Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как се работи с ebay? /code civil help/

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

как се работи с ebay? /code civil help/

Имам малък, съвсем мъничък проблем. Имам намерение да се сдобия с с code civil както вче писах в темата "какво четеш в момента". работата е там, че съм в сесия и не мога да направя никакво сериозно проучване по въпроса как се борави с ebay, защото по цял ден чета същата материя, но на български. В ebay книгата е пусната ей тук

clickme

Досега не съм работил с ebay и не знам каква е процедурата. Как се провежда търга. В реално време или не. Как се вдига цената и прочие. Ако има някой който ми пообясни на основата на линка /изданието доколкото виждам е от 1816, което не е много хубаво, но нейсе/ ще съм много благодарен, а за черпене ще говорим след успешна сделка.

Също така не ми е ясно ако цената не устройва този, който предлага книгата на търг, той би трябвало да се откаже. Ей такива работи. Но най-вече ме вълнуват въпросите около процедурата по провеждане на търга.
    Last edited by Док Холидей; 09-06-2007, 22:53.

довечера ще обясня.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Никога не съм участвал в търгове онлайн, но процедурата ми е горе-долу ясна. Принципно всичко е обяснено на сайта, но ме мързи да чета сега, тъй че ще карам по спомени. Търгът е в реално време. Има минимална стъпка - някакъв процент от цената. В случая вероятно е 50 цента - 10% от началната цена. Ако продавачът иска да получи гарантирана минимална сума, обявява, че предметът има reserve price, без да казва каква е. Ако тази цена не е достигната, търгът е безрезултатен. Тук не забелязвам да има reserve.
      Ако някой продавач се откаже от продажба при валидно завършил търг, получава най-малкото сериозни отрицателни коментари, а мисля, че може и по-тежки санкции да има от страна на eBay.

Ето какво пише на сайта относно наддаването:
      How to Bid
      Once you find an item you're interested in, it's easy to place a bid. Here's how:
      1. Once you're a registered eBay member, carefully look over the item listing. Be sure you really want to buy this item before you place a bid.
      2. Enter your maximum bid in the box at the bottom of the page and then click the Place Bid button.
      3. Enter your User ID and password and then click the Confirm Bid button. That's it! eBay will now bid on your behalf up to the maximum amount you're willing to pay for that item.
      You'll get an email confirming your bid. At the end of the listing, you'll receive another email indicating whether you've won the item with an explanation of next steps.

Мисля, че системата е максимално лесна, не се налага да седиш пред компютъра и да дебнеш. Е, има го недостатъка, че понеже е автоматична, не можеш да се надяваш, че противникът ти в наддаването ще се забави да надкачи и така ще се разминеш с по-ниска цена.
      Само не знам какво става, ако твоята максимална цена бъде надхвърлена. Вероятно също те известяват.

Хубавото на този продавач е, че приема почти всякакви плащания. За нас в България обикновено е проблем, че нямаме достъп до PayPal (всъщност май вече можем да го ползваме за плащане, но не знам как) и понякога изникват грижи с кредитните ни карти, особено когато не са баш кредитни. А пък тук може да се работи с междубанков превод, което е добре.

А пък ха дано я спечелиш. Няма ли я в Интернет? Все пак е доволно старо издание и, доколкото разбрах, доста важно от историческа гледна точка. Толкова ли никой не го е вкарал в компютърно преносим вид?

P.S. Ако имаш проблеми с текста на английски за наддаването, може да го преведа.

Comment

Практическата полза от книгата е минимална освен ако не си преподавател по гражданско право във Франция да кажем. От хмм културологична, от гледна точка на историята на правото книгата има безценна стойност, нещо като библията за нормалните хора. От краткия ми досег с правото има две-три неща с фундаментална стойност. Юстиниановия корпус юрис цивилис, наполеоновия кодекс и например, първата френска конституция /от общо 16?/

Съмнявам се, че ще я спечеля. Притеснява ме и проблемът със заплащането, защото не може просто така да сложа предпазливо дори 20 долара и после 50 по някое време и после да не мога да пратя парите. ще има санкции и това е най-нормалното.

Comment

Можеш да пратиш парите по банков път, което е хубавото в случая. Ако нещо те притеснява, най-добре пиши писмо на човека, имаш време. Само имай предвид, че за междубанкови преводи, особено международни, има такси, които хич не са малки. Затова може би няма да е зле да провериш какво е положението с Western Union, една от чиито услуги също беше посочена като метод за плащане. Абе написали са го:

Comment

Понеже така и така я подхванахте тая тема за и-бей-имате ли представа от Германия примерно до тук по обикновените пощи колко ляга един колет на килограм?
            Куриерските агенции дерат яко и не ми вършат работа-гледам DHL по 60 кинта някъде ляга на кило.

Comment

За DHL аз пък гледам, че е по-скоро 6 евро на кило (България е ²² зона):
              Günstig, schnell und zuverlässig: Ihr Paketversand mit DHL Paket. Versenden Sie Päckchen und Pakete in über 220 Länder mit dem führenden Paketdienstleister. Nutzen Sie die Online Frankierung und deutschlandweit über 28.000 Postfilialen, Paketshops, Packstationen und Paketboxen.

Всъщност хората в твоя форум би трябвало да са по-наясно - предполагам, че доста по-често им доставят дребни пратки от чужбина.
              А с Deutsche Post не можах да се оправя, защото е на немски, а той не ми е силен. Все пак май ползват DHL за колети, независимо вътрешни или международни. Ако ти трябват до два килограма и обемът не е голям, май можеш да се възползваш от писмо - Maxibrief International:

Всъщност няма смисъл да гадаем - хората там на място знаят най-добре.

Comment

Док Холидей написа
                . От краткия ми досег с правото има две-три неща с фундаментална стойност. Юстиниановия корпус юрис цивилис, наполеоновия кодекс и например, първата френска конституция /от общо 16?/

.

А за това какво ще кажеш ?...

Comment

Преди седмица ми беше в ръцете. Но вероятно не този екземпляр. )))

Comment

Спечелих търга за кодекса. Сега остава да се оправя с доставката и парите.

Comment

Working...
                    X