Kramer написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вашият Military Blockbuster
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Хубава тема.
Аз бих екранизирал или "Самуил", или "Дръзки".
Първото като хипер разтърсваща драма с лош край в стил "Смело сърце". Втория - много як морски екшън. И двата с американски привкус (в стил от мухата - слон), което значи, че зрителя трябва да е убеден, че гледа или най-епичната средновековна сага, или най-голямата морска битка в историята на света.
Главна роля и в двата случая - Ръсел Кроу.
Сценарий - Сун Дзъ
Режисьор - Сун Дзъ
Единствено условие - да не участва НИТО един български актьор.
Comment
-
von Danitz написа Виж мнениеПредлагам следната тема на вашето внимание, взаимствана, разбира се: Поради внезапен темпорално-пространствено-финансов трус изведнъж се оказвате притежател на сума от 200 млн. щатски долара, а неутешимата ви амбиция ви навежда на неустоимото искушение да направите свой военно-исторически филм.
Прочее в днешно време сумата трябва да е вече поне 300млн.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Българското кино преживява лек разцвет в последните две - три години.
Качеството скочи много, видя се, че може да се прави комерсиално кино, а не само юбер претенциозни псведо арт изцепки, които се гледат само от роднините на режисьора.
Прочие, и пари за кино има, като държавата всяка година раздава субсидии за над 15 млн.
Да не говорим за разцвета на ТВ сериалите.
Така, че факта, че не се е появил голямобюджетен (за българските мащаби) военно-исторически филм е въпрос най-вече на липса на хубав сценарии и желание в основните играчи в бранша.
Според мен най-много хляб има в римейк на "Опълченците на Шипка". Най-добре ще е да се направи една българо-руска коопродукция (в руското кино също се завъртяха много пари). Има много хляб в реалната история за боевете за Шипка. От сега си представям мащабните батални сцени на фона на стиховете на ВазовPeace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Аз бих направил
Полу биографичен филм (акцентиращ върху определени моменти от живота) за Prince Eugene of Savoy
Това е човекът заслужаващ високобюджетен филм с масовки и всички атрибути на грандиозен исторически филм кандидат за поне 4 оскара. )
В главните роли може да се появят
Шон Конъри , Ръсел Кроу, Орландо Блум (може да играе Френския Крал че е по-лигав), Джулия Робъртс , има и други подходящи но не им помня имената.
Музиката задължително на Цимерман нищо че, взе вече 2 пъти оскар...пак ще изкара.
Режисьор Ридли Скот ,
може и John Woo но тогава в първата битка при Виена Австрийците ще са предвождани от младият Евгений с два пистолета в ръка , още два в колана и поне с Рапира и къс меч ......за артилерийските ефекти (след Говорещите с вятъра) да не говорим, ще очаквам поне при пръсването на гюлето чалмите заедно с аскера да отхвръкват на поне 15 метра на забавен каданс и двоен пирует .....
Иначе Яко масовки с поне 10 000 статисат (Битките при Виена го изискват) много арт ефекти и красиви униформи в редички.....красота направо с панорамни снимки и тъмна бленда.
Не ми се задълбава повече че ми става мъка че, за най-голямата битка няма филм все още...
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеНаистина, чувството за самоирония у нас българите като цяло, тотално липсва.
Така че - определено може, проблема е, че се експлоатират само най-комерсиалните тематики - екшъни и сапунки. Все още сме далеч от качествен художествен филм на военноисторическа тематика.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Warlord, ставаше въпрос за самоирония на тема национална история - не случайно бе споменат "Монти Пайтън" (или пък "Черното влечуго"). Такъв тип самоирония не съм набюлдавал досега - по-скоро изблици на свръхчувствителност. Въпросната комедия (личното ми мнение е, че е зле направена и изиграна, но то си е въпрос на мнение) въобще не иронизира тези неща, а тематика, с която кажи-речи всеки се гъбарка малко или повече, т.е. е "безопасна" от тази гледна точка.
Comment
-
gollum написа Виж мнение...идеите във втория пост.
Comment
-
Аз сигурно бих направил филм за Сръбско-българската война след Съединението. Поне според мен е подходящо, защото има:
1. Щастлив край
2. С чиста съвест можем да се представим за "добрите момчета"
3. Битки
4. Драма
Според мен ако тези, които правят филма, се стремят всичко да е възможно най-реалистично (униформи, оръжия, хора, събития), има потенциала да се получи нещо доста добро. От една страна тази война е събитие, което е доста добре документирано - при добро желание може да се намери всичката необходима информация за това какво и как точно е станало - да се постигне пълна автентичност при униформите, оръжията, облеклата на хората, кои действащи лица какво са направили и т.н. От друга страна съвсем естествено е филмът да е популярен в България ако ни представя в добра светлина и тук мисля, че това ще се постигне съвсем естествено и без излишна пропаганда и изкривяване на фактите.
Аз бих екранизирал или "Самуил", или "Дръзки".
Първото като хипер разтърсваща драма с лош край в стил "Смело сърце".Last edited by a_godumov; 13-08-2012, 17:10.
Comment
-
Ами филм за Тервел разбира се.
Режисьор: Питър Джаксон.
В ролята на кхана: Крисчън Бейл. Искаше ми се да е Сам Лортингтон че има по-брутална мутра, ама някак си не си представям Тервел като русоляв северняк. Не че знаем как е изглеждал, ама аз не си го представям така.
Юстиян: тука не знам, давайте идеи. Някой актьор дето може да представи трагичен образ. Примерно Макс Фон Судов, ама някой малко по-млад.
Продукцията ще е Американо-Българо-Турско-Гръцка. Ще се снима основно в Цариград (разбира се компютърно "подобрен", за да представя величието на Констатнтинопол). Масовките ще са страшни, много кръв и реални битки, включително морски.
Остроумен диалог и дипломатически и шпионски игри между България, Византия и Халифата.
От византийска страна блясък и интриги, карсиви брони, цивилизация. От българска диващина и достойнство, секс сцена на препускащ кон, жени воини, сложни взаимоотношения със славяните и т.н.
Според мен има всички условия за блобастър:
-Сведенията от периода не са много подробни, така че мога да си развихря фантазията без да ми пука за достоверност.
-Ще навява на "властелина" но с по-истински битки и по-интересен диалог, пък и основан на исторически събития.
-Арабите са лошите и трябва да браним Европа от тях - това няма как да не хване дикиш сред масовата публика!This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
И аз съм си мислил за Тервел... доста можем да се похвалим пред цяла Европа с него... не само да ми дрънкат за оная тъпа битка при Поатие, че франсетата спасили Европа... Като вземем предвид, че изчисленията за арабската войска стигат до 200 000.. може да се направи супер филм.. и драма ще има покрай номерата на Юстиниян..
Другият вариант, който бих направил е за ПСВ - филмът да обхваща важните фронтове и битки като Марна, Вердюн, Таненберг и Пролетните офанзиви, но акцентът да пада на Балканския фронт - по специално Добрич (все пак ми е роден град ) и Тутракан, както и влизането в Букурещ придружено от онзи велик цитат от "Един от Първа дивизия". Кулминацията естествено ще бъде Македонският фронт, а битката при Дойран ще отнесе най-голямото финансиране що се отнася до бюджета. Хубаво ще е да има и сцена с майор Луков и легендарното отблъскване на сърбите от Кюстендил с четирите топа и козарите.. И после ще чакам реакции от Великобритания. Филмът може да завърши или със свалянето на знамената пред ген. Вазов или с формирането на Версайските договори и на финалната сцена един гневен германец с кървясали от газова атака очи... Като начало на филма ще е хубаво една сцена с атентата на Гаврило Принцип и малко предистория около Балканските войни.
Comment
Comment