Някои от представителните антични сгради са имали желязо в тях. Каменните блокове са били свързвани със железни скоби. Естествено през средновековието са ги вадели.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
STROSS написа Виж мнениеЕ, римските мостове как стоят?
То винаги нещо остава-щом от динозаврите се намират вкаменелости,но ще иска копане.А тук говорихме за гледане от космоса.
Въпреки че то тоя район както са тръгнали да го обезлесяват може и скоро да се види всичко на длан от космоса...Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...
Comment
-
Градът, дори и малкият, е по-различен като въздействие върху околната среда от овчарски колиби или отдалечено военно поделение.
Кратка информация по въпроса:
Пише, че се използват различни дължини на вълната и специалисти по темата, за да се установят потенциални места, представляващи интерес.
От друга страна, изречението "It is a hope of archaeologists that in the next few decades resolutions will improve to the point where they are capable of zooming in on a single pottery shard buried beneath the earth's surface." поставя под съмнение достоверността на останалия текст.
Comment
-
mechoka написа Виж мнениеКолко от тях седят и колко реконструкции са минали през хилядолетията за да ги има!?И аз говоря не за мостове,а за сгради в джунглата.Където има и племена,които ще канибализират ресурсите от дадените сгради,отделно има и буйна растителност....
Има значение начина (технологията) на строителство.
Ето един мост в планина с буйна растителност около него, построен
е преди половин хилядолетие и не е променян или реставриран никога.
Визираните от теб кошари са зидани от камъни и кал и от овчари, а не от строители, дюлгери и т.н. (тогавашните архитекти и строителни инженери)Извинете за правописа, но толкова мога...
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Comment
-
Мисля че леко се преувеличава ролята на маянските строителни инджинери.Де да знам но качеството на строителството на един овчарин от 1950та година като че ли по-ми вдъхва доверие за издръжливост спрямо нещо правено преди 1400години от цивилизация която във върха на технологичния си растеж не е познавала елементарни неща като колелото и ралото.Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...
Comment
-
bsb написа Виж мнениеПише, че се използват различни дължини на вълната и специалисти по темата, за да се установят потенциални места, представляващи интерес.
От друга страна, изречението "It is a hope of archaeologists that in the next few decades resolutions will improve to the point where they are capable of zooming in on a single pottery shard buried beneath the earth's surface." поставя под съмнение достоверността на останалия текст.Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...
Comment
-
mechoka написа Виж мнениеДе да знам но качеството на строителството на един овчарин от 1950та година като че ли по-ми вдъхва доверие за издръжливост спрямо нещо правено преди 1400години от цивилизация която във върха на технологичния си растеж не е познавала елементарни неща като колелото и ралото.
Овчарите като вдигнат нещо такова, да дойдат да се обадят :
Градове и друг път са се откривали и са си доста добре запазени, джунглата не може да ги унищожи - цъкQuae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Анализ на руски космически специалист за "откритието" на канадския юноша бледен. Общо взето е съгласен с Мечока.
Comment
-
Ех-х, сега се загледах в подробностите по случката - инак първите съобщения гледам да ги подминавам - като потвърдят от поне още едно място - тогаз се вика "Ура". А тука - страшен "специалист", страшен "анализ". Язък, добри обзори прави инак.
P.S. Проверих още детайли - не е невъзможно да има нещо там. Намерих детайлна статия, че сверките са правени по тогавашните констелации - за едно от съзвездията - с три главни звезди - има две съвпадения, сниманото място е под третата. Това, че отгоре има нива, не изключва отдолу да има нещо друго. Но се разврякаха прекалено рано."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
ndragostinov написа Виж мнениеSon thought he was in trouble for underage drinking when FBI raided house. Turns out his parents were Russian spies.
http://www.theguardian.com/world/201...P=share_btn_twThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Петя, просто не разбрах какво критикуваш. Кой да е гледал тогавашните съзвездия? Канадецът или руснака? И подигравката с точността, ако е във връзка с изказването му, че биха видели проблем с геодезията, е съвсем на място. Геодезията е сложно нещо, по-сложно от календар.
П. П. Последно май се оказва, че е намерил поле с марихуана.Last edited by Thorn; 15-05-2016, 19:01.
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеПетя, просто не разбрах какво критикуваш. Кой да е гледал тогавашните съзвездия? Канадецът или руснака? И подигравката с точността, ако е във връзка с изказването му, че биха видели проблем с геодезията, е съвсем на място. Геодезията е сложно нещо, по-сложно от календар.
П. П. Последно май се оказва, че е намерил поле с марихуана.
Аз пък не те разбрах за геодезията - предполагам, в крайна сметка искаш да кажеш, че е прав да се подиграва. То ху`бу, ама при наличие на 117 обекта, които вече съответстват... някакси е странно да се съмняваш в геодезията им. За мен въпроса е на кантар без наземни изследвания."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
кало написа Виж мнениеОказва се, ЦРУ са арестували и държали в затвора в Мандела. Бил комуниз, според тях.
http://www.thetimes.co.uk/edition/ne...dela-9mwcsdq9cThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment