If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ключова реплика!!! Защо свободата да е произвол? А контролът - на свобода? Те ви пример за "контролиращо мислене". Няма нищо страшно в свободата, била тя и форумна.
Явно тотално не си разбрал какво искам да кажа.
А колкото до това, кой е трил и кой модерирал - че то на видно място си е сложено кой е член на управата.
Досега форума никога не е бил демократичен и благодарение на този непрестатен контрол е станал това което е. Популярността му (за нещастие прекалена) и желанието на кой ли не .............се дължат именно, че благодарение на строгия контрол е възможна цивилизована и КАЧЕСТВЕНА дискусия. ....Това е форум, който има за цел да генерира и репродуцира качествени дискусии ....
Смяташ, че КОНТРОЛЪТ е докарал това мястото до наистина завидното му ниво?!! :sm186:
Не, това са участниците. Тук влизат 99% хора, които имат сериозен, дълбок и качествен интерес към материята му. Може не всички да имат пространни познания, може да имат друг кусур, но са много, много качествени. Без тях ще има една дискусия между няколко човека, която бързо ще се изчерпи.
А мисълта, че контролът е причината за постиженията е първата стъпка към опиянението от властта ....
Много добре го познавам това усещане.
albireo написа
А колкото до това, кой е трил и кой модерирал - че то на видно място си е сложено кой е член на управата.
Не, не става така. Кой изтрива едно определено и конкретно мнение е въпросът. Защото отговорът му ще насочи към по-близки до релаността мисли .....
Hans Delbruck написа
Ей сега свалям бана на сфинктер и който там го познаваше да му казва, че има картбланш да действа. Впрочем ако не се лъжа имам запазена едно негово мнение, да го сложа ли тук?
Първата работа на диктаторите, когато ги упрекнат нали знаеш ли коя е? Да викнат, че от тях се иска да допуснат хаоса.
Аз лично не бих те вкарал в такава схема.
ПП
Ти нали нямаше власт? Как ще успееш да сваляш банове?
Last edited by ; 17-03-2006, 00:14.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Не, не става така. Кой изтрива едно определено и конкретно мнение е въпросът. Защото отговорът му ще насочи към по-близки до релаността мисли .....
Било е така, проверено е...видяно е че не работи, преценено е че няма да бъде така. Довери се на мнението на собственика и управата. Приеми че вече има хора достъчно интелигентни хора разсъждавали по този въпрос и се довери на преценката им колкото и да не ти харесва. Това не е място което се променя ако на даден потребител нещо не му харесва.
А колкото до другото - мисля че вече спориш само заради принципа. (заради политическите ти убеждения). Познавам десетки не по-малко интелигентни хора, които се опитват да пишат на други места в нета. Където контрола е слаб. Резултатите са известни...впрочем Ханс ти даде добър пример по-горе.
Било е така, проверено е...видяно е че не работи, преценено е че няма да бъде така. Довери се на мнението на собственика и управата. Приеми че вече има хора достъчно интелигентни хора разсъждавали по този въпрос и се довери на преценката им колкото и да не ти харесва.
E, може. Макар че аз не виждам причина за такава анонимност, а и ти не ми сочиш, а отново ме отпращаш към "елита".
Обаче пък, тази анонимност е много удобна при определени спорове. Съхранява формуния престиж, един вид. Не се знае кой спори, кой трие и пр.
albireo написа
А колкото до другото - мисля че вече спориш само заради принципа. (заради политическите ти убеждения).
...впрочем Ханс ти даде добър пример по-горе.
Не, далеч не е от такива съображения.
А Ханс просто използва един елементарен, но ефикасен полемичен похват - засили тенденцията на опониращото му мнение до абсурд
Защото ясно е за какви именно граници иде реч.
Hans Delbruck написа
Ами аз просто изкам да ти демонстрирам особеностите на свободата. А упрекваш ли ме в нещо?
Ами - екстраполираш нещата, не демонстрираш. Все едно аз да ти кажа, че е добре да карат хората коли, а ти да ми кажеш: "Добре, добре, нека се избиват по улиците!" Лек упрек имам, да.
1/ Възрадвах се, днес съм в настроение, и понеже е ден на цензурата и веднага след като споделиш упрека той ще бъде изтрит давай.
2/ Разликата е че ти настояваш да няма "Правилник за движение по пътищата", а аз казвам, че така ще се избиват по пътищата.
3/ Я сега внимателно се вгледай в този цитат. Искам да съсредоточиш вниманието си към подчертаните думи, те съдържат 90% от смисъла.
1/ Еми, упрекът беше насочен към примера който даде с оня там с нецензурния ник.
2/ Не, аз БИХ настоял под формата на произволно спиране от движение на автомобил, властта да не разчиства място за паркиране за себе си
3/ Ей, да! Плясвам се по челото. Чак сега разбрах поста. :nworthy: :nworthy:
Е, можеше по-ясно да ко кажеш. "Аз нямам правото да те трия, но властта я имам."
Аз разбрах: "Аз нямам право да те трия но властта ....(да)".
Още един път пардон. :nworthy:
Това ни връща към спора за разбирането що е власт - само възможност за въздействие или призната от закона такава възможност. Но това е за оная тема ...
Стана късно, лека нощ на всички елитни и неелитни участници.
Last edited by ; 17-03-2006, 00:47.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Я сега внимателно се вгледай в този цитат. Искам да съсредоточиш вниманието си към подчертаните думи, те съдържат 90% от смисъла.
Ханс не вярвам да успее. Той има други въгледи по въпроса. За прозхода на властта, за произхода ма правилата (или държавата ако екстраполирам малко). Което е супер, но бедата е че не може да се абстрахира от собствените си възгледи и да отиде на чисто абстрактно теоретично ниво. ВСъщност това не е беда. Не го казвам с някакво чувство за превъзходство (в което КГ често ме обвинява). Просто така не се получава политически теоретичен тезис.
И понеже на Кей Джи от десетина дена само за политическа теория му се говори, да го попитам дали е чел Левиатан? Щото нещо забелязах да го споменава насам натам.
И всъщност ако се замисли дали няма да открие доста паралели между идеите там и форумната ситуация?
П.С. wow съвсем сериозно взимам си думите назад.
има надежда ..има светлина в тунела ..и тя май не е от огнехвъргачка
Прекрасно след като си вземеш Левиатан, прегледай там за "естественото състояние", за суверенната власт ..ох изкушавам се да ти плесна тук директно един цитат ама няма - нека сам да се понапънеш малко .
Искам да подчертая не се имам за последна инстанция по тези въпроси. Дори напротив, дразня се малко, когато някой напише нещо от типа на "...албирео, който определено ги разбира тия работи повече от нас". Но наистина ти казвам погледни и помисли. И виж дали няма да намериш доста паралели с форумната ситуация.
А Хан Соло, седи и гледай мача Тук революции не бяха, едни патетики едни драми на наранена гордост ....мани.
А пък един друг вярва че демокрацията е дотолкова естествена и изначално съществуваща (а уж се нарича консерватор моля ти се), че няма как да не действа и във форума. И иска да му се обяснявта и отчитат като на потребител - носител на суверенната власт и притежател на неотменими права.
с две думи смях в залата.
Обаче е време да свършва. Наприказвахме се, посмяхме се ама това тука не е парламент. Нито е агора. По мое съвсем не скромно, но затова пък много лично мнение, темата си е за катинар и в архива.
Цялата шумотевица наистина ми омръзва вече, особено като се има предвид че се генерира от шепа хора, които комай просто си нямат друга работа.
Форумът не е нито демокрация, нито фашизъм или монархия, въобще всякакви аналогии с държавни структури са неадекватни. Който е тръгнал да се бие за свобода и равноправие, лае на грешната порта. Форумът е просто един частен клуб, който има определени цели и съответно се стреми да ги постигне според вижданията на хората, които го движат.
Ако някой ви дойде на гости и започне да се държи по начин, който на вас ви се струва неуместен или дори неприятен, определено ще направите нещо по въпроса.
И накрая, мисля че всички вземате събитията на форума твърде навътре. Една разходка на чист въздух може би ще помогне.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment