If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
sas, оправих осите, дано този път да съм ги уцелил...
То това хубаво - но кога ще сложиш окова на дървените части? /Само не се връзваи моля те , че е мното работа просто шега. /
Завиждам на ентусиазма ти , да твориш тия неща...
На 19 декември 2006 г. вторично възстановеното крепостно куполно оръдие "Грюзон" зае мястото си в НВИМ. Остана да се докара само транспортния колесар, който чака изработване на нови колела. Те пък чакат изсъхването на дървения материал за спиците. До два месеца и той трябва да заеме оставеното му място между противовъздушното и крепостното, с което да приключи проект "Оръдие 2006".
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Парабелум, преди два дни се нагледах на оръдия вкл. и 1-2 турски. Установявам, че май съм се объркал грандиозно. Май това оръдие ще се окаже с по-малък калибър.
Както и да е, това няма особено отношение към направата на лафета - така или иначе епохата, през която оръдието е било използвана е ясна - тогава Империята е под здраво френско влияние, няма да сбъркате, ако направите лафет по грибоваловата система.
Днес бронзовото оръдие вече си има лафет, който бе направен за три месеца от нулата.
Ето снимки на красавицата както и част от процеса на правенето на лафета.
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Браво, много добре се е получило!!! Само колелата не ми много харесват, защото изглеждат доста износени. Не е лошо при възможност да се заменят с нови.
Преместете снимките да се виждат, че темата се "прехвърли" на нова страница...
Last edited by ; 23-02-2007, 09:41.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Comment