Дълго четиво за уикенда: Новите инквизитори - интервю с акад. Евгений Александров - председател на Комисията за борба с лъженауката при Президиума на РАН - част първа, част втора (рус.)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Дизелгейт експлодира.
Списъкът с автомобилните производители, чиито коли отделят повече вредни газове от позволеното, нарасна с още 4 фирми, показват тестове, извършени от Emissions Analytics. "Проблемът е систематичен", коментира изпълнителният директор Ник Молдън, цитиран от в. Guardian.
Дизелови модели на "Мерцедес-Бенц", "Хонда", "Мазда" и "Мицубиши" замърсяват много повече в реални условия, отколкото по време на тестовете, гласят изследванията на Emissions Analytics. Миналата седмица в. Guardian съобщи, че това се отнася и за "Рено", "Нисан", "Хюндай", "Ситроен", "Фиат", "Волво" и "Джип"."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеДизелгейт експлодира.
....
Comment
-
Не мога да го докажа, но силно подозирам че в момента Фолксваген изсипва десетки или стотици милиони за черен ПР на останалите производители и за подобни статии. Да се измеси фокуса от бруталната измама. Да не говорим че има разлика да си извън кормите с проценти като BMW и това да си извън нормата 40 пъти като фаувето.
А за тестовете, като никой не може да достигне нормите, ами да не правят дизелови автомобили. Не е като да няма алтернативи.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеЧовешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
Обикновен лаик написа Виж мнениеДа, така е, финансовата карта на света е доста по различна от географската. На нея Русия е незначително петно, Швейцария е по-голяма от Китай, а САЩ са по-големи от всички останали, взети заедно (над 50% от общата капитализация).Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
Да, това определено е много интересна тема. Като по поръчка преди три дена е имало любопитно интервю по въпроса на "Эхо Москвы" - Прави ли армията икономика? А обратно? (рус.)"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеДа, това определено е много интересна тема. Като по поръчка преди три дена е имало любопитно интервю по въпроса на "Эхо Москвы" - Прави ли армията икономика? А обратно? (рус.)Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
Рамбо Амадеус написа Виж мнениеНе съм сигурен какъв е точният контекст (РФ е петно а САЩ и Швейцария са гиганти?)albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Рамбо Амадеус написа Виж мнениеНе съм сигурен какъв е точният контекст
Какво е това "размер на финансовата икономика"? Какво включва тоя "размер"? Тук в случая става дума за пазарна капитализация на активи на фирми от реалната икономика (която капитализация отгоре на всичко е free-float, т.е. не включва правителствени активи), а не за някакъв си размер.
Освен това винаги ми е било интересно дълбокомисленото разграничаване между "спекулативен" и "инвестиционен" капитал. Как ги различавате, бе, хора - те какво, да не би да миришат различно? Все едно да разделиш парите в портфейла си на такива "за храна" и "за мацки" и да се боиш, че ще умреш от глад, понеже "за храна" свършват, въпреки че тези "за мацки" направо преливат.Last edited by Обикновен лаик; 11-10-2015, 19:47.Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеДълго четиво за уикенда: Новите инквизитори - интервю с акад. Евгений Александров - председател на Комисията за борба с лъженауката при Президиума на РАН - част първа, част втора (рус.)
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеТова наистина е сериозен проблем. Но не вярвам административни мерки и държавни комисии да са решението.
Изобщо не знам - има ли някакъв такъв в България?Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
Comment