Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни въпроси

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Военни въпроси

Здравейте,това е първото ми писане във вашият форум,който много ми харесва.
    Имам няколко въпроса които силно ме интересуват,а не знам за тях нищо.Ако ми разясните ще съм ви благодарен.

А ето за какво става въпрос:
    1-каква е разликата между механизирана , моторизирана и лекопехотна бригада?
    2-колко оръдия притежава един взвод от артилерията?А също и ако говорим за ракетите "град",в една рота(май трябва да е Батарея) колко на брой машини има?
    3-днес видях на парада ракетни системи "точка",имате ли представа колко от тях притежаваме?

Благодаря предварително

Добре дошъл на форума .

1-каква е разликата между механизирана , моторизирана и лекопехотна бригада?
    Ами много зависи от това за коя армия и по кое време става въпрос, мисля че без това уточнение отговорът ще е твърде общ. Ако въпросът ти е за БА, то мисля трябва Дибо да отговори, защото май е най-запознат.

2-колко оръдия притежава един взвод от артилерията?А също и ако говорим за ракетите "град",в една рота(май трябва да е Батарея) колко на брой машини има?
    Отново отговорът зависи от конкретиката. А за взводовете в артилерята - зависи от калибъра и може да варира от 3-4 до 1 (или пък въобще да няма деление на взводове). ЗА "град" не знам - принципно една батарея трябва да е една машина .

Comment

Ето в тази тема се дискутира Точка и др. ракетни системи

@Голъм: мисля че въпросите му се отнасят до Българската армия.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да за родната войска става въпрос,и в по ново време,примерно след 80те години та до днес.

А ако кажем,че става въпрос за 152мм гаубица,горе долу може ли да се приеме,че един взвод е от 1 до 3 в зависимост от подразделението?

Comment

Не съм достатъчно запознат, но би трябвало батарея (т..е, рота) 152 мм гаубици да е съставена от четири оръдия, а дали батареята се дели на два огневи взвода (от по две оръдия) или на четири (от по едно), не знам.

Comment

etx написа
            Да за родната войска става въпрос,и в по ново време,примерно след 80те години та до днес.
            Примерно за този период станаха доста трансформации.
            Навремето през 80-те моторизирана означава преносима, най-често на камиони, пехота.
            Днес България има две механизирани и една лекопехотна бригади. Лекопехотната е чиста пехота. Механизираните са на БМП и имат танков батальон.

Виж тази тема:

Най-вече третия пост. Не всичко в него е осъвременено, защото все не ми остава време.
            We don't see things as they are, we see them as we are
            ---Anais Nin----

Comment

А що се отнася до въоръжението на БА - сборният постинг е ето тук:

И него не съм ъпдейтвал - няма ги ЗРК, които междувременно съм издирил.
              Last edited by dibo; 07-05-2006, 23:02.
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

хиляди благодаря на dibo и gollum,много ми бяхте в полза

Comment

Working...
                X