Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Улици, наречени на хора - а кои са хората?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

hindenburg написа
    Знам от някъде че в София е имало улица наречена 'Път към комунизма', която извеждала към входа Централните гробища.
    Ами то след смъртта май е 100% комунизъм :kill_myse :sm113: :sm113:
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

По време на Балканската война край Чаталджа се водят бойни действия.Същото се отнася и за Милин камик, но не съм сигурен през коя война е било :secret: .
      ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
      И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
      ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
      НА ИЛИНДЕН

Паметна плоча, Крушево,
      ИЛИНДЕН 1953

Comment

albireo написа
        Удебеляването е мое.
        В Бойна слава се намираш и казваш, че това били странни имена за улици...баси.
        Не ми е страмно какво е станало там а самите имена.. Страмно си е името Чаталджа и не ми пасва за име на улица.

Comment

batbayan написа
          Същото се отнася и за Милин камик, но не съм сигурен през коя война е било :secret: .
          Четата на Ботев на 18 май 1876 година

Comment

Terror написа
            Не ми е страмно какво е станало там а самите имена.. Страмно си е името Чаталджа и не ми пасва за име на улица.
            И какво му е странното ? В България (и не само) отдавна съществува практиката улици да се именуват на големи сражения.

Comment

Чаталджа , Милин камък и др. този който не ги знае да си вземе отпуск 5-6 дни и да се разрови в книгите за Българската история и ще разбере що за имена са това . Както каза един участник :"намираш се в Бойна слава " или нещо от този сорт.

Comment

Working...
              X