Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Angelmr написа Виж мнениеИнтересно ще ми е някой да сметне себестойността на начинанието (но като включи и субсидирането на различните етапи, както и поддръжката на тази инсталация) и да я сравни с цената на електроенергията, която би била използвана от светофарите и осветлението за целия проектен живот на инсталацията.
Comment
-
Те холандците цял свят опищяха с тяхната глупава алея. Мен би ме било срам от такова нефелно начинание. Поне вместо алея да бяха сложили на пилони соларен покрив върху съществуваща алея. Хем да пази колоездачите от дъжд, хем да е "соларен". Въобще при техният климат всякакви соларни инсталации ще са с ограничена полезност. Като ще влагат пари да ги влагат в проучвания за Токамак, ториумни централи, или в нещо такова.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАми, хмм, откак свят светува, има два вида хора. Едните дават много пари за глупости, другите копат чакъл/въглища/торий
По-добре да намерят начин да извлекат енергията от всичките тия ахмаци, дето въртят педали в Амстердам.
Интересна статия във в. Сега:
http://www.segabg.com/article.php?id=726730
Изключително мащабно ДНК разследване на италианската полиция. Не ми беше хрумвало че престъпници могат да се хващат и по ДНК на техни далечни роднини. Предполагам в малките населении места има смисъл. Както се вижда и от статията.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЕ те за това стават революциите
Dinain написа Виж мнениеПо-добре да намерят начин да извлекат енергията от всичките тия ахмаци, дето въртят педали в Амстердам.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениегенерична марка като Нокиа"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеНе мога да си обясня защо Майкрософт ще унищожат генерична марка като Нокиа, само за да си лепнат логото на техните телефони. Поредният мениджърски дебилизъм...
Гугъл като купиха Моторола, имаше същите спекулации - телефоните с марка "Моторола" трябваше да изчезнат, но за щастие не се случи, а и сега усилено се говори, че ще ги препродават на Леново.
Така или иначе, като фен на Моторола, мога само да се радвам, че марката продължава да съществува. Въпреки че знам, че едно е логото на кутията, друго е какво има вътре.
Конкретно за техниката, запознати са ми разказвали как един и същ китайски завод примерно произвежда лаптопи, като на едната партида се слага капак с логото на Lenovo, на другата - Чун-вей-ху (или произволно избрана no name китайска марка) - разликата е една щампа на една пластмаса..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Искам да ви върна малко назад във времето - почти история.
Най-умопомрачителният пример за затриване на велика фирма от мимолетно величие е когато Компак купи Диджитал с единствената цел да го унищожи. И успя!"Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЗащо да е дебилизъм? Много компании го правят.
Dinain написа Виж мнениеКонкретно за техниката, запознати са ми разказвали как един и същ китайски завод примерно произвежда лаптопи, като на едната партида се слага капак с логото на Lenovo, на другата - Чун-вей-ху (или произволно избрана no name китайска марка) - разликата е една щампа на една пластмаса...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениеИскам да ви върна малко назад във времето - почти история.
Най-умопомрачителният пример за затриване на велика фирма от мимолетно величие е когато Компак купи Диджитал с единствената цел да го унищожи. И успя!This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеА пък HP направи същото с Компак, а сега и самото HP го кара на изпарения.
В къщи и принтерът и сканерът са HP и не ги сменям за нищо. А Компак си беше един мимолетен балон - не бросивши векам ни мысли плодовитой, ни гением начатого труда..."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
Comment