрала “Хемус” с цена 3.76 млн евро/км. Но това е в бъдеще и не се знае какво ще стане.
от тук
А според Вики, цитираща правителствената пресслужба: На 30 декември 2005 г. е открита отсечката Шумен - Каспичан с дължина 12,8 км. Според информация на правителствената информационна служба, за изграждането на отсечката са вложени 77,6 милиона лева.
което прави 6 милиона лв на км, т.е. около 3 млн. евро. Шумен - Каспичан няма мостове, тунели и пътят е равен.
Но забелязах, че в българската статистика има два начина за отчинане на километри на магистрала: линейно и в двете посоки. Според едни данни от магистрала Струма са построени 19 км, според други - 39 км. Да не връщам нещата към политиката от предишната седмица, но един от предизборните лозунги твърдеше, че са построени 140 км магистрали за 4 години, което е една трета от магистралите в България изобщо. Без да претендирам за точност, но не мога да ги докарам и до 100, че даже и до 80. Но с двете посоки всичко си идва на мястото.Last edited by Хана; 16-07-2009, 15:07.
Comment
-
Хана написаНо забелязах, че в българската статистика има два начина за отчинане на километри на магистрала: линейно и в двете посоки. Според едни данни от магистрала Струма са построени 19 км, според други - 39 км. Да не връщам нещата към политиката от предишната седмица, но един от предизборните лозунги твърдеше, че са построени 140 км магистрали за 4 години, което е една трета от магистралите в България изобщо. Без да претендирам за точност, но не мога да ги докарам и до 100, че даже и до 80. Но с двете посоки всичко си идва на мястото.
И пак по компютърната тема:Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Преди години беше дискутирано някъде - тук ли, във форума на "Криле" ли. Някакъв филм за изпитания на ракетна техника, май предназначен за вътрешно ползване. Обаче дали животното е показано преди, или след изпитанията, не си спомням. Сега видях името на снимката - то потвърждава спомените ми. И другото, което предизвика въпроси, беше защо хората имат такива шлемове, тип танкистки.
Comment
-
Гост
Dinain написа Виж мнениеНякой има ли представа какво рационално обяснение може да има тази снимка?
П.П. Лимончето е зад кадър и не се вижда.
Comment
-
Да не вземете да ги мислите руснаците зарад неуспехите с "Булава". Споко. Ако с подводното изстрелване има проблеми, то с подземното всичко е наред."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Imperial написа Виж мнениеhttp://blogs.usatoday.com/ondeadline...-purchase.html
Американски авто-дилър предлага безплатен Калашник с всеки продаден пикап.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Dinain написа Виж мнение
Някой има ли представа какво рационално обяснение може да има тази снимка?
Руснаците изстреляли прасе.
Comment
Comment