Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чий цитат

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Чий цитат

Една простичка загадка.
    Не слагам никакви срокове за познаване, може да налучквате колкото ви душа дава.

чий са тези думи?

"...ние всъщност не воюваме не само с турците, а и с европейските държави... множество англичани служат като офицери в турската войска... турците са въоръжени с европейски пари... европейската дипломация в много отношения препречи нашия път от самото начало на войната, като ни лиши от помощта на нашите естествени съюзници, като ни лиши от истинските ни пътища към Турция. Освен това с ненавистта си към нас Европа несъмнено поощри и фанатизма на турците."

1877 Дневник ПСС т. ХХІ

"Сега е напълно достоверно, че турски войник в Плевен за един ден понякога изразходва по 500 патрона; нито средства, нито пари биха могли да имат турците, за да въоръжат така армията. Присъствието на англичаните и техните пари в сегашната война е несъмнено. Английски параходи доставят оръжие и всичко необходимо."

1877 Дневник

Док Холидей написа
    Не слагам никакви срокове за познаване, може да налучквате колкото ви душа дава.
    Александър II ))) И да е не бил той е глупаво, ако не ги е мислил тия неща...

Comment

Ми явно е, че пичът е руснак, вероятно е взел и участие във военните действия през Руско-турската война от 1877 год. :sm186: Граф Игнатиев?
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Достоевски. Гуглето е голяма работа
        He must have been an admiral, a sultan or a king,
        And to his praises we shall always sing

Comment

Не знам, ако Док се появи може да накара притесненията на цели трима души, кой е написал въпросното нещо, да изчезнат... казано беше налучквайте на воля.

Comment

ъъъъ доколкото ми е известно граф Игнатиев явявайки се дипломат и руски полсланник в Константинопол не е участвал във Освободителната война ...

А по това време не е било на мода държавните грави да дават аналитични интервюта на пресата - така че и Александър ²² е малко вероятен.

Тъй като не обичам да налучквам, ще кажа просто че не знам - макар че тука хора вече са се поровили в гугала явно
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
            きさまはしんでくださいませんか
            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

градското чедо е чедо на интернет. гуглето е наистина голяма работа.

Comment

Тоя гугъл ще скапе всичко... вервайте.

Уби налучкването, а можеше да стане забавно.

Comment

княз Крылов написа
                  ъъъъ доколкото ми е известно граф Игнатиев явявайки се дипломат и руски полсланник в Константинопол не е участвал във Освободителната война ...
                  Е, на дипломатическия фронт
                  A strong toun Rodez hit is,
                  The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Working...
                  X