Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавай какво пишеш във форума

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, добре тогава. Ако ти си учил право в България, сигурно знаеш по-добре каква каша е там. Ако можеш, намери закона, който се отнася към информация предоставена в интернет форум
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
      Но при грешно представяне на главен елемент от сделката (каквито са броя на стаите в къща или модела на колата) има основа за съдебен иск дори без да е сключен договор (или е доказано намерение да се сключи договор), не знам как се води на български - "подвеждане", "заблуда" или нещо подобно.
      В континенталната правна система се приема, че е нужно да има сключен договор (поне предварителен, въпреки, че по този въпрос се спори). Ако се установи грешка в обекта - например ти искаш да си купиш Рено, а се оказва, че продавача ти предлага Трабант - тогава няма съвпадащи насрещни волеизявления - има грешка в обекта на сделката. Ако си купиш кола с очевиден недостатък например - няма 4-та гума или джанта, което за теб е било напълно възможно да установиш преди сделката да се сключи, пак не можеш да искаш договора да бъде развален - да си внимавал. Има една сентенция на латински по тоя повод - "Правото закриля бдящите, а не спящите".

Dinain написа
      Е, добре тогава. Ако ти си учил право в България, сигурно знаеш по-добре каква каша е там. Ако можеш, намери закона, който се отнася към информация предоставена в интернет форум
      В правото в България "кашата" не е по-малка или по-голяма отколкото където да било другаде.

Подобен "закон" или законова норма няма. А за да мога да обясня коя норма е приложима трябва да имам целия случай пред себе си.
      Last edited by Николай; 10-09-2006, 17:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

AYB написа
        Хем Български военно-исторически портал, хем на американска територия.... Ех, Боже.... Няма да свършат глупостите в тази наша държава....

:lol:
        Last edited by Imperial; 11-09-2006, 06:57.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Dinain написа
          Някои наричат САЩ и страните от Западна Европа "полицейски" държави. Само че там няма да ти се случат циганиите, на които ставаш свидетел ежедневно в България. Няма да видиш купища буклук по улиците, няма да ти продадат стоки с изтекъл срок на годност, няма да се опитват да те метнат по най-просташки начин на всяка крачка.
          Странно, но аз съм живял 1 година във Великобритания и 6 месеца в САЩ и точно трите споменати от теб "цигании" са ми се случвали и на двете места. Плюс още някои "цигании", които в бедната България не сме и сънували..

Comment

Темата се изроди твърде много.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
            X