Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руски-неруски

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Руски-неруски

Много интересна тема, особено добре подреденото изложение в началото!
    Портал частных объявлений. Бекер жарнамалар порталы.

Особено ме порази последния пасаж:
    "...Кстати, Кирилл и Мефодий никакими «братьями» не были, как не были и «греками», а были сирийцами, богатыми православными арабами из Дамаска (Сирия тогда была православной), нанятыми Византией для миссии в Моравии (об этом, наверно, надо подробнее рассказать в отдельной статье). Самое забавное в том, что сами чехи, ради создания алфавита которых приехал араб Кирилл, его вообще никак не почитают – вообще о нем не помнят, хотя его возвели в культ в России, куда он не приезжал. Как говорится, вот уж не знаешь – с кем найдешь, а с кем потеряешь… отсюда..."
    "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Аха, някакъв руски Зиези. Не е кой знае колко чудно, че има такива - всички нации си ги имат .

Comment

gollum написа
      Аха, някакъв руски Зиези. Не е кой знае колко чудно, че има такива - всички нации си ги имат .
      Не знам дали е руски Зиези - по скоро белоруски, доколкото схващам. Порази ме изначалната теза, от която тръгва автора - действително ли руснаците не разбират славянските езици от първи път, така както е между нас и сърбите, поляците, словенците и прочие?
      "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Comment

НВС написа
        Не знам дали е руски Зиези - по скоро белоруски, доколкото схващам. Порази ме изначалната теза, от която тръгва автора - действително ли руснаците не разбират славянските езици от първи път, така както е между нас и сърбите, поляците, словенците и прочие?
        От опита който имам не само сродните езици, но и много далечните се разбират стига да искат. А писанието е весело. Ние пък си имаме БД и други такива. Овчаров например (ама не онзи дето беше министър, имам предвид другия - който се представя за професор).
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

всъщност не е далеч от истината - светите братя са би ли наричани така щото са били от една и съща секта "оо, брато..." и са били Ацтеки-юдеи успешно прикриващи се като християни
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Всичко си е точно, да не кажа, че е тамън. Да не забравяме произхода и на Климент, Наум и Ангеларий. Веднъж чух, че Климент е келт минал случайно Ламанша с плуване и станал поданник на Цар Симеон. Наум разбира се е македонец, самото му име го подсказва: "наум" - демек "умен". Ангеларий пък е селджукски турчин с полска нишка. Не ме питайте защо - сигурен съм, прочетох го в един форум.

С най-добри чувства!
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

княз Крылов написа
              всъщност не е далеч от истината - светите братя са би ли наричани така щото са били от една и съща секта "оо, брато..." и са били Ацтеки-юдеи успешно прикриващи се като християни
              Всъщност не си далече от истината. Всички възпитаници на духовните институти на църквата (католическата и православната) се зоват помежду си "братя". Не съм запознат( :1087: ) добре с произхода на "брат" Кирил (Константин Кирил Философ) и "брат" Методий. Но е естествено още в древността да се използва термина "братя" като принадлежащи на една църква. Това за мен е приемливо. Останалото - за сирийския им призход, не го приемам в дефиницията "араби". Известно е че в земите на Сирия по това време преобладават все още християните, арабите идват от по на изток май? А че славянския етнос е достигнал и по-далече - няма спор, т.е. малко провокиращата теза(явно автора пуска въдички!) че братята не са кръвни братя, и са с произход от Византийската провинция Сирия си е напълно достоверна - при наличието на стабилни доказателства, разбира се!

....e, пофантазирах си малко. Глупостта ходи и по хората, пък и жегата си казва думата:
              Last edited by НВС; 20-07-2007, 15:58.

Comment

Working...
              X