Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честитка за Гаден Гоги

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Честитка за Гаден Гоги

    Първо, честит празник на всички Коментари за празника - в отделна тема, моля, тази има друга цел.

    Снимките, които съм атачнал са обещани на Гоги на малкото занятие, което проведохме в секретното Н-ско поделение в назначения ден Д, в часа Хикс. Това, разбира се, не е повод вие да не ги разгледате

    Ако Гоги има доброто желание може да ви осведоми какво представлява сниманото и къде е (не ме мързи, просто се опасявам да не потънем пак в дискусия и аз дас се окажа за пореден път недостатъчно осведомен; пък и Гоги разказва увлекателно, забелязах на занятието). Снимките са големшки като пиксели, качеството е далеч от оптимално, но за мен са нещо скъпо. Ако мога да помогна с нещо (имате въпроси по времето на снимката, защо съм там и т.н.) или искате още снимки на мейл или друго - пишете на лична.

    Гоги, наздраве!

    #2
    виждам, че заглавието ви е впечатлило, има цели 37 посещения - това са практически всички редовни посетители

    и така, виждате на първата снимка моя милост пред кърмата (хехе) на клипера Къти Сарк в Гринич, Лондон. Снимки 2 и 3 са чифт 15 инчови оръдия, поставени на бетонен постамент пред сградата на Имперския Военен Музей в Ламбет, Лондон, снимани от 2те страни привечер на 2ри ноември 2003та година. лявата цев е била монтирана на HMS Ramillies, a Revenge-class battleship, 1916 - 1941. дясната е служила на друг кораб от този клас - HMS Resolution, 1915 - 1938, след това на монитора HMS Roberts, който е участвал в обстрела на наземни цели при десанта в Нормандия. всяка една от цевите тежи около 100 тона.

    в музея, макар и почти незабележимо, присъства и България, с униформа и снаряжение на български пехотинец от 1916 година (включва пистолет "Люгер"). на табличката беше изказана и благодарност за помощта на бълагрския НИМ за пресъздаването на униформата и снаряжението (не беше оригинал, а копие, но нищо, нали ни има; за пистолета съм почти уверен, че е оригинал, обаче). снимки нямам, защото всичко е зад стъклени витрини, а познайте как се снима такова нещо със "сапунерка" с автофокус - вижда се отблясък от стъклото и горе-долу това е.

    доста по-късно разбрах, че всъщност има голяма колекция книги и филмов материал, но наистина нямах време нито тогава, нито при първото си посещение за много отклонения.

    Comment

    Working...
    X