Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Гост
Според официални данни от Катар, към 30.11.2012г. мъжете в тази държава са около 73,835% от населението, а жените само около 26,165%. Говори се, че в някои страни мъжете може да имат по няколко жени, но в Катар (в рамките на шегата) теоретически е възможно жените да имат по няколко мъже.
Comment
-
Гост
Когато е бил заселен с бунтовници от прочутия кораб Баунти ( а също и с таитяни, но основно таитянки), остров Питкерн (острова е отвъдморска територия на Обединеното кралство) е бил необитаем. На този остров професията на акушерките не е осоабено престижна, защото от 1986г. до септември 2003г. на острова не е било родено нито едно дете. След септември 2003г., (когато се ражда дете) следващото дете се ражда на 03.03.2007 г. Обяснението за това е просто, тъй като цялото население на острова е 66-67 души. На острова няма въоръжени сили. Чел съм, че островитяните не плащат данъци, но не знам доколко е вярно това за данъците.
Comment
-
Любопитна случайна реминесценция на тема има ли почва употребата на думата "робство" в някои днешни ситуации:
"Мисля, че свободата е концепция на човешкия ум. Робството също. Била съм робиня, а съм родена в демократична страна. Можете ли да си го представите? Така стигнах до извода, че в определена степен робството е само нещо в главата ми. Но докато гледах реалността в дадени страни, открих, че е нещо повече от това. Понякога човек си мисли, че не може да направи нищо."
И за да не останем на минорна нотка:
"...гласът ми е тежък, не е красив" - Конча Буйка"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Гост
Според Синхуа, китайските власти са арестували 93 души по обвинения за разпространяване на слухове за края на света.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЗащо Индия ще измести Китай като двигател на глобалната икономика
http://www.investor.bg/analizi/91/a/...144401/?page=1
Comment
-
Обичам ги тези прогнози в стил Нострадамус.В Индия 25% от населението е неграмотно, зестрата и кастовата система де факто още съществуват.Тук само простата икономическа логика не мога,а трябва да се вземат предвид ред исторически и социални фактори.....Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Comment
-
Откриха планета в "обитаема зона" само на 12 светлини години от нас
Ами по спомени йонният двигател теоритично имаше специфичен импулс от около 80К км/сек. направо да започват да строят сонда, и след 50-тина години сондата ще е там. След още 12, обратен сигнал.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Ами аз си фантазирах Иначе 80К теоретично е във възможностите на йоният двигател (съществуващите го докарват "само" до 80), но за момента няма източник на енергия способен да захрани такъв импулс и да е по-малък от ядрена електроцентрала.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Споменатите по-горе скорости са фантастика.
Най-бързото нещо, което човек е направил в момента е сондата Voyager 1, която в момента развива около 17 km/s и си поддържа тази скорост. Тази скорост е постигната чрез серия от гравитационни ускорения от големите планети.
New Horizons със собствения си двигател е успял да направи 16 km/s.
Наистина Helios 2 прави 70 km/s, но това е скоростта на апарата при въртенето му около Слънцето (имал е много особена орбита) и такова нещо в момента е непостижимо за апарат, който, грубо казано, иска да отиде някъде. Големи скорости са постигани и при навлизането в атмосферата, пиковите моменти на разни маневри за гравитационни ускорения и прочие, но това не са скорости, които се поддържат дълго или които могат да се постигнат от двигателите.Last edited by 1951; 20-12-2012, 17:34.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Гост
В Ингушетия (част от Русия) броя на определилите се, като руснаци при последното преброяване на населението е само около 0,8% от населението, но затова пък безработните са 47% от трудоспособното население. В Чечения (част от Русия) броя на определилите се като руснаци е 1,8% от населението, но пък безработни са 30,8% от трудоспособното население според официални руски данни. За сравнение според същите данни безработни в Русия са около 5,3-5,4%, а в град Москва само около 0,6%.
Comment
Comment