Хана написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внимавай какво пишеш във форума
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
-
Dinain написаХа! А ако си купуваш кола или апартамент от лице, което се представя като Кирчо Тутманджиев - откъде знаеш че това е истинското му име? Колко често ти се случва да изискваш документ за самоличност, когато купуваш нещо? И колко често ти се е случвало да ти казват "А, тази промоция изтече вече", "има грешка в надписа", "това вече не важи" и т.н.
Dinain написаБраво. И докато хората мислят като теб, ще си остане и такава.
Dinain написаИскаш законност, а приемаш всяко нововъведение в закона като посегателство към личната си персона.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
А какво става ако фирма на сайта си каже , като Биомед че има автобус за Бургас в 8 и 15 минути, а то няма, а не са си ъпгрейднали сайта? Това, ако питам адвоката си, ми е причинило "несъизмерими страдания и душевни терзания" и ги съдя ли?
@Камерер
Ууу, добре. Казахме "тука е България" и това прекратява всякакъв спор. Айде, отивам да се правя на шут някъде другаде. Приятен ден!"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Dinain написа@Камерер
Ууу, добре. Казахме "тука е България" и това прекратява всякакъв спор. Айде, отивам да се правя на шут някъде другаде. Приятен ден!Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
@Даниц
Както казва Камерер, "тук е България" и освен сухия закон на хартия, играе и нещо като "традиция" да го наречем, един вид "какво е прието". И това варира за всички страни и за всички периоди. Преди 20-30 години на понятия като "обида" и "душевно неудобство" се е гледало с присмех, а днес е почти правило да се дава обезщетение и за тях. Примерно ощипана по дупето секретарка не може да докаже никакви физически или материални щети, нали?
А тези "традиции" се променят чрез съдебни прецеденти, които пък се появяват в резултат на повтарящи се искове. Примерно един съди за нещо - смеят му се (защото то си е нормално, тук е България), втори съди за същото - смеят му се, трети - замислят се, четвърти - замислят се много, пети - печели делото. И се отприщва един поток от съдебни искове и еди-кой си "чорбаджия" (или социална прослойка, професионална общност) вече не си позволява/т да прави/ят еди-какво си. Също като онази негърка, която през 50-те беше седнала отпред в автобуса, въпреки че другите и шушнели "Луда ли си, ма, тук е Алабама"
Айде приятен ден ви пожелавам сега. Много идеалистично съм настроен днес, но приказки от рода "тук е така" доста ме изнервят. Такъв съм си, статуквото ме дразни. Който вярва че преклонена главица сабя не я сече, поне да си пази пораженческите мисли за себе си."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Dinain написаКамерер, извинявай, но това е пълна глупост. Не знам откъде да започна, но мога да ти дам 10 000 примера как в западните държави това е подсъдимо. Ако прочетеш обява във вестник "продава се 5-стаен апартамент в село Брежник" или ти кажат същото по телефона, и ти биеш път до село Брежник, където се оказва че апартамента е 3-стаен, т.е. са те подвели, това е подсъдимо. Ако по телефона ти описват колата като Рено от 2002 г. и биеш път, за да я видиш лично и се окаже че е 96-а година, това е подсъдимо.
.
Тоя JK беше пуснал мнение оформено едно към едно като съобщенията на БФБ, че въпросният холдинг раздавал някакъв дивидент. Дивидентът се оказал съвсем различен. И това е цялата работа. Всеки нормален човек, който се е интересувал, е проверил на сайта на борсата дали е излязло подобно съобщение и какво пише там. Силно се съмнявам някой да е загубил нещо в тоя случай, но може би налагат глобата за превенция на следващи и по-сериозни подобни мероприятия.По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Въпросите остават, ако сега пусна в мнението си, а то е мнение, че всеки посетил историческия музей през последната година и запазил билета си ще получи дивидент, това подсъдно ли е? Аз не работя в историческия музей, нямам корист, нося морална отговорност за лъжата, защото общувам със себеподобни, надявам се, стига да не сте ботове, но явно съм преследван и по общия ред?! Изумен съм!
Дето вика Одзава, колко хора нарушиха нормите на правилния български език, това прави ли ни заговорници срещу интегритета ни?
Comment
-
Kamerer, ще ти отговоря в едно изречение. Прочети си постовете и моите още един път. Ще забележиш че аз говоря за нещо, а ти говориш (пишеш) срещу някого. Сърдитко Петко, детска градина, правя се на шут, търся спор - какво очакваш сега, аз да започна да ти отвръщам ли? Уж ти си по-възрастния, но явно нападките срещу друг потребител са ти по-интересни от писане по темата (а такава си има зададена). Затова и прекратявам този спор. Приеми, ако искаш, че си успял да ме обидиш и сега съм Сърдитко. Ако това е била целта ти, можеш да се самопоздравиш."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Даниц, стига бе. С такова "съобщение" не можеш да навредиш на никого. Дори да обявиш фалшива форумна среща, най-много да разкараш някого и да го ощетиш с 1.20 лева за автобус. Никакъв съд няма да се занимава с толкова малка сума
Недоразумение"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Значи, обяснението "България" наистина важи заради нестройното правораздаване, пълната липса на идея и безпринципността на законотворчеството. Иначе, наказаня си имаме! Това ми е мисълта, в форума също. Ако искам да се махнеш , приятелю, ще си изключа компа!
Споко, бе!Last edited by von Danitz; 09-09-2006, 15:01.
Comment
-
Dinain написаKamerer, ще ти отговоря в едно изречение. Прочети си постовете и моите още един път. Ще забележиш че аз говоря за нещо, а ти говориш (пишеш) срещу някого.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
von Danitz написаВъпросите остават, ако сега пусна в мнението си, а то е мнение, че всеки посетил историческия музей през последната година и запазил билета си ще получи дивидент, това подсъдно ли е? Аз не работя в историческия музей, нямам корист, нося морална отговорност за лъжата, защото общувам със себеподобни, надявам се, стига да не сте ботове, но явно съм преследван и по общия ред?! Изумен съм!
Дето вика Одзава, колко хора нарушиха нормите на правилния български език, това прави ли ни заговорници срещу интегритета ни?По моя преценка съм обективен.
Comment
-
М-у другото в момента юридически се намирате на американска територия, поради местоположението на сървърите, хостващи форума. Така че всякакви спорове доколко българското законодателство има някакво отношение към БС са безсмислени.
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment