Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България на три планети

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Парадокса на Цезар - "аз съществувам защото мисля, но ако не мисля - следователно несъществувам, а щом несъществувам то значи ли това че немисля?"
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

gregorianus написа
      Селяндуре, след тоя поздрав и аз ще се поеврейча. Жалко само, че и Кейт Бланшет не е сред еврейските гордости. Е-е-е-ех, Кейт Бланшет...

Влачи и ти поздравче, селяндуре: http://youtube.com/watch?v=puIa-C9bjBo

Нали знаеш, обсадата на Константинопол от 1453 е български реванш срещу Византия. Едно, че прабългарите били тюрки, второ, че капудан-башията Балтоглу е българин.
      Благодаря за поздрава.
      Не виждам някъде място за реванш. Като видях на анимацията какъв е бил хубав града и какво оцелява в последствие. :vb_sad:
      Все пак турците срещат най-голяма съпротива именно при другите "тюрки"(демек нас българите).

Духът на прабългарите е жив.

"... Проговаря сам цар Иван Шишман:
      - Боже силни, боже създателю,
      помогни ни с сила и юнашество!
      Бой ще да ся бием на Софийско поле,
      кръв ще леем за Христово име,
      ще прославим християнска вяра."

Comment

княз Крылов написа
        Парадокса на Цезар - "аз съществувам защото мисля, но ако не мисля - следователно несъществувам, а щом несъществувам то значи ли това че немисля?"
        Всъщност това може да се формулира като закона на Цезар и да се включи в сборника му от закони.
        selqndur написа
        Все пак турците срещат най-голяма съпротива именно при другите "тюрки"(демек нас българите).
        Това пък е тринайсетия мит, невключен в сборника от митове на Проф. Б. Д. Истината е, че съпротива оказваме само ние, македонците, начело с Крали Морко и трите синдижира риби. Същевременно на бугарския трон седи бугаро-татарина с еврейски произход Йован Шишман, а србите са най-преданиот васал на отоманците.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
        It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

ц ц ц само да отбележа че това за рибите е неисторично. всъщност упоменати са "роби" което е делетантски превод на така наричаните "булгарски книжовници" на думата скавини , т.е. славяне. Това е направено с ясната цел да се отнеми на македонците тяхната водеща роля сред славяните. синджири (което е отомано-тюрко-булгарска дума) в оригинал има за аналох дълго походна редица, която според утвърдени македонски учени се е състояла от 50 до 100 хиляди войни в зависимост от природните условия
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          きさまはしんでくださいませんか

Comment

Утешителна мисъл: щом нищо не съществува, значи нито османско иго е имало, нито Божо Димитроффф го има!
            Трите синджира риби подсещат за един виц:
            - Какво е турска русалка?
            - От главата до средата е мустакат, мълчалив и подъл сом. От кръста надолу - космат, дебел мъж.
            Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
              Това пък е тринайсетия мит, невключен в сборника от митове на Проф. Б. Д. Истината е, че съпротива оказваме само ние, македонците, начело с Крали Морко и трите синдижира риби. Същевременно на бугарския трон седи бугаро-татарина с еврейски произход Йован Шишман, а србите са най-преданиот васал на отоманците.
              То като се замисли човек и воиниците, които окупираа Македониja во 1941 не са родени во Бугариja, ами во Македониja. Следователно бугарите са македонци, които зборат на чист македонски. :vsad:
              "... Проговаря сам цар Иван Шишман:
              - Боже силни, боже създателю,
              помогни ни с сила и юнашество!
              Бой ще да ся бием на Софийско поле,
              кръв ще леем за Христово име,
              ще прославим християнска вяра."

Comment

Ми да през 1941 е било гражданска война между македонци-родоотстъпници поддръжници на хитлеристите и родолюбците радееще за свободна майка Македония

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Уважаеми колеги,
                  Чета Вашите разсъждения в тази тема, и не вярвам - как успяхте да сътворите нещо, конкуриращо темата с майтапите?

Шапка Ви свалям за диалога :clown:
                  Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
                  Давай за тех, кто с нами был тогда.
                  Давай за жизнь, будь проклята война,
                  Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

ами не чухте ли по дискавъри казаха че всички сме част от вселенска компютърна програма . с което смятам темата за изчерпана. само да не се появи пак бъг в програмата... а пък - бъг ...бъг.. бълг... българ...
                    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Не знам за Дискавъри, но преди доста години англичанинът Дъглас Адамс изказа хипотезата, че Земята е гигантски компютър, създаден за да изчисли какъв е смисъла на живота.

It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
                        Не знам за Дискавъри, но преди доста години англичанинът Дъглас Адамс изказа хипотезата, че Земята е гигантски компютър, създаден за да изчисли какъв е смисъла на живота.
                        ама пропусна факта че Слартибъртфаст всъщност е вогонското произношение на бащата на всички българи - Зиези. :aaa:
                        Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Ами тази подробност съм я пропуснал, защото Адамс не споменава нищо за Зиези. Може би го пише в някой друг извор, като например "Анонимният галактически хронограф"?

Comment

Простетник Вогон Изповедник, Бертинските и Фулденските инструкции за експлоатация на летяща чиния, Чудесата на свети Димитър Алдебарански, Чубака Хониат и пр. също са първостепенни извори по въпроса.

Comment

Впрочем, някои по-стари изследователи на Адамс допускат, че зад името Бийбълброкс може да стои Зиези, съобразено с фонетичните особености на Алфа Центавърския език.
                              А Вогон Изповедник пише в хрониката си:
                              "О, фривилна грухталност!
                              Твоите миктурации са като плърдлени геблеточици
                              върху лъргедна пчела!
                              О, група!
                              О, мое фунтиуще търлингдроме!
                              И хупшожно ме подрангли с къдравите си биндълуърдли,
                              че инак ти раздирам гоберизрастъците със собствените си блърдленкрунчеони!
                              Шъ видиш ти!"
                              Цитирах го по памет, защото не ми е под ръка. Но и да съм допуснал известни неточности, те едва ли съществено променят смисъла на казаното от Вогон. Тези думи, написани на средновогонски език, са едни от малкото оцелели фрагменти от протовогонския език. Те не се превеждат по един и същ начин от различните преводачи. Затова и звучат толкова неразбираемо. Този епиграфски паметник е поредното доказателство, за това, колко е неизяснен произхода на протовогоните. Господстващата в момента теория, че произхождат от вагоните, обитавали звездите от Съзвездието Южен Кръст се основават само на случайното фонетично сходство между имената на вогоните и вагоните. Не са оцелели никакви данни за езика на древните вагони. От тях не е оцелял и никакъв антропологичен материал, тъй като са погребвали мъртвите чрез трупоизстрелване в открития космос. Чубака Хониат ги описва като ниски и кривокраки двухоботни вагоноиди с четири антенки от локомотивен тип. Джабан Хатиански допълва, че са имали по четири фацетни очи на всяко пипало. Тези описания не отговарят по никакъв начин на расовия тип на протовогоните. Така, че господстващата теория е доста спорна и се подкрепя само от косвени, при това доста съмнителни данни. А Южния кръст трудно може да бъде видян от нашите ширини, което съвсем изключва възможността тези два народа да имат нещо общо помежду си.
                              Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 04-04-2007, 15:58.

Comment

E, трупоизстрелването се практикува само спрямо заслужили воини. То далеч не е само погребален ритуал, а и част от военното дело. В протовогонската армия (космически саракт или тесеракт) е имало команда "Грабвайте телата", а враговете са бягали през девет звездни купа в десети и са си казвали, че протовогоните и по телата се познават. Известно е, че ситският император Никифор ²² Фока Палпатинолог е използвал тази тактика при превземането на планетата Критон от сарациномите (близки роднини на агарянилите). Оттогава Никифор е прочут като виден протовогонски мислител и е получил прозвището "Бледият сарациномски дезинтегратор".

Comment

Working...
                                X