If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако мога да попитам, кой ще напише нещо-а?
Оспрейка за Средновековието, за траките?
Нали точно на форума многократно сме писали, че 4великите ни учени4 май сами са се направили такива, тогава кой?
Аз предлагам Божко Димитров-тъй и тъй си пише човека, нека има още една книжка
От 504г (РАЗГРОМА на армиите на провинция Илирик от прабългари) до 1396 - едно голямо НИЩО!
Айде глупостите... Кво общо имат събития от 504-та с българските войски и България изобщо ?
Предлагам да напишем от името на форумците едно дълго и обосновано писмо до издателството, за да пуснат серия от книиги за България.
Мда, защо ли националистите така обичат да говорят от общо име ? :mhehe:
Серия от книги- по-малко изхвърляне, предлагам... Не виждам какво толкова има да се пише в цели серии, та да предизвика вниманието и да заинтригува истински западния читател- иначе не се съмнявам, че Оспрей като комерсиална марка нямаше да пропуснат "оргомните" печалби от евентуалната продажба на такава серия.
Една средновековна империя, не може просто така да бъде подминавана, все едно, че не е съществувала!
То като идея не е лошо. Аз също искам да видя Osprey-ка, посветена изцяло на българската военна история, но ме съмнява това да стане, поради няколко причини:
Читателски интерес, на първо място. По-голямата част от аудиторията им са граждани на САЩ и англичани, които естествено искат да предъвкват темите за Американската Революция, Наполеоновите войни, Западният фронт през ПСВ и т.н. Сякаш ние не искаме още, качествени и подробни книги за българската история (споменавам го за да не звуча заядливо)?
Второ, част от българската история вече е засягана в доста техни книжки, накратко и предимно изключително неточно. Щом като смятат, че по няколко реда стигат, защо да правят цяла книга? По-добри издания са MAA "Траките" и "Византийските армии 1111-1461", но като се сетя за "Армиите на Балканите през ПСВ"...
Аз лично няколко пъти съм писал на Osprey и съм давал предложения в анкетите им, както и други познати, но без никакъв ефект. Просто няма аудитория (според тях) за такава тема.
Трето... аз въобще не съм сигурен дали искам да видя книжка от Osprey за нашата военна история. Претупват работата, съмнявам се да работят и с български източници ("Траките" са изключение) и има голям шанс книгата да я поеме някой "-фил" (германо, русо, англо, все тая - ще си я напише с клишетата относно нашата военна история).
Както предложиха вече - който му се занимава, да напише и да прати, те сами поощряват такива неща. Най-малкото може да послужи за основа на сериозно проучване.
А относно тематиката - "Campaign" сериите май са най-подходящи, без значение от историческия период.
Comment