Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След-освобожденска политическа картина

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мдя, пропаганда от нашата страна - с такава пропаганда анти-пропаганда не ни е страшна .... сами ще се закопаем

Фактът е един - няма добро и лошо в политиката, има само държавни интереси - едните ги изповядват защото им е изгодно, другите ги изповядват защото нямат силата да наложат други. България , както и всяка една държава по света, е имала и от първите и от вторите ситуации.

България е оцеляла - а можеше и да не уцелее. Въпрос с повишена трудност: Струва ли си да лижеш задника на Великите сили за да оцелееш?

Е явно си е струвало, защото както виждаме българия е оцеляла и продължава да оцелява - и то сравнително успешно.
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

selqndur написа
      Американците никога пък и Запада ама съвсем никага не са ни вредили. Особено на София през 1943.
      A кой на кого е обявил война тогава?:mike:

Comment

Въпрос с повишена трудност: Струва ли си да лижеш задника на Великите сили за да оцелееш?
        въпреки, че знам, че въпросът е риторичен - България (в новата и най-новата си история) никога не е имала и най-малък шанс без великите сили. малка и скромна държава, нищо повече от това. на мен лично ми е достатъчно обаче.

Comment

изобщо не става дума за малка или голяма държава - същата Русия е лизала монголски, турски, шведски, полски, английски, немски, австрийски и дори български (по случай с газовия тръбопровод, ама Българите не са свикнали да са от тази страна на лизането и си проиграха шансовете) ... на всеки се налага - да имаш твърда позиция в политиката означава просто да си вкоченен и мъртъв
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Gaden Gogi написа
            A кой на кого е обявил война тогава?:mike:
            Капитализъма и империализъма обявиха война на мирния български народ, които не кла гърци край Драма и сърби край Ниш.
            Викам да продължа по логиката на Б.Дим.
            Запада трябваше да ни помогне на България в борбата с турците, но неможа защото беше въвлечен в 100-годишната война, която в действителност е била 116 годишна. :nut:
            Изобщо България пък не лиже задници и при Добро поле не е било рагром, а тактическо отстъпление на войските, но отново злият империалист от Запад и Изток и световната конспрация проработи срещу България. :clown:
            дори български (по случай с газовия тръбопровод, ама Българите не са свикнали да са от тази страна на лизането и си проиграха шансовете)
            Както беше преразпределен света между Чърчил и Сталин, така и Горбачов и Буш старши преразпределиха света и явно толкова им е позволено на руснаците да правят в България и Гърция, освен Белене.
            И ще бъде нефтопровод. :p
            "... Проговаря сам цар Иван Шишман:
            - Боже силни, боже създателю,
            помогни ни с сила и юнашество!
            Бой ще да ся бием на Софийско поле,
            кръв ще леем за Христово име,
            ще прославим християнска вяра."

Comment

Amateur написа
              Забравихте ли как реагира ИМПЕРИЯТА на съединението и как реагира ВИСОКАТА ПОРТА......
              как реагира руския протекторат СЪРБИЯ на това събитие......
              Искам да ми докажеш , че през периода 1878-85 година Сърбия е Руски Протекторат. Ако е била руски протекторат, защо сръбски части влизат в престрелка с руски такива през 1878-ма?
              След като изкажеш своите аргументи аз ще кажа моите.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Не ми помогнахте особено, темата се обърна в някакъв безмислен спор. Сякаш всеки защитава някакви лични интереси, и точно тук, в тази тема ще се разреши русофилския/фобския проблем. Всеки дава някакви аргументи и накрая излиза, че България или още е под турско "влияние" или че сме руска провинция! И само какви глупости се наговориха, измислиха се цифри и данни сякаш всеки си мери оная работа с извинение!

Безмислена дискусия...
                Each pray'r accepted, and each wish resign'd.

Comment

Ми кажи точно кои данни искаш. щото аз не разбрах точно. ама преди да зададеш някои глупав въпрос питаи гугал.
                  Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Ами опитах се да поставя като тема положението в България след освобождението. За политиката, за това кой изготвя Конституцията, кой е на власт, кой е кмет, какво става с малкия човек, защо Алеко е толкова огорчен от хората и тн. Не знам защо останах с впечатление, че темата не се прие като интелигентен въпрос. На мен ми е освен и интересно, и нужно... Реших, че най - точна информация мога да получа тук, тъй като откакто почнах да чета във форума, научих изключително много, и ако преди бях само заинтересован в историята, сега съм обсебен.

П.С. Относно Конституцията - знам, че е изготвена тук в България, и че са пращани текстовете за одобрение до Русия. Интересува ме името на този руснак, който се заема с нея. Мисля, че първото му име е Сергей, но това е някакъв спомен от мнооого дълбоко в главата ми.
                    Each pray'r accepted, and each wish resign'd.

Comment

http://www.slovo.bg/showwork.php3?Au...D=2845&Level=1 това не си ли го чел?
                      Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

vlady_gerasimov написа
                        Ами опитах се да поставя като тема положението в България след освобождението. За политиката, за това кой изготвя Конституцията, кой е на власт, кой е кмет, какво става с малкия човек, защо Алеко е толкова огорчен от хората и тн. Не знам защо останах с впечатление, че темата не се прие като интелигентен въпрос. На мен ми е освен и интересно, и нужно... Реших, че най - точна информация мога да получа тук, тъй като откакто почнах да чета във форума, научих изключително много, и ако преди бях само заинтересован в историята, сега съм обсебен.
                        На въпроси като тези много трудно можеш да получиш конкретен отговор. Ако формулираш въпроса конкретно, например кой е бил кмет на София през тези и тези години, къде е била разквартирувана тази и тази войскова част, няма проблем някой да ти отговори бързо. Но тук няма кой да ти развие тема "какво е положението в България след Освобождението" на 15 страници. И не това е целта на форума. На мен поне така ми се струва.
                        Препоръчвам ти една излязла наскоро книга на Румен Даскалов - "Българското общество 1878-1939" в два тома. Има я в книжарницата на "Ориндж" на Графа, двата тома струват общо 25 лева. Разгледай я, мисля, че ще ти свърши работа....

Comment

Аз още чакам Аматьора да отговори на моето въпросченце.
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

vlady_gerasimov написа
                            Не ми помогнахте особено, темата се обърна в някакъв безмислен спор. Сякаш всеки защитава някакви лични интереси, и точно тук, в тази тема ще се разреши русофилския/фобския проблем. Всеки дава някакви аргументи и накрая излиза, че България или още е под турско "влияние" или че сме руска провинция! И само какви глупости се наговориха, измислиха се цифри и данни сякаш всеки си мери оная работа с извинение!

Безмислена дискусия...
                            Ми то горе долу така са изглеждали нещата. От едната страна влюбените в Русия от другата страна разлюбените.
                            Това, което ме интересува, е какво е станало с България след освобождението? Как стоят нещата в столицата главно в политически план? Какъв е бил моралът, какви са били настроенията? Какво се е случило със всички онези българи, които са подкрепили освободителното движение, били са се за една Утопия, а след това са останали на улицата? Дали има такива, които са се борили за предосвобожденския идеал и са постигнали нещо?
                            Прочети внимателно Бай Ганьо. Сам ще си отговориш на въпросите.

"... Проговаря сам цар Иван Шишман:
                            - Боже силни, боже създателю,
                            помогни ни с сила и юнашество!
                            Бой ще да ся бием на Софийско поле,
                            кръв ще леем за Христово име,
                            ще прославим християнска вяра."

Comment

Пак за дясното и лявото

Списание Култура - месечник за изкуство, култура и публицистика
                              We don't see things as they are, we see them as we are
                              ---Anais Nin----

Comment

dibo написа Виж мнение
                                Пак за дясното и лявото

http://www.kultura.bg/article.php?id=15154
                                dibo, пускаш много зрели статии. Браво! От известно време ги чета и всичките ми харесват. Радвам се, че има и мислещи хора в България! По повод на тази е интересно, че протестите от последните седмици се водиха от "десните" (все пак бяха, или поне трябваше да бъдат, срещу "лявото" правителство), при положение, че би трябвало да е точно обратното; "левите" да "уловят" общественото недоволство. Но в България нещата са наопаки, а и на хората май не им е много ясно кое е "ляво" и кое е "дясно".

Comment

Working...
                                X