If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абсолютно си прав за непознаването на България, наскоро ходих в Хисаря и се "влюбих" в крепостта наистина е невероятна, във Видин и аз не съм ходил /за мой срам/, в Малко Търново ходих заслужава си, но при положение, че земята ни е буквално претъпкана с исторически забележитености от всички епохи ми се струва несериозно да гледам комини, заводи и пещи, но от друга страна различните хора поставят "ударението" на различни неща.
:clown: П.П. Не се заглеждаите в стените на Диоклецианопол завършени в 5 век, щото може да се препънте по изронените стълбите правени преди двайсетина години от социалистичесите "майстори". :clown:
От тия сто съм бил на малко повече от десет г/д. Петдесет са идиотски и е пълно малоумие да бъдат обявени за културни обекти от национално значение или каквото и да е. може да са някакви обекти, но не и културни. двайсетина ги отбелязвам като пропуск. останалото не ме интересува. аз я имам книгата, за която говори ханс. поне предполагам, че е същата. като бях малък и ми беше скучно си четях откъсчето за митко палаузов и припадах от смях.
та мнението ми, overall е, че 50 от тия неща няма какво да правят тук. нищо не трепва в мен, докато чета тоя поменник, най-малкото желание да посещавам обектите. скучно е.
ПП Парабелум, кой ти пречи да обикаляш Аз при всяка възможност тръгвам из провинцията. Във Видин и аз не съм бил за съжаление, но в Търново - да Снимките, които пуснах на предната страница са от едно ТКЗС до Триград например.
Last edited by Dinain; 30-01-2007, 13:01.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Президентът на Румъния разясни на Бил Гейтс ползата от пиратството
02.02.2007 17:02
(източник - http://www.dnes.bg)
Бил Гейтс останал втрещен и безмълвен след речта на румънския президент в защита на пиратството.
Бил Гейтс, който посети Румъния във връзка с пускането на новата операционна система Windows Vista, преживя изключително необикновен прием.
В разговор с основателя на Microsoft президентът на Румъния Траян Басеску отбеляза огромния принос за развитието на страната му (от) вкарването на пиратски софтуер, предаде Ройтерс.
По думите на Басеску, пиратството е помогнало на младите румънци да се научат на работа с компютър и е допринесло огромна роля в развитието на IT-индустрията в страната.
Освен това, Гейтс чу от устата на президента на Румъния, че пиратският софтуер е развил творческия потенциал на местните IT-специалисти, много от които впоследствие са се прославили в целия свят.
Гейтс, чиято компания е може би един от най-активните борци срещу пиратството, не коментира това толкова неочаквано „приветствие“.
По данни на експертите, повече от 70% от използвания на територията на Румъния софтуер е пиратски. Законите, предвиждащи отговорността за производството и разпространението на пиратски софтуер, са били приети преди повече от 10 години в Румъния, но досега, очевидно, пиратите успяват да действат успешно, заобикаляйки законодателството.
не може, тогава след обхождането им, туристът ще знае същността на Живота, Вселената и всичко останало и няма да му остане нищо друго освен да се гръмне...
Е да, но то затова е и в тая тема. Има хубави моменти, но има и ... а има и като тоя с пресичането на улицата - трябва да видите колко е трудно това за възрастни хора или за майка с дете, особено на пешеходна пътека, или когато "зеленото" на светофара е достатъчно само за спринтьор - има такива светофари, където то трае 6 секунди, а платната са също 6 ...
Comment