Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят първи пост

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Parabellum бил срамежлив? :mhehe: Добре че си се отпуснал приятелю!

Моя първи пост беше в старите майтапи и не мога да го намеря обаче.

Comment

Естествено - относно историята на Япония!

Тема за айну

Айну - народност, предполага се, от сибирски произход, понастоящем, живееща на Курилските острови, на остров Сахалин и на остров Хоккайдоо. Рядкост са тези от тях, които не са се смесили с японците и са запазили своите обичаи, своя език, своята култура. По традиция, айну са ловци, но сега преобладаващата част от тях са уседнало земедалско население или строителни работници. Религията им е анимистична, а най - важното животно в религиозния им пантеон е мечката. Тя е техният тотем (животно - закрилник). В Япония ги наричат още ебису, емису и Езо (последното е старо име на Хоккайдоо). Или малко по - абстрактното: варварите от Север (това - през средновековието).

Множество изследвания са били посветени на Айну. Последните са народност, съставена от потомци на праисторическа раса, чиито вероятни следи се откриват при археологически разкопки на гробове от праисторическата епоха Джоомон.

И така нататък...

:type:
      Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

О чудо! А аз си мислех, че за първия пост на историка трябва да преровим старите течения на Капитал...
        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Аз открих boinaslava.net съвсем случайно чрез банер от сайта pishtov.com. Много ми допадна с времето. Равнището на образованост и интелигентност на активните потребители е изключително високо в сравнение с други форуми. Няма псувни, обиди, простотии...и така трябва да бъде винаги! Дано за в бъдеще форумът да се развива още и да предложи нови, и интересни за потребителите възможности. Това само ще го утвърди допълнително като един от най-добрите български форуми.

Comment

Бойна слава открих случайно - чрез google. Отначало ми се стори специализиран форум, твърде концентриран върху манлихери и бойни разписания от времето на Първата световна. Неща, които нито тогава, нито сега са ми най-големия интерес.

По това време пишех в клуб История на дир.бг, малко преди клубът окончателно да се изроди. Мисля, че на една среща на този клуб Воланд ме покани да пиша тук. Още повече, че част от по-качествените членове на дирския клуб вече бяха тук. И ето - включил съм се на 13.08.2005 в някаква тема за Троя.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

albireo, той е известен като по-умния ученик на гутенберг. навремето, преди манащйн да се роди, преди док холидей да проходи и т.н. гутенберг хванал двама хъшлаци да му помагат с бачкането. единия бил тъпо копеле и нищо не излязло от него. хората го знаят като барабанчик. а който не го знае - нищо не губи. другия бил историк. всъщност те доста си приличали, да не кажа, че били близнаци и ги объркали в банята. но се знае, че единия още преписва усърдно в някои форуми. предполага се, че той е по-умния. това е оборима презумпция.

Comment

"Забелязвам нещо- всички забравяте Руската империя. А като просъществуване от Средновековните, според мен най- дълго съществува Китайската."

Това е първото ми мнение и естествено е кратко, понеже ме домързява. От 02.02.2004г. е. Хубави години бяха, още учех първото си висше и всичко ми беше безгрижно. Парадоксално е, че същия ден един от близките ми приятели има рожден ден.За Бойна слава разбрах от една тема на Историка в клуб "История" в дир-а и реших да проверя за какво става въпрос. Видях повече, отколкото очаквах. Форумите ми харесаха много и досега ги смятам за много хубави и полезни и се стремя да ги посещавам редовно.

Comment

За БС ми каза Stalker. Трябва да е било някъде през януари 2004.
                  я го виж тоя форум, може да ти е интересен.
                  първата ми тема беше много зле. в едно изречение бях вкарал манщайн, гудериан и витман. това е невъсместима комбинация и показва само тотално неразбиране. помня, че голъм се отнесе с разбиране към мен.
                  втората тема вече беше доста по-добра.
                  скоро след това ми светна, че ако нещо ме интересува и искам да науча повече - трябва да си го преведа сам. оттам нататък всичко във форума за история за мен е история.

Comment

Намерих си и аз първия пост. От 25-01-2003, 20:47. Ама няма да го пусна. Май трябва да мина с метлата всички мои постове, по-стари от да кажем година. А после и тези по-скорошни от година...
                    Обаче съм бил забележително активен първите няколко дни, активен на емотикони...
                    XV mile the sea brode is
                    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

plamen_starbov написа
                      Аз съм от Сандански. Би ли ми казал дали германците са посещавали този град?
                      04-10-2005, 19:35

Моят първи пост е от тази дата. Питах в една тема на Фон Даниц, която се казваше "Германците в България преди Марита". Сега, като поглеждам натам, в тоя пост, моите отговори са изглеждали ужасно.

Comment

Странно, търсачката изкарва само последните 500 мнения, най-архаичното от тях е от 18-02-2006, 20:41
                        Warlord написа
                        (страшен доклад наистина )

Е предполага се, че има предвид територията, която кан Тервел присъединиява към България. Това е първата ни териториална придобивка на юг от балкана. Важна е, защото Тракия е плодородна и богата, през нея минават важни пътища, близко е до Константинопол - поради тези причини е от значение и за българите и за византийците.
                        Но съм се регнал на 26-05-2005, някъде тогава ще да е бил първия пост, кой знае ква глупост е било
                        (\_/)
                        (°_°)
                        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Здравейте! Тук сметнах за добре да пусна своят първи пост надявам се да си допаднем и да не се караме за глупости.
                          Last edited by Imperial; 27-09-2007, 14:19.

Comment

доста уверено и целеустремено.
                            ами да, ако не даваш поводви - няма да се караме е единственото, което ми идва на ум. и най-искреното.

Comment

Working...
                            X