Има ли хендикап за лаици като мен в тези игри?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Achtung Paintball!
Collapse
X
-
Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
-
Хендикап няма. Това, което има е добронамерено посрещане на всички новаци. Никой не е безсмъртен и ако те уцелят синките ти ще са точно същите, както и на останалите .
Абе въобще подкрепа, съвети и синини раздаваме в изобилие.Last edited by albireo; 30-06-2008, 21:02.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеМмм, дали е точно така . Мисля си, че от специалните мощни пушкала, с които разполагате, остават доста по-синкави синки, отколкото от стандартните .
Comment
-
Е, не знам, аз други неща чух от хора, които са играли с вас (а и собствения ми, съвсем скромен опит, показва, че пушките под наем "плюят" доста жалко - траекторията често е доста параболична, което се съмнявам че се случва със "специалните", та 300 fps е толкова, когато е толкова, при тези под наем сигурно често е доста по-малко). Но, така или иначе, няма значение - който го е страх от мечка и т.н.
Comment
-
Чул си тълкуването на хора, които са запознати колкото теб.
Хората, които играят със собствени маркери - 'специалните', обикновенно са направили/закупили разни ъпгрейди. Да не казвам, и че по принцип някои от тях са по-качествени от стандартните рентал-маркери.
Но с какво точно са по-добри:
Малко по-добрата далекобойност се дължи на по-хубава цев. Стандартния рентал маркер обикновенно идва с 8 инчова цев. 12-14 е оптималната цев като дължина и с такива са повечето играчи със собствена екипировка.
Отделно, просто ъпгрейд цевите са направени по-качествено. Имат по-добро вътрешно покритие, по-леки са, а най-супер дупер цевите се състоят от няколко части, като задницата се сменя с оглед максимално плътно прилягане на конкретната марка топчета в цевта.
Така се получава и по-добра групираност.
Но и ъпгрейд цевите стрелят с парабола. Законите на физиката си важат навсякъде. И по-опитните играчи се научават да я изпозлват. Има едно много хубаво филмче снимано с камера на цевта от един от доста добрите български играчи. Там определено може да се види, как острелва няколко играча благодарение на това, че познава докъде му е далекобойността и откъде започва параболата му - ето ти линк http://htftp.domainbg.com/sabin/WoodsBall-20070121.wmv
Аз пък напр. имам една добавка, която ми позволява да стрелям с около 40% по-надалеч от обичайните цеви, но за сметка на скоростта - топчето ми лети много по-бавно, пoради това, че му е придаден обратен фалц и съответно няма парабола. Така че ако те уцеля, със сигурност ще те заболи по-малко (без синка), а понякога се случва поради бавната скорост топчето дори да не се спука.
Друго специално нещо на "специалните" маркери е както казах по-доброто управление на налягането - т.е. постига се консистенция - силата с която се изстрелва всяко топче е почти еднаква, а това води до по-добра групираност на изстрелите.
По-важно е обаче, че много от т.нар. 'специални маркери" позволяват по-висока скорострелност. Напр. Грей, с неговата автоматична стрелба, ще ти вкара към 7-8 топчета, докато ти успееш да му вкараш едно.
Това и нищо друго е основната причина за новобранския стрес. Първият път, когато чуеш картечната стрелба срещу теб ... е, малко е обезсърчаващо няма да крия. А шокът, когато ти вкарат 10 и повече топчета за 1-2 секунди определено го има. Но това е проблем на задмаркерното устройство и е нещо, което се преодолява.
Ето малко от един от най-известните професионални играчи на спортен пейнтбол:
Не се страхувайте от играта, успокойте се, вършете си работата и просто играйте. Уплахата ще ви попречи да мислите бързо и да вземате адекватни решения. Е, ако ви е за първи път, няма начин, ще се плашите, най малкото защото когато ви удари топче боли. Но все пак болката не е чак толкова голяма. Трябва да мине малко време за да се осъзнае това и обикновено е нормално първите няколко игри да сте по плахи. Постепенно мозъкът свиква да се справя с голямото количество адреналин и логическата мисъл се завръща. Това е причината думата новак/новобранец да е така здраво вкопана в пейнтбол речника. Виждал съм спортисти от световна величина, такива които печелят милиони в основния си спорт, да се свиват като агнета на заколение първите един два пъти, когато играят пейнтбол. Големи мъже, които нямат никакъв проблем да съборят над 100-килограмов, тичащ на пълна скорост американски футболен полузащитник, се страхуват да не ги улучи топче за пейнтбол... Не е чак толкова трудно да поработите върху хладнокръвието си по време на игра/тренировка. (Казвам го от позицията на човек, който почти се подмокри когато за първи път около главата му прелетяха няколко хиляди топчета. )
И за финал още малко от същото профи:
Едно от най неприятните неща, които съм виждал по игрищата е отбор или група хора, които не искат да играят с по-опитни от тях. Основно, това е защото не искат да ги застрелят, понеже боли. Забравете това. Идеята на пейнтбола не е да избягаш от болката. Както и в живота болката е част от този спорт – за да станете добри трябва да се научите да я преодолявате. Както се казва: „Болката е до време. Славата е завинаги.” Правете всичко възможно да се изправяте срещу по-силни играчи от вас. Ще се чувствате чудесно от това. Обещавам.Last edited by albireo; 01-07-2008, 18:13.
Comment
-
Абе не знам защо я преекспонирате толкова тая болка, като с инжекциите. Не боли чак толкоз, понякога даже не усещащ, че си уцелен. От краткия ми опит миналото лято (20-30 уцелвания), само един път ме заболя истински, когато ме уцелиха в темето от 2-3 метра, а аз бях геройски без шапка, ха-ха. Иначе едната памучна риза спира топчето ефективно. Пейнтболът не ми се понрави по съвсем други причини."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Е, поне аз не я "преекспонирам" (мен пък ме заболя само веднъж - когато ме уцелиха в кокалчето на единия пръст), реших да се пошегувам (явно погрешно), по повод на неща, които се разправяха след една игра (не съм участвал в нея). Обаче Албирео по конкретна причина (поговорихме си за това на ЛС) възприе сериозно нещата, защото както ми обясни (и както се вижда от нещата, които е написал и цитирал), явно това се възприема като проблем в този род игри между хора, така да се каже, професионалисти (играещи често, имащи собствени маркери и прочее) и други, образно казано, "непрофесионалисти". И тъй като този проблем се дължи на слухове, то Албирео се бори с това, като води разяснителна кампания. Според мен, става въпрос по-скоро за друго нещо, но може и да греша - не толкова, че хората ги е страх да не ги заболи (затова и намекнах за мечката и гората), а вероятно се случва да не искат да играят срещу професионалисти, защото последното почти винаги означава, че ще загубят (което не е чудно, с оглед на разликата в опита и екипировката - дори и тя да няма чак такова значение, както твърди Албирео, - то опитът и сплотеността на хора, които играят заедно и често, има значение). А хората рядко обичат да губят или поне не обичат да се чувстват в "губеща ситуация".
Та така. За радост се възползвахме от лични съобщения, вместо да изпраскаме една дискусия върху балистиката и законите на физиката (дето освен, че щяхме да се излагаме, нямаше и никак да е по темата).
Comment
-
Знам я тая игра, откъдето тръгнаха тия неща. Спомням си, че тогава Албирео беше на съвсем друго мнение за играта срещу професионалисти .
Мояите виждания са малко по-различни - когато аз отивам, за да играя пейнтбол, аз отивам заради забавлението, не толкова заради победа или нещо друго, докато професионалистите играят за победа и взимат нещата твърде на сериозно. Да играя срещу професионалисти не ми е забавно именно поради тази причина - имаме различни очаквания и интереси.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Хора, хайде малко по-сериозно. Никой от тези, които играят в гора със собствени маркери не е професионалист. ВСЕКИ играе за ЗАБАВЛЕНИЕ, а не за победа. По принцип спортният вариант на пейнтбола е този, където има професионални играчи. Но в България професионалисти няма и в спортния пейнтбол. Това, че имаш маркер, екипировка и т.н. не те прави професионалист. За никого от играчите, които познавам и с които играя в гората светът няма да свърши от загубата или победата.
Колкото до конкретният случай Воланд, помня го много добре. И не съм си променил мнението ни на йота от тогава. Теб те остреляха, в момент когато беше убит и излизаше от игра, ако не се лъжа "защото не си се изнасял достатъчно бързо от терена и си пречел, заставайки на линията за стрелба" на един конкретен човек.
Тогава се бях разфучал здраво и сега бих го направил отново. Това са неща, които по принцип не се толерират.
Но разбира се ти си свободен да си направиш всякакви изводи от този факт. Че "така правят професионалистите", "че пушките им стрелят с повече сила и по-висока скорост, боли повече и т.н." Както се казва - всеки знае себе си.
И още нещо - за година и половина от както сериозно играя пейнтбол не съм видял и една игра, в която да се изправят сериозни играчи със собствена екипировка срещу начинаещи. ВИНАГИ отборите се правят балансирани, като се стремим новобранците да са омешани с достатъчно опитни играчи, с цел новаците да не се чувстват обречени.Last edited by albireo; 02-07-2008, 11:41.
Comment
Comment