Кухулин написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
-
Разчетох се малко и това за кралицата-майка е фантастика. Изглежда всичко е инстинкт, мравките оставят следи от феромон, които в комбинации могат да образуват сложни команди. Чрез еволюция най-успешните мравуняци оцеляват и се размножават най-много..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеМисля, че от кибернетична гледна точка е представимо постъпково "напипване" на тази схема.
pnp5q написа Виж мнениеВсе пак това, че електроните заемат най-ефективните енергийно нива в "слоевете" на атома не ни е довело до мисълта за поголовен колективен разум на материята.
Comment
-
Кухулин, ами ако заменим вселенския разум, а.к.а. Бог, с понятието 'баланс'. Знаем, че всичко се движи към точката с най-ниска съпротива, това е и емоционалното и социално понятие 'мир', някои го наричат и любов, но все става дума за състояние на синхронизиране с цялото и максимална ефективност на енергията. От тук следва, че системата е самобалансираща се, дори след периоди на необходим хаос, "редът" ще възтържествува. Понятието за хаос не е нищо повече от изобилие от възможности, а когато имаш разнообразие, се увеличава и шансът да се намери решение на даден проблем.
Comment
-
Mazzini написа Виж мнениеако заменим вселенския разум, а.к.а. Бог, с понятието 'баланс'Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Е, примерно гравитацията е ефект от изкривяването на пространството, и си "натискан" надолу към Земята, именно заради състоянието на минимална съпротива. Разбира се, това с ентропията, е разбиране, за мен тя е необходима фаза от развитието на реалността. Вижда се и в човешките общества, винаги следва период на умиротворение. Не вярвам Вселената да е с толкова "широки пръсти", че да позволи ентропията като постоянна реалност.
Comment
-
Mazzini написа Виж мнениеНе вярвам Вселената да е с толкова "широки пръсти", че да позволи ентропията като постоянна реалност.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеМисълта се явява редовно, при това в главите на водещите теоретици."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Nick написа Виж мнениеСпоред учебниците по физика ентропията е реалност, при това с тенденция към нарастване.
Comment
-
Nick написа Виж мнениеТова противоречи на отдавна установените понятия "хаос" или "ентропия", които са централни в разбирането ни за вселената.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеТова, което съм чела, има отговори на въпроса "защо" за редица случаи - и съществена част от тях се свеждат до намиране и прилагане на най-икономичното по някакъв показател решение.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНапример електроните могат да са си всичките на най-икономичното ниво, но не - принципа на Паули го забранява"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Сто години по-късно
Благодарение на страхотните цветни фотографии на Прокудин-Горский, днес може да се направи съпоставка на много местности и как те са се изменили за един период от 100-ина години.
Като например :
И много други. Благодатна почва за реставрация.Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
Comment