преди време стана дума за разни грандомански проекти на балканските комунисти и един приятел ми спомена, че имало планове да се съединят търново, лясковец и горна оряховица в някакъв комунистически мегаполис. знаете ли повече за това?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търголяс
Collapse
X
-
domatubiez написапреди време стана дума за разни грандомански проекти на балканските комунисти и един приятел ми спомена, че имало планове да се съединят търново, лясковец и горна оряховица в някакъв комунистически мегаполис. знаете ли повече за това?
Comment
-
Това е в сферата на фантазиите.Идея е имало и само толкова.И колко според теб щеше да бъде голям този микрополис?
Само 100 000 души.
Толкова беше населението на трите града преди 89-та.
Сега е станало около 130 000 души.
Имаше и списание "Търголяс".То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Като става дума за ком. проекти, далеч по-грандомански ми се струва опитът да се направи втора делта на Дунава (на българска територия), т.е. да се изкопае канал свързващ реката с Варненското езеро - и така да конкурират румънците"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment