Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кратко военноисторическо виенско фото-есе

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кратко военноисторическо виенско фото-есе

Напоследък съм във Виена и разбира се нямаше как да не направя малко посещение във любимия ми военен музей. Помещава се в сградите на бившия Арсенал. Когато човек премине през първата сграда и навлезе в основния двор бива посрещнат от разни бронетехники. (Сн.1). Покрай стените отвън е пълно с оръдия от 18 и 19 век - австрийски, френски, сардински, турски, италиански и т.н. (Сн. 2).

Централната зала на входа - колонадата е впечатляваща. На всяка колона, на всеки ъгъл има статуя на известен имперски пълководец. (Сн. 3). Колоните са общо около 30-на и гледката е

По стълбищата нагоре ни посреща един чичко (Сн. 4)

следва продължение...
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Супер. Аз не успях да се отбия до Арсенала. Имаш ли още снимки?
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Бравос!
      Ще те помоля ако имаш снимки на кремъчните оръжия на империята да ги пуснеш тук.Основно ме интересуват образците от 17-ти век.
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Odzava & Parabelum - съжалявам. На следващия ден се отбих отново специално до музея с идеята да направя снимки на оръжията, които Парабелум поиска, както и на няколко метровия макет (напречен разрез) на Вирибус Унитис + кулата на подводница от ПСВ - тези специално за Одзава. Но... :vsad: в петък музея не работи. Доснимах някои неща отвън и това беше. Но нищо - ще има и други пътувания

Повечето неща, които са зад витрини не могат да се снимат, затова съм се ограничл да снимам предимно обстановката, за да се опитам да предам атмосферата - а тя е определно въздействаща и наистина спомага да предаде "посланието" на музея. Е...както ще видите усяпл съм да снимам и някое експонатче.

Голямото фоайе на втория етаж е като "зала на славата". По таваните и високо по стените са изобразени сцени от победи на империята, а стените са покрити с плочи, на които са изписани имената на всички загинали офицери на Империята (от командир на полк нагоре) от 30год. война до ПСВ. (Сн.1)
        Ето напр. плочата за Кьониграц. (сн. 3).
        Човек каkто се разхожда, току попада и на доста известни имена (Сн. 2)
        Last edited by albireo; 31-12-2006, 20:30.

Comment

В раздела за турските войни може да се види оргиналната "белградска мортира". (Сн.1) По време на обсадата на града 1717 изстрел от това оръдие е уцелил турския арсенал в града, причинил смъртта на 3000 души и значително спомогнал за крайния успех на обсадата. На заден план може да се види пленена турска шатра.
          Отново оръдие (сн.2) (въобще много артилерия снимах) - този път австрийско 4 фунтово полево от Кьониграц, на заден план картина изобразяваща австрийското поражение.
          На следващата снимка (Сн.3) пък може да се види една от главните причини за това поражение - система Дрейзе в различните й разновидности...

Comment

Чичкото-Kaiser направо ме развълнува Текстът и снимките силно впечатляват. Albireo, поднасям моите благодарности за вълнуващата разходка :tup:

Comment

Наистина аз съм изумен. Направили са го хората. И тук пак опираме до болният наш въпрос Къде сме ние?
              Само като си помисля как се съхраняват нашите експонати и как се поддържат лошо ми става.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Днес пообиколих Арсенала и скоро ще кача някакви неща

Comment

Working...
                X