If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И ми стана така някак си ..... неудобно. Душевния ми комфорт бе грубо нарушен.
Някой знае ли повече за тази организация, или дори да е неин член, защото горя от желание да задам няколко въпроса, като се почни от :
"От къде черпят те познания за бойните похвати на прабългарите, и кви са тия скакалци с мечове и малки щитчета в един предимно конен народ (или не е бил конен)?"
Аз съм ги виждал на живо през 2006-та на Доблест и Слава, бяха поканени да участват.
Бръснати от горе до долу-за най-отдолу не знам
Боян Расате участва в тяхната Организация.С това предполагам се изчерпват въпросите ви :wo-oh:
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Бага - Тур: За "Тур" не съм много сигурен, но коренът "Бага", означава Бог. Бага се среща и в багаин, затова предполагам, че идва от "Бага" + нещо друго. Между другото от всички упоменавания на думата багатур, само при прабългарите има и багаин, освен, че (багатур) е най - ранното упоменаване из заподозрения кръг тюркски и алтайски народи
Добре, и аз съм срещал твърдението "бага" - "бог", "божество", "висшестоящ"...
Ама за термина "тур", питам аз...
.
..И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
бе не са сериозни откъм историческа гледна точка. Костюмите им са сценични - не ги правят от метал и кожа, а от каквото падне под ръка, включително бидончета от минерална вода стават шлемове. Почиват общо взето на "Мечътъ на хановете" на П. Карапетров и други автентични исторически извори. Но са зрелищни.
Оу, това 100 % е прабългарка, "въоръжена по мъжки от Крум", както твърди Анонимът от Ватикана. Ех, тия що са чак в Стара Загора, заради "амазонките" веднага се записвам при тях :love01: :love01: :love01:
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Недодялаността и грубостта на тия полуголи варвари въобще не могат да се сравняват с вродената галантност, благородство и усет към женската природа на франкския рицар.
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Да не прекаляваме с насмешките. Като реенактори са гола вода, но ако вследствие на цирковите им изпълнения у някого се зароди истински дълбок интерес към епохата, значи е имало полза.
Comment