Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вашият Military Blockbuster

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

bonebiter написа Виж мнение
    ...но акцентът да пада на Балканския фронт - по специално Добрич (все пак ми е роден град ) и Тутракан, както и влизането в Букурещ придружено от онзи велик цитат от "Един от Първа дивизия". Кулминацията естествено ще бъде Македонският фронт, а битката при Дойран ще отнесе най-голямото финансиране що се отнася до бюджета. Хубаво ще е да има и сцена с майор Луков и легендарното отблъскване на сърбите от Кюстендил с четирите топа и козарите.. И после ще чакам реакции от Великобритания. Филмът може да завърши или със свалянето на знамената пред ген. Вазов или с формирането на Версайските договори и на финалната сцена един гневен германец с кървясали от газова атака очи... Като начало на филма ще е хубаво една сцена с атентата на Гаврило Принцип и малко предистория около Балканските войни.
    С две думи пълна свинщина. Явно наистина е нужно хумор и самоирония, да ни лекува от подобни национал-препъвания...но пък хуморът и самоиронията, не са присъщи на комплексирани нации.
    Цял свят се изтрепа да прави величави филмови продукции с отвратително качество (с много малко изключения), силно се надявам нашата дезорганизираност да ни попречи да се наредим до тях. То е ясно, че чувството ни за мярка (ако въобще го имаме) няма да ни спре.
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Е, те тези супер продукции се правят за развлечение и винаги има засегната страна. Ако кажеш на някой англичанин колко е хубав "Смело Сърце", или на някой руснак колко хубаво започва "Враг Пред Портата" имаш съвсем реалния шанс да загубиш няколко зъба в следващите две секунди и то с доста голямо основание.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Аз визирах тези филми, в които се преразказва и преутвърждава националната митология. Или пък директно се създава.
        Филми като 1612, Битката за Варшава, арменците имаха май нещо анимационно за най-голямата си битка с персите, гледал съм и казахстанска суперпродукция (където имаше и подмятания за петрола, а филмът беше за 18 век...). В казахския случай, направо си създаваха национална митология.
        Някак си "Смело сърце" и "Враг пред портата" според мен са си малко по-друга категория...

поправка - aрменското май ще е игрално и се предполага да излезе догодина. А казахстанското е "Номад".
        Last edited by albireo; 13-08-2012, 18:51.
        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

За Тервел съм съгласен, че има потенциал. Представям си битката пред Константинопол като, когато рохиримите спасиха Минас Тирит

Comment

Битката за Минас Тирит може и оттам да е вдъхновена като се замисли човек Гондор колко е византийски - имало едно време две крепости, едната паднала като дошли лошите... Империята се фрагментира, разчита на конни феодали с които е в някакъв хлабав съюз. Въобще звучи много познато.

Албиеро, чел ли си Записките на Захари Стоянов? Според мен от тях без много усилие може да се направи "Ало, Ало" или нещо подобно. Честно казано те са на светлинни години по-интересни за четене и по-добре написани от Под Игото.
            Примерна сцена (1 към 1 със Записките):
            Събрали са се турските бейове и чорбаджиите, Захари е там под прикритие като учител за да прави комитет в селото. Говорят каквото говорят, става време за вечеря. Уви, пости са и християнските чорбаджии като виждат, че ще се сервира месо се извиняват и си тръгват. Захари е последен на вратата и по-едно време казва към турците, тъкмо като са излезли всички:
            -Ама аз може ли да остана за малко?
            Турците страшно учудени - добре, остани, ама нали си християнин, как така?
            -На мен много ми се яде месо, а в цялото село няма къде - всички постят.
            Когато турците чуват това, почват да му се радват, нахранват го с максималното количество месо което може да изяде, хвалят го нонстоп на чорбаджиите и въобще Захари вече каквото и да прави, те не се усъмняват в него.

Имаме и всички организации на комитетите и тайни събрания ала Мишел от съпротивата с ужасно комичните и неадекватни мерки, които се конкурират единствено от турската организация, която не знае къде се намира и Истанбул. Пълно е с храбри революционери с големи планове, но бягащи при първата миризма на барут... Вечно има нелегали за транспортиране към Румъния по знайни и незнайни начини (тоест ала летците във филмчето).

Паралелите излизат много лесно, а и бюджетът ще е по-малък за такъв филм, имаме си декорите малко или много готови, само 2-3 сценаристи и 10-тина милиона максимум.
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Working...
            X