е то и аз имам много "може" въпроса ми беше дали има някой "вътрешен" човек да разясни Явно няма Жалко
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Бага-тур"
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
княз Крылов написаИ ми стана така някак си ..... неудобно. Душевния ми комфорт бе грубо нарушен.
Някой знае ли повече за тази организация, или дори да е неин член, защото горя от желание да задам няколко въпроса, като се почни от :
"От къде черпят те познания за бойните похвати на прабългарите, и кви са тия скакалци с мечове и малки щитчета в един предимно конен народ (или не е бил конен)?"
Бръснати от горе до долу-за най-отдолу не знам
Боян Расате участва в тяхната Организация.С това предполагам се изчерпват въпросите ви :wo-oh:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Darkas написаБага - Тур: За "Тур" не съм много сигурен, но коренът "Бага", означава Бог. Бага се среща и в багаин, затова предполагам, че идва от "Бага" + нещо друго. Между другото от всички упоменавания на думата багатур, само при прабългарите има и багаин, освен, че (багатур) е най - ранното упоменаване из заподозрения кръг тюркски и алтайски народи
Ама за термина "тур", питам аз...
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Parabellum написаБоян Расате участва в тяхната Организация.С това предполагам се изчерпват въпросите ви :wo-oh:Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Един болен човек - http://bg.bgns.net/Koi-sme-nie/Rasate.html"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
бе не са сериозни откъм историческа гледна точка. Костюмите им са сценични - не ги правят от метал и кожа, а от каквото падне под ръка, включително бидончета от минерална вода стават шлемове. Почиват общо взето на "Мечътъ на хановете" на П. Карапетров и други автентични исторически извори. Но са зрелищни.
Comment
-
ОТ: Иначе във форума има точно петима "багатури" :mhehe: .A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Оу, това 100 % е прабългарка, "въоръжена по мъжки от Крум", както твърди Анонимът от Ватикана. Ех, тия що са чак в Стара Загора, заради "амазонките" веднага се записвам при тях :love01: :love01: :love01:A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Хахаха- Ги, предстоят ти тежки битки за сърцето на тия амазонки, ако се запишеш там... кандидати едва ли ще им липсват :mhehe: :twisted: :sm113:
http://www.baga-tur.com/e107_plugins...0b.jpg&ingal=1
Стягай бронята и точи меча !Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Недодялаността и грубостта на тия полуголи варвари въобще не могат да се сравняват с вродената галантност, благородство и усет към женската природа на франкския рицар.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Хана написаНякой да не би да нещо има против подобни стрелци? (това вероятно е част от войската на Крум срещу Никифор) Браво на Крум!
http://www.baga-tur.com/e107_images/...a-Tur-2007.jpg
Какво мога да имам против балерините от трупа за модерен балет? Хубави са.
Comment
Comment