Съобщение

Collapse
No announcement yet.

IN MEMORIAM

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

IN MEMORIAM

На 22 ІІ 2008 г., петък сутринта се спомина проф. Йордан Андреев.
    Знам че тук има много хора, които са тръгнали от учебният чин с неговите"Ханове и Царе", хора на които е чел лекции.
    Нека го споменем и да отлеем по малко вино за упокоение на душата му.
    Бог да го прости!

Вечна памет на Йордан Андреев - изключителен учен и широко скроен човек.Имал съм привилегията да присъствам на негови лекции.Бог да го прости!

Comment

Беше великолепен учен и великолепен компаньон. Бог да го прости! Търновските студенти губят много със смъртта му.

Comment

Без Йордан Андреев Историческият факултет на ВТУ със сигурност няма да е същият/ той работеше в него от създаването му ако не се лъжа/.Изключителна личност създала цяла плеяда от блестящи учени.Невероятен сладкодумец наистина обичан от студентите - при него празно място в аудиториите нямаше.

Comment

Ех че гадно ! Лека му пръст, беше изключително добър медиевист и най-забавният лектор, на чиито лекции съм имал честта да присъствам. Израснал съм с книгите му.
          A strong toun Rodez hit is,
          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Много тъжно.

Comment

Вечна му памет! Наистина университетът ни без него няма да е същият!
              "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Имаше някои много добри попадения!
                Мир на праха му!

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
                It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Преместих темата защото все пак раздела, където беше пусната, беше за чисто исторични теми. Но оставих все пак препратка.
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Бре!!!!
                    Лека му пръст на Човека!
                    Днес бях в Университета, но не съм обърнал внимание дали има некролог.
                    Мир на праха му!
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Aз съм един от тези, които са започнали с ""Ханове и Царе". Лека му пръст, уважавал съм го и ще продължавам, макар и с грешките, от които никой смъртен не може да избяга.
                      Интересно, никъде не чух да се отбеляза тази новина, както и кончината на проф. Живко Сталев- един от стълбовете на юридическата наука у нас, живата история на правото в България.
                      Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Бог да го прости, и вечна му памет! Беше прекрасен човек, изключителен ерудит и както някои отбелязаха великолепен разаказвач. Ще добавя и с невероятно чувство за хумор, дори когато изпитваше....благодарен съм на съдбата за шанса да бъда негов студент. Мир на праха ти учителю!

Comment

Аз също съм негова студентка. Прав е resavsky. Наистина на неговите лекции аудиторията винаги беше пълна. Строг беше, но в същото време с чуство за хумор. Неговото дело не е останало напразно, тъй като остави много следовници.
                          Лека му пръст и вечна му памет.

Comment

Working...
                          X